Дечки, ми треба предлог за 2 5.5kw, за 100 квадрати спрат. Ќе се вселуваме во куќа со класична фасада која што има дебели ѕидови но без изолација (на лето ке се изолира), пвц прозори, со изолација долу под паркет и горе на таван
Во моментов имам една 3.5kw која што ќе си ја земам, па поради тоа не сум сигурен дали ми се потребни 2 од 5.5kw или само една.
Сакам да земам од посаглам брендовите (тошиба, даикин...итн...)
Ако уште не си вселен, сега имаш неповторлива шанса да си направиш еден тест.
Земи два-три термометра, стај ги во собите и запиши си. Ако е надвор толку Х степени во соба е толку Y. Брз греење ова, и без брзање. Нека бидат и денови, а еве сега ќе имаш шанса и на пониски(релативно) температури да мериш.
Потоа земи едно калориферче, панел што и да имаш со коп1 и уклучи го на најсилно. Мери колку време треба да крене еден степен и води си табела за секој еден степен до посакуваната Т. Потоа исклучи го и мери колку време паѓа температурата за секој степен надоле, и колку време треба да работи за да ја задржи посакуваната Т во еден саат.
Проста математика е после, а и ние тука ќе ти помогнеме ако треба да си ги израчунаш загубите.
Прашањето за колку(една,две) и колку јаки клими најдобро ќе си го одговориш така.
Се друго е гледање на гравчиња, тролање и шанса да ти се ували нешто што не е соодветно.