Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, туку преку неа и нејзините идеи ја напаѓаат целата Демократска партија. Факт е дека тоа крило, за среќа, станува се послабо и послабо.I se toa da e tocno, ne menuva deka najkomeniraat za nea napaleni inceli. Gi pogoduva nesto kaj nea
Sent from my SM-A217F using Tapatalk

Za sreka na republikancite da, no toa sto demokratite vestacki go slabeat toa krilo po soveti na Kilari i Obama ke go osetat na izborite godinava. Taka da onoj sto izgubi pred nekoj mesec ne bese od t.n levo krilo, tuku naprotivНе, туку преку неа и нејзините идеи ја напаѓаат целата Демократска партија. Факт е дека тоа крило, за среќа, станува се послабо и послабо.
Башка е промотор на Green New Deal, а нема храброст да излезе на ниту една дебата и да ги брани своите идеи.![]()
Ќе видиме, во Аризана и во Џорџија беше тесно, тесно ќе биде и за 3 години. Сега трката е за Пенсилванија ако не се лажам, а таму жешката столица ја има републиканец. Така Сенатот ќе остане син. Згора на се 3-4 сенатори ќе се пензионираат, вклучувајќи го и тој на Охајо. Фантастична можност за Џим Џордан.Za sreka na republikancite da, no toa sto demokratite vestacki go slabeat toa krilo po soveti na Kilari i Obama ke go osetat na izborite godinava. Taka da onoj sto izgubi pred nekoj mesec ne bese od t.n levo krilo, tuku naprotiv
Sent from my SM-A217F using Tapatalk
Одма игра на картата сексизам. Си го шета газето во Флорида, која нема рестрикции, а нејзината партија беше и сеуште е промотор на радикалните Ковид мерки и рестрикции кои станаа сликата на светот во 2020 и 2021 година. Посебно нејзината држава, Њу Јорк, каде имаше забрани за движење, забрана за работа на бизнис секторот и училиштата беа затворени. Држава со најстроги Ковид мерки!
Интересно е тоа што ги ставаа сите позитивни во старските домови, како мерка за справување со пандемијата, денес излезе новост дека Квомо нема да одговара за тоа. Плус се држава со една од најголемите стапки на смртност! Исто се во топ 5 држави со највисоки даночни стапки и 5 во топ држави во миграција на населението.
Она е промотор на декриминализација на одредени кривични дела, како кражбата затоа што луѓето немале што да јадат. А сите ја паметиме кога плачеше на паркингот и кога ја оставила својата баба да живее во руиниран стан...каде Трамп беше крив! Ужасно ужасен политичар кој треба да гледа во својот несреден двор.
Прв пат слушам за неа.Гнидата Безмозочен Кортекс си има свое гласачко тело и за несреќа на американската демократија, ќе има кој да ја гласа и да и` даде амин за да продолжи да се гребе од федералниот буџет на САД и после 3 јануари 2023.
Но секое зло за добро е, потребни се ваквите изроди за да послужат како историски лекции за човештвото, нешто повеќе од 105 (СТО И ПЕТ) години од изборот на првата жена пратеничка во американскиот Конгрес во 1916 година - републиканката Џанет Ранкин од сојузната американска држава Монтана, која се прослави со предлагањето, изгласувањето и ратификацијата на 19-от Амандман од Уставот на САД во 1919 и 1920 година година, со кој им се гарантира правото на гласање на избори на американските државјани припаднички на женскиот пол, единствениот пратеник во американскиот Конгрес кој гласаше против декларацијата на војна против Јапонија во декември 1941, во третата деценија на 21-от век американското општество има своја парламентарна претставничка од сојузната американска држава Њујорк која повикува на укинување на постоечки закони кои и самата не ги има ниту прочитано, а уште помалку па да ги разбира.
Останува на идните генерации да извлечат поуки од ваквите историски лекции за да разберат дека и најслободното општество мора да си постави основни граници за морални вредности и етичко функционирање кои треба да го држат општеството во целина и пред се`, во здрава состојба.

Живеат во мега богати средини, децата им одат во најдобрите училишта и се лишани од секојдневните проблеми на Американецот од средната класа
Не зборувам за Републиканци/Демократи, туку за Холивуд.А републиканците па едни сиромашни душички, се тоа синови и ќерки на рудари и фармери, исти се бре човече, побрзо сфати го тоа оти вака во се поголема заблуда сте дека овие десниве се некакви вистински популисти.

Не зборувам за Републиканци/Демократи, туку за Холивуд.![]()
Се глупи, ама зборувам за мегафоните на власта, а тоа се мас-медиумите кои се доминантно леви (со 99% негативни вести за Трамп) и Холивуд чии ѕвезди водеа кампања и со Обама и со Килари и со Џо. Имаше и пар кои застанаа зад Трамп, дел платија цена со прекинување на проекти!Не, не, убаво знаеш што зборуваш, јас немам проблем да кажам дека АОЦ има некои глупи гафови и дека не ги исполни очекувањата на оние кои најмногу ја подржуваа, но дали ти можеш да кажеш дека на пример оние двете улави Тејлор Грин и Боберт се исто глупи кокошки без мозок на кој не им е место во преставнички дом?

Се глупи, ама зборувам за мегафоните на власта, а тоа се мас-медиумите кои се доминантно леви (со 99% негативни вести за Трамп) и Холивуд чии ѕвезди водеа кампања и со Обама и со Килари и со Џо. Имаше и пар кои застанаа зад Трамп, дел платија цена со прекинување на проекти!
Како ми ги вртиш зборовите, секоја чест. Дали на Карлсон му упаднаа во куќата? Да. Дали му плаќаа закани по живот? Да. Значи не живее баш во безбедна средина. Нема обезбедување. И да, заработува премногу од епизода (во СиЕнЕн земаат 10К од ден, во Фокс не знам колку земаат).Kои платија цена- Такер или Роган. Можеби бројчано се повеќе симпатезери на демократкската партија, но бидејќи овие гореспомнативе меѓу другите решија да глумат популисти имаат огромна популарност и огромно влијание.
Не можеш да го занемариш влијанието на Роган моментално за антиваксерското движење, ниту да го занемариш влијанието на Карлсон за приказната за изборите од 2020-та која доведе до влегувањето во Конгресот пред една година. За Роган не знам, ама Карлсон сигурен сум дека не веруваше во тие приказни, ако се сеќаваш првите денови откако Трамп почна со таа теза, овој целосно ја отфрли, откако увиде какви силни негативни реакции имаше кај неговата публика, тогаш ја смени плочата.
А што се Роган и Карлсон, исто така милионери, ѕвезди, богати наследници, дел од елитата, кои исто живеат во посебни оградени заедници, кои исто оделе во елитни школи, кои не се мешаат со бедната раја која наводно ја разбираат и им ги штитат интересите. Не, едноставно се дел од елитата која завзела страна, точно е дека се малцинство од медиумската и естрадна елита во тој поглед.

Горе доле и за Берни важи тоа.А што се Роган и Карлсон, исто така милионери, ѕвезди, богати наследници, дел од елитата, кои исто живеат во посебни оградени заедници, кои исто оделе во елитни школи, кои не се мешаат со бедната раја која наводно ја разбираат и им ги штитат интересите. Не, едноставно се дел од елитата која завзела страна, точно е дека се малцинство од медиумската и естрадна елита во тој поглед.
Така треба имаат ризик фактор. Како и секој друг.
New York City will take a patient’s race into account when distributing potentially life-saving COVID treatments, the Department of Health and Mental Hygiene revealed on their website.
![]()
White New Yorkers told not to bother trying to get COVID treatments
In a memo sent by the health department Monday, white residents were told not to bother trying to get Pfizer's Paxlovid pill (pictured) or monoclonal antibody treatments.www.dailymail.co.uk
White people infected with COVID in New York State - the hardest hit state in the country - are in jeopardy of being turned away from potential lifesaving treatments in favor of other more at-risk races because of a national shortage of two promising types of medical treatments.
In a shocking memo sent out by the state's Health Department and approved by Gov. Kathy Hochul on Monday, white residents were told not to bother trying to get Pfizer's Paxlovid pill or monoclonal antibody treatments.
'Non-white race or Hispanic/Latino ethnicity should be considered a risk factor as longstanding systemic health and social inequities have contributed to an increased risk of severe illness and death from COVID-19,' the document reads.