ATP тенис - општа дискусија

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.463
Поени од реакции
39.152
Баш требаше да им дојде со фалц сертификат од Србија до 3та доза и да ги нервира а во исто време во јавност да ги кажува причините зошто не се вакцинирал

Така ќе им направеше дупчење до максиум..
Требаше да ќути, да го освои, и да го напуни пехарот со крстена вода во сред ебена пустолија од држава.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.368
Поени од реакции
47.151
И што ми докажа со ова? Три тенисери добиле дозвола да влезат зашо прикажале документ кој бил валиден, Новак не прикажал. Што не ти е јасно?
Дали третмантот на тие тројца е ист ко и оној на Новак, тоа е муабетот, зашто Новак инстантно доби ужасен третман кога официјално беше примен во Австралија, и он тоа го објави на социјалните мрежи.
Одма беше прогласен за enemy of the state, а притоа во истата таа земја си влегуваат и други луѓе на истиот начин, никој ништо за нив не вели, нит се замара дека постојат, уште ни имињата не им ги знаат.

Тоа се тие двојни аршини од страна на западните медиуми, агенда е во прашање, ги боли кур нив за Австралија и за ситуацијата таму, а као глумат загрижени. Eве веќе 2 дена постои ова инфо, не се ни трудат да октријат дали е вистина, за кого станува збор, како влегол, зашто е невакциниран и слично. Класични двојни аршини ти се ова, буткање на истата агенда со години контра овој тенисер.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
И што ми докажа со ова? Три тенисери добиле дозвола да влезат зашо прикажале документ кој бил валиден, Новак не прикажал. Што не ти е јасно?
Ти пишав и претходно,го објасни брат му процесот за добивање виза кој бил.
За невакцинираните процесот за виза одел преку Tennis Australia и AO,Ноле ги испратил потребните документи,медицинската белешка му е одобрена од 2 незавнисни медицински комисии кои потврдиле дека Ноле може да игра на АО и врз основа на тоа да му биде доделена визата,значи не ја вадел Ноле визата посебно него таа си одела преку АО и тениската федерација на Австралија,впрочем врз основа на таа медицинска белешка му се одобрува и визата и престојот за да игра на турнирот.
Овие тројца што ги пишува во Ројтерс се влезени и се на АО со истиот процес и истата белешка и истата виза за невакцинирани,значи незнам дали се праиш смотан или :D

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.896
Ти пишав и претходно,го објасни брат му процесот за добивање виза кој бил.
За невакцинираните процесот за виза одел преку Tennis Australia и AO,Ноле ги испратил потребните документи,медицинската белешка му е одобрена од 2 незавнисни медицински комисии кои потврдиле дека Ноле може да игра на АО и врз основа на тоа да му биде доделена визата,значи не ја вадел Ноле визата посебно него таа си одела преку АО и тениската федерација на Австралија,впрочем врз основа на таа медицинска белешка му се одобрува и визата и престојот за да игра на турнирот.
Овие тројца што ги пишува во Ројтерс се влезени и се на АО со истиот процес и истата белешка и истата виза за невакцинирани,значи незнам дали се праиш смотан или :D
Не се праам смотан, те сфаќам само ти кажувам зошто е вратен, заради невалиден документ/доказ за невакцинација. Е сеа доаѓаме до тоа зошто е вратен кога веќе организаторите му одобриле претходно, односно зошто Владата го враќа пошо нели логично е АО како организатор да соработува со државата од која впрочем ги црпи информациите околу Ковидов и чии инструкции ги следи. Те/ве сфаќам вас ко фанови зошто сте гневни ама треба да се почека и официјалната одлука како и упте некои други работи да се објаснат, ако уопште некад се објаснат.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
aman be druze,ili ti e mnogu dosadno,ili si glup,ili si slep od omraza prema Djovak.Kako ne prikazal dokument.Kako moze dve nezavisni avstraliaki komisii po anonimno baranje na filjan covek (nivna izjava,pri odluchuvanjeto tie ne go gledat imeto i prezimeto,tuku broj na aplikacijata) na osnova na prilozena lekarska dokumentacija prilozena od strana na aplikantot da odobrat deka e vo red deka ne e vakciniran,ima medicinska pricina,mu odobruvat vlez i ucestvo, za da istot koga stigne na granica kao nemal potrebni dokumenti,potochno apliciral za pogreshen tip viza.Cel tim ima pozadi Djovak shto mu brkat administracija,najmalce trieset pati ima vleguvano vo Avstralija,sportist broj eden vo svetot, i ti go ramnish so nivo na azilant od Sirija i drugi imigranti.Sluzbenikot shto izdava vizi sigurno ne e lekar i on funkcionira so prilozeni potrebni dokumenti.Sigurno Djovak ne se kacil na avion ako prethodno ne dobil od ,,down under,,potrebna papirologija deka moze da vleze nevakciniran.Ili mozebi tie od AO organizatorite mu se javile kao ,,Djovak ok e,komisiite kazaa moze da dojdesh,aj idi,te cekame na aerodrom.Teshka nameshtaljka,go nacekaa i ke trenirat strogost vrz nego za se shto mu sobiraa,pochnuvajki od novoto zdruzenie na teniseri,pa za site negovi stavovi javno kazani shto im smetat,pa eve i so vakciniranjeto.Sramota,skandal neviden vo tenisot,a takvi kako tebe neka mislat deka ja zgreshil procedurata za vlez vo Avstralija.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.666
Поени од реакции
22.444
prochitav sega eden dobar komentar okolu sluckata so Djovak , tipot vo dve recenici kaza se , citiram,

gledajki go sranjevo shto mu go pravat na Djokovic, se osekjam glupo shto se vakcinirav
Мудрост на денот.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
Автоматски споено мислење:

Мудрост на денот.
cogito ergo sum :facepalm:

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ај вака... стаавете се малку на место на луѓето од владата на Аустралија каде истите со месеци држат во карантин луѓе, движењето го ограничуваат само на одредени квартови или за одредени потреби, се борат против вирусот и што ја знам... и сега доаѓа супер звезда како Новак кој пробува протоколите и процедурите да ги заобиколи, што би вие направиле да сте на нивно место, јас да сум таму некој курац претседател/ премиер или шта ја знам не би го пуштил па кој сака нека е, бидејќи следно ке биде паѓаање од власта на тие луѓе.
Друга работа, премногу дезинформации кружат, те имало 25 тенисиери или луѓее од тимот со некои слични пропусници, па те имало само 3, па после излезе тие имале валидни докиументи Новак немал, па АО му одобриле, државата не му дава да влезе рекла казала муабети... а суштината е следна или се имаш вакцинираано и влегуваш во Австралија или имаш медицинскаа потврда дека здравјето ти е загрозено со вакцината и влегуваш без вакцина во кое што не верувам на еден врвен спортист да му биде загрозено здравје со вакцина... така да се ова што го прави Новак е заобиколување на процедурата.
За неоја случајност мои блиски луѓе на 27 отидоа во Мелбурн и јасно им беше дадено до знаење или вакциниција или виза нема.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.035
Поени од реакции
116.896
.Kako ne prikazal dokument.Kako moze dve nezavisni avstraliaki komisii po anonimno baranje na filjan covek (nivna izjava,pri odluchuvanjeto tie ne go gledat imeto i prezimeto,tuku broj na aplikacijata) na osnova na prilozena lekarska dokumentacija prilozena od strana na aplikantot da odobrat deka e vo red deka ne e vakciniran,ima medicinska pricina,mu odobruvat vlez i ucestvo, za da istot koga stigne na granica kao nemal potrebni dokumenti,potochno apliciral za pogreshen tip viza.
Па изгледа ти си глупиот, или неписмениот, пошо не дочитуваш што пишувам. ВАЛИДЕН документ пишав, тоа не доставил, а не дека не доставил документ. И пишав веќе со Часпаз два пати и ме мрзи да повторувам, проблем е што организаторот му одобрил, а на аеродром полицијата и Владата го оспориле тоа и го вратиле. Ќе видиме за 2 3 дена кој бил во право, кажав дека типувам на одобрување да игра на АО и тоа е тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom