ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
za Novak kje vidime do ponedelnik, i ne zazemam stav po toa prasanje, gledam vrtat 300 scenarija
kako doslo do ova, i koj bi bil ishodot.

povekje mi bese komentarot kon ovaa od Ceska. vekje vlegla, ima viza, a sega pu pu ne vazi?
na kraj na den pravo si e na drzavata da promeni zakoni ili da preispita doneseni odluki od odredeni institucii,
ama se gleda deka nema dobra komunikacija pomegju medicinska komosija i X oddel/organizacija za odobruvanje vizi i vlez.
negativen publicitet e internacionalno, ama sprema izjavi po medii mi izgleda pred izbori sakaat da kacat rejting kaj domasna populacija.

gledaj go videoto... fino e objasneto deka viza e eden cekor a vlez drug. ne ispolnuva uslovi da vleze toa e toa

Абе нема кој не им се изнасмеа на кенгуриве. Дури и француската министерка за спорт уште сега порача дека Џокович како невакциниран ќе биде добредојден во Парис да игра Ролан Гарос...

Истера за ова рекла казала муабет, онака, маалски муабет ... цариникот поебал, тој од пасошка исто ...
Не бе друже, си била и она пуштена и уште 2ца за кои е потврдено дека влегле со истото барање. И си терале они лабаво, све си било ок, Новак да не дојдеше во Австралија они уште ќе си беа тука, негибнати, немало проблем за ваквите да влагаат ... до најавата на Новак на дека доаѓа.

Е ова кога наиде на голем backlash во медиумите и дел од јавноста се јавија политичките елити кои беа ставени на тапет, реакцијата им е ваква каква што е. Ако веруваш дека е случајност ова дека овие сеа пак ги враќаат ондак не знам што да ти кажам, или на муабетот дека цариникот што им проверувал пасоши ... тоа ќе да е голема случајност за тројца различни личности истиот бараба од цариник да се погоди, па да ги пушти, веројатноста за тоа е мала, а уште помала е да бил некој друг на смена, ама и тој да заебал.

Да не беше Новак и неговиот статус дека доаѓа, овие небитниве кои до денес светот не ни знаеше дека постојат, уште ќе си беа таму, сеа ова е глумење лудило враќај ги откако претходно свесно си ги пуштил и си тлееле таму до денови, зашто си знаел дека ќе дојдат невакцинирани, се најавиле, го најавиле тоа до тениската федерација на Австралија, она ги известила медицинските панели, они дале дозвола, дозволата ја добиле од тениската федерација, известени се властите, известени се и играчите и официјалните лица, во меѓувреме никој А не кажал дека не смеат да влезат, добиле виза, влегле у авион без проблем, ги поминале сите пасошки контроли без проблем и си живееле живот у Австралија слободно без некој да им омета, до денес, све им поремети доаѓањето и на Новак ... со истата дозвола. Верувај ти и понакаа и глуми сеа некоја наивност тука дека некој од царина, пасошка контрола сеедно, ја поебал со овие : ))), му се протнале од задна врата. Така иде тоа у ек на пандемија, нарочито во земја со престроги пандемиски закони.

Смрди корне ова на политика, жртви се играчите, ужасно е менаџирано ова дури и еден Киргиос тоа го кажува а он редовно кога и да може јаде гомна за Новак.

daj be dosta so gluposti

veke objasniv aus pravoto e razlicno od evropskoto. so ova ke se kreira presedan na koj ke moze da se povikuvaat i drugi vo idnina. pravniot sistem ovde e razlicen i bitno e da ne se popusti tek taka zasto na ovoj slucaj sekoj ke ima pravo da se povika u idnina i 100 god od sega.
Ама веќе бил креиран преседанот бе кано, зашто не разбираш. Била регуларно пуштен, меч одиграла. И сеа коа се повикал на Ноле (баш тоа што го збориш), они пробуваат ретроактивно да ја сменат ситуацијата. Ама не може да се смени, бидејки веќе пуштиле двајца такви, така да не е грешка на цариник или што и да извади од ракав тука. Тоа било правилото, се дур некој од горе не ургирал.
Значи ко во секоја банана земја, некој политичар се осеќа загрозен и пробува да одсере нешто што го фатиле како засрал.
Автоматски споено мислење:

gledaj go videoto... fino e objasneto deka viza e eden cekor a vlez drug. ne ispolnuva uslovi da vleze toa e toa
ама исполнувала услови и влегла, не е еден туку двајца. Не можеш да се вадиш на грешка кога имаш повеќе од еден случај. И третиот ќе влезел на иста финта, да не се дигнеше џева.

daj be dosta so gluposti
твовие се глупости ... цариникот згрешил, пропуст напраиле :pos:
океееееј, чим кано кенгру кажал дека цариникот згрешил, пропуст напраиле а у меѓувреме не убедуе како све таму строго вило, закони имало, на све се пазело ... освен за овие што влегле невакцинирани пред новак, едноставно ете така мора да е. Извор ... верујму на канокенгру.
Е тоа ти беше објаснувањето како влегле овие пред Новак у ек на пандемија со престроги закони, контроли и регулативи, најавени со име презиме и кога стигаат и како стигаат, по грешка дека ги пропуштиле. :facepalm:

Легендарно објаснување нема што, логично но пред се интелигентно според никој никогаш.

твовие се глупости ... цариникот згрешил, пропуст напраиле :pos:
океееееј, чим кано кенгру кажал дека цариникот згрешил, пропуст напраиле а у меѓувреме не убедуе како све таму строго вило, закони имало, на све се пазело ... освен за овие што влегле невакцинирани пред новак, едноставно ете така мора да е. Извор ... верујму на канокенгру.
Е тоа ти беше објаснувањето како влегле овие пред Новак у ек на пандемија со престроги закони, контроли и регулативи, најавени со име презиме и кога стигаат и како стигаат, по грешка дека ги пропуштиле. :facepalm:

Легендарно објаснување нема што, логично но пред се интелигентно според никој никогаш.

spored aus zakon u da te pustat da vlezis u sekoe vreme moze da ti pobaraat dokumenti i da te izbrkaat... zaebi sto jas vikam imas video od ministerkata i gledaj go....

me mrzi veke da ti repliciram, ednostavno glup si i tesko sfakas. prosto e, ubavo objasneto e.

Ti mu vikas na @kano deka vlegla i se pomocala i posrala nekolku dena tamu, ovoj ti vika gledaj video, eden cekor e viza a drug cekor e vlez..
Znaci VLEGLA VEKJE, site cekori gi pominala..

Dali koga ke ja defloriras devojka ti, ona seuste ke bide devica?

Ама веќе бил креиран преседанот бе кано, зашто не разбираш. Била регуларно пуштен, меч одиграла. И сеа коа се повикал на Ноле (баш тоа што го збориш), они пробуваат ретроактивно да ја сменат ситуацијата. Ама не може да се смени, бидејки веќе пуштиле двајца такви, така да не е грешка на цариник или што и да извади од ракав тука. Тоа било правилото, се дур некој од горе не ургирал.
Значи ко во секоја банана земја, некој политичар се осеќа загрозен и пробува да одсере нешто што го фатиле како засрал.

ама исполнувала услови и влегла, не е еден туку двајца. Не можеш да се вадиш на грешка кога имаш повеќе од еден случај. И третиот ќе влезел на иста финта, да не се дигнеше џева.

presedan se kreira na sud.

taa vlegla i sega ke bide deportirana. da bila fatena predhodno da tuzela i dobila sega i nole ke mozel da se povika ma toa.

greskata e ispravena. pravilo u nikoj slucaj ne bilo, si ima jasen zakon koj ne e smenet poslednive meseci.

Ti mu vikas na @kano deka vlegla i se pomocala i posrala nekolku dena tamu, ovoj ti vika gledaj video, eden cekor e viza a drug cekor e vlez..
Znaci VLEGLA VEKJE, site cekori gi pominala..

Dali koga ke ja defloriras devojka ti, ona seuste ke bide devica?

dobro de vlegla.... sega ke izleze. kako toa go pravi nejziniot vlez ok ili toj na nole? i dvajcata ilegalno probuvaat da vlezat, ona bila uspesna nekolku dena, ne poveke.

spored aus zakon u da te pustat da vlezis u sekoe vreme moze da ti pobaraat dokumenti i da te izbrkaat... zaebi sto jas vikam imas video od ministerkata i gledaj go....

me mrzi veke da ti repliciram, ednostavno glup si i tesko sfakas. prosto e, ubavo objasneto e.
Абе не ми кажуј сеа според закони вака така, само дополнително се укопуеш.
Имаш пандемија, имаш земја со можда најстроги закони у свет во контекст на пандемијава, имаш омикрон сој кој се шири ко ниеден пред него, имаш пак, земја која ради еден случај праеше строги карантини, лани празнеше трибини после 12 ги бркаа луѓето дома јавно на тв дур пратевме ние од тука.

И сеа ти сакаш овде да ти веруваме дека овие невакцинираниве што влегле, што се нели голем ризик да ја шират заразата во однос на оние кои се вакцинирани, влегле ради пропуст, по грешка ги пуштиле и така по грешка 7 дена и јаче биле у Австралија без никој да ги знае, дојде Новак, и после ден-два им текнало еј абе пропуст напраивме чекајте малце ... :pos:

И се дрзнуеш други луѓе да нарекуваш глупи а даваш објаснување типично за глуп и наивен човек, иако и глуп не би паднал на вакво објаснување од твоја страна. Терај, не мора ти ништо да објаснуеш кенгру, пола од твоите објаснувања си немаат врска со животот и онака, ко оноа пред две години кога не убедуеше дека тестови од трафика беа спасот за Македонија додека министри за здравје од твоја земја таму цртаа колку тие се дебилни и погрешни, министри у кои сеа се крстиш. :tvg:
Едно од полудите убедувања, она класично дијаспорско, ја од австралија сум,вие заостанати сте, слушајте ме шо ви зборам.

Абе не ми кажуј сеа според закони вака така, само дополнително се укопуеш.
Имаш пандемија, имаш земја со можда најстроги закони у свет во контекст на пандемијава, имаш омикрон сој кој се шири ко ниеден пред него, имаш пак, земја која ради еден случај праеше строги карантини, лани празнеше трибини после 12 ги бркаа луѓето дома јавно на тв дур пратевме ние од тука.

И сеа ти сакаш овде да ти веруваме дека овие невакцинираниве што влегле, што се нели голем ризик да ја шират заразата во однос на оние кои се вакцинирани, влегле ради пропуст, по грешка ги пуштиле и така по грешка 7 дена и јаче биле у Австралија без никој да ги знае, дојде Новак, и после ден-два им текнало еј абе пропуст напраивме чекајте малце ... :pos:

И се дрзнуеш други луѓе да нарекуваш глупи а даваш објаснување типично за глуп и наивен човек, иако и глуп не би паднал на вакво објаснување од твоја страна. Терај, не мора ти ништо да објаснуеш кенгру, пола од твоите објаснувања си немаат врска со животот и онака, ко оноа пред две години кога не убедуеше дека тестови од трафика беа спасот за Македонија додека министри за здравје од твоја земја таму цртаа колку тие се дебилни и погрешни, министри у кои сеа се крстиш. :tvg:
Едно од полудите убедувања, она класично дијаспорско, ја од австралија сум,вие заостанати сте, слушајте ме шо ви зборам.

ti rekov glup si... ima zakoni i se jasni. sve drugo e banalno da se diskutira.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom