Ѓоковиќ против Австралија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Никој не гледа зошто ти би имал било какви права во Македонија кога мислиш дека македонците се измислена нација а Македонија е српска земја, па пак те толерираат. Просто ко грав.
Се додека имам македонски пасош, работам тука, плаќам данок, имам имот по разни основи и те како ке имам право да мислам што сакам... и бај д веј од никого не тражам да ме толерира или да не ме толерира туку само да се поштује закон као за мене така и за македонецот, албанецот и остали.

Член од
12 ноември 2021
Мислења
99
Поени од реакции
76
Ако стварно го уапсиле или имаат намера да го уапсат, сите тенисери треба да се повлечат од АО. Срамота ќе биде да се игра на таков турнир под вакви услови.
Треба да точно,ама не верувам дека тоа ќе го направат !!

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
Се додека имам македонски пасош, работам тука, плаќам данок, имам имот по разни основи и те како ке имам право да мислам што сакам... и бај д веј од никого не тражам да ме толерира или да не ме толерира туку само да се поштује закон као за мене така и за македонецот, албанецот и остали.
Тоа ти велам, не знам кој воопшто ти дал македонски пасош. Јас би ти го одзел пасошот и бе те депортирал во Србија под ставка итно. Нема потреба да плаќаш данок во држава која мислиш дека е вештачка, не ни требаат твоите пари.

Може да ти ги вратиме сите пари кои ги имаш дадено во Македонија на име на данок, и да се истребиш во Србија, па таму да им кажуваш како е Македонија српска?

Мене ми изгледа како фер договор?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
кано децата во Европа и Америка одат нон стоп на школо, заразени се и немаат гајле, фураат. Најотпорни се на корона. 100 пати е подобро за едно дете да се зарази природно него да го вакцинираат како што ќе ви ги вакцинираат децата во Австралија. Секој еден нормален доктор тоа ќе ти го потврди
nole vizioner... namerno gi zarazuval srbskite deca a?

epa jebi ga ovde nekeme da siri zarazi i posle tie fotki narod nema poverenje deka ako se zarazi ovie 2-3 nedeli ke napravi toa sto se baralo od nego u stranska drzava pogotovo koga ne go pravi doma.

daj bre dosta go pravdate. nema opravduvanje od toa.

podobro kazete si, najdobar e, ne e zarazen momentalno, zasluzuva da igra.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Се додека имам македонски пасош, работам тука, плаќам данок, имам имот по разни основи и те како ке имам право да мислам што сакам...
Кано и остала дијаспора нема право на мислење зашто немаат имот, пасош и не плаќаат данок.
Да, прав си.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
Треба да точно,ама не верувам дека тоа ќе го направат !!
normalno deka nema. ne se ludi. vakcinirani se, ispolnuvaat uslovi, sakaat tenis da igraat a ne da de zaebavaat so gomnarot.
Автоматски споено мислење:

piksa i jas sve toa imam i baram...

nego ete kaza sakas ist zakon.... zosto togas nole e privilegiran? zosto samo za nego TA dozvolila dokumenti podnesuvanje posle 10ti? zosto on da moze da vleze nevakciniran a ima iljadnici drugi sto nemozat?

Член од
16 декември 2021
Мислења
478
Поени од реакции
1.014
normalno deka nema. ne se ludi. vakcinirani se, ispolnuvaat uslovi, sakaat tenis da igraat a ne da de zaebavaat so gomnarot.
Исто и Џокович, не е вакциниран, ги исолнува условите, сака да игра тенис а не да се заебава со гомнарите од владата на Австралија.

M

Macedon1um

Гостин

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.408
Поени од реакции
38.924
Правна држава. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Си испливува на површина првичната примена шо ја имаат од создавање, обичен британски затвор. Како шо му рече Дел Бој на Џамбо во една епизода: "The british and the аussies are cousins across the sea. If your grandad wasn't bloody villain, you could be one of us".

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да сумираме: проблемот е во тоа што се сликал со деца додека бил позитивен, а притоа тоа не е дел ни од правилата, протоколите и законите на Австралија...затоа што не бил во Австралија тој период!

Никој не бара емпатија, туку следење на прописите. Победи на суд, победи еден опресирачки режим и сега се соочува во реперкусии. Тоа го има во сите пототалитарни држави и секогаш населението стои цврсто со одлуките на лидерот. Морисон е гладен за моќ, како што беа сите лидери кои имплентираа закони надвор од нивната моќ затоа што во рацете ги имаа сите политички конци и апаратот за физичка принуда.

Сега, и покрај 80-90% имунизирано население, рушат дневни рекорди, повторно си се сите дома и вакцината не стави крај на пандемијата. Се тешат со ниската стапка на смртност, а 2 години окапеа дома на брзиот интернет, имаше и по 111 дена цврсти локдауни, а шансите млад и здрав човек (до 50 год) да почине од Ковид се 0.02%. Да, го измамивте вирусот, секоја чест.

#TeamNovak :love:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.408
Поени од реакции
38.924
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Кано и остала дијаспора нема право на мислење зашто немаат имот, пасош и не плаќаат данок.
Да, прав си.
може да мислат што сакаат, не може да одлучуваат преку избори и да ми објаснуваат како да живеам.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.196
Поени од реакции
25.374
И после Новак немал добар пр, а што да кажеме за дебилов што се глупира со вакви изјави

Да изјавеше вакво нешто Новак ке го распнеа, ама оти е Шпанско гомно не му наоѓаме замерка..
Може линк од оригиналната изјава?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Тоа ти велам, не знам кој воопшто ти дал македонски пасош. Јас би ти го одзел пасошот и бе те депортирал во Србија под ставка итно. Нема потреба да плаќаш данок во држава која мислиш дека е вештачка, не ни требаат твоите пари.

Може да ти ги вратиме сите пари кои ги имаш дадено во Македонија на име на данок, и да се истребиш во Србија, па таму да им кажуваш како е Македонија српска?

Мене ми изгледа како фер договор?
Можеш слободно да пробаш, како ке се проведеш е друга прича :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.642
Поени од реакции
25.025
Исто и Џокович, не е вакциниран, ги исолнува условите, сака да игра тенис а не да се заебава со гомнарите од владата на Австралија.
spored vlastite na aus ne gi ispolnuva. ako ima vtora runda ke treba oni sega da dokazat.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom