Dark Souls

• Креатор на темата Креатор на темата wot
  • Време на започнување Време на започнување
Минатата година ми почна со Секиро. Моментално еве ДС3 играм :D
Јас Секиро играм, живци кинам.
Генерално полесно минам вториов пат играќи ја, но сепак ме шлакаат.
Само еден или два босови ако ги убив од прва :(

Јас Секиро играм, живци кинам.
Генерално полесно минам вториов пат играќи ја, но сепак ме шлакаат.
Само еден или два босови ако ги убив од прва :(
O'Rin of the Water ме дробеше на нг+ и на третиот плејтру кога ја почнав од ппчеток а незнам зошто. Полесно минав кај Геничиро, Монкот и Мајмунот :/

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
O'Rin of the Water ме дробеше на нг+ и на третиот плејтру кога ја почнав од ппчеток а незнам зошто. Полесно минав кај Геничиро, Монкот и Мајмунот :/
Истовремено бев заглавен кај нејзе и кај тоа мини босот (розовиот нинџа со 2 фази), на последниот скулптор од Ашина кога одиш накај Епот...
Сношти цела вечер сум ги тепал наизменично... Ме откинаа од ќотек.
Не знам како ја убив првиот пат оваа цурава, ама знам дека супер лесно ја минав, а овојпат ме посра од ќотек. Се откажав првично од нејзе и го тепав Бувот кој не ми зададе многу проблеми. А денеска се враќам пак кај типкава и ја нема веќе, не е тука :toe:

Не знам како запнав и кај нинџата.
Прва фаза лесно како против моб, ама во втора фаза ми користеше некоја супер моќ, стануваше црвен и не му се дефлектираа удари, брзо ми рушеше posture.
После тешки муки го убив со Long Spark.

А Бувот и Монкот лесно. Поготово Монкот, од втора...

Не знам колку е потежок Бувот во втората средба... Боже мој само нека не е пејн ин д факинг ес како Ишин Ашина, ќе ми ги потроши лексилиумите баш сега пред празници, ќе ми уништи еуфорија :facepalm:

Истовремено бев заглавен кај нејзе и кај тоа мини босот (розовиот нинџа со 2 фази), на последниот скулптор од Ашина кога одиш накај Епот...
Не знам како ја убив првиот пат оваа цурава, ама знам дека супер лесно ја минав, а овојпат ме посра од ќотек. Се откажав првично од нејзе и го тепав Бувот кој не ми зададе многу проблеми. А денеска се враќам пак кај типкава и ја нема веќе, не е тука :toe:

Прва фаза лесно како против моб, ама во втора фаза ми користеше некоја супер моќ, стануваше црвен и не му се дефлектираа удари, брзо ми рушеше posture.

Не знам колку е потежок Бувот во втората средба... Боже мој само нека не е пејн ин д факинг ес како Ишин Ашина, ќе ми ги потроши лексилиумите баш сега пред празници, ќе ми уништи еуфорија :facepalm:
Ишин на Шyра или Ишин регулар?

Огромните ракови ми направија проблем во ДС3. Ги има и во Елден Ринг, ама таму без проблем ги тепав. Тука поради некоја причина никако не можев да ги решам. Ме утепаа 10+ пати за на крај од далеку да ги мавам со стрели...

• Хаха
Reactions: wot
Огромните ракови ми направија проблем во ДС3. Ги има и во Елден Ринг, ама таму без проблем ги тепав. Тука поради некоја причина никако не можев да ги решам. Ме утепаа 10+ пати за на крај од далеку да ги мавам со стрели...
Механика брат само треба да им ги научиш движењата најлесно се учат со штит кој има 100% блок рејт додека не се навикнеш на нив и претежно треба да си пред нив фејс то фејс, странично тешко да ги пипнеш.
ПС ќе имаш натаму повеќе аноинг НПЦ.
Кој билд играш?
Автоматски споено мислење:

Ишин регулар ваљда.
Тој со 4 фази на мајка му...
Пробај го Шура крајот и таму е оток Ишин.

За кои ракови зборуваш бе друже?
Моментално ми е бликиран мозокот, заглавен сум во Секиро :icon_lol:

За кои ракови зборуваш бе друже?
Моментално ми е бликиран мозокот, заглавен сум во Секиро :icon_lol:
Ау да знам... тие во водата пред Кристал Сејџ босот. Таф се тие, ги имаш и понатаму во играта.

Пробај го Шура крајот и таму е оток Ишин
Се думав дали Шура дали овој ендинг... го заборавив како се викаше (на "R" нешо..)
Одбрав да го видам прајм Бувот, сум слушал бил прав челенџ :)

Од мини-босовите дефинитивно најтежок ми беше Seven Ashina Spears - Shikibu Toshikatsu Yamauchi.
Секогаш прво детблоу му правев :)

Од мини-босовите дефинитивно најтежок ми беше Seven Ashina Spears - Shikibu Toshikatsu Yamauchi.
Секогаш прво детблоу му правев :)
Headless ме иротираа страшно другите не беа толку страшни.

Хедлесите овојпат скоро сите од прва.
А еден од потешкоте мини босови денеска- двајцата дебели самураи пред Demon of Hatred.
Претесна арена имаш и плус тоа оган внатре. Знаев дека морам прво полесниот да го тепам, али оди доближи му се... Другиот со халбердот долг 16 метри на 2 пати ме убиваше.

Туку остај тоа, не беше проблем тоа.
Проблем настана што сум пропуштил конверзација со Ема (ваљда за куро нешто -_- ) а веќе го убив змејот и тикви од ендингот.
Мрак пред очи ми падна ко сфатив дека 3-4 дена играм за џабе. Сеа ќе ги чизам последниве 2 боса, нема поента да тепам веќе поминати босови. Па ќе одам по ендингот во NG што да се прави...

Скрос бев напизден на играва денеска.
Како можи толку глупо да им е осмислена... Зошто ендинзите да не се активираат само со approval?!
Па упростете го малку бе! Што ако неам интернет? Зошто да морам на интернет да гледам каде треба да одам, каде да клекнам, каде и кого да прислушувам и колку пати?
И сеа шо? Уште една недела ли?
ФромСофтвер, ма идете у3лпм :boksix:

Хедлесите овојпат скоро сите од прва.
А еден од потешкоте мини босови денеска- двајцата дебели самураи пред Demon of Hatred.
Претесна арена имаш и плус тоа оган внатре. Знаев дека морам прво полесниот да го тепам, али оди доближи му се... Другиот со халбердот долг 16 метри на 2 пати ме убиваше.

Туку остај тоа, не беше проблем тоа.
Проблем настана што сум пропуштил конверзација со Ема (ваљда за куро нешто -_- ) а веќе го убив змејот и тикви од ендингот.
Мрак пред очи ми падна ко сфатив дека 3-4 дена играм за џабе. Сеа ќе ги чизам последниве 2 боса, нема поента да тепам веќе поминати босови. Па ќе одам по ендингот во NG што да се прави...

Скрос бев напизден на играва денеска.
Како можи толку глупо да им е осмислена... Зошто ендинзите да не се активираат само со approval?!
Па упростете го малку бе! Што ако неам интернет? Зошто да морам на интернет да гледам каде треба да одам, каде да клекнам, каде и кого да прислушувам и колку пати?
И сеа шо? Уште една недела ли?
ФромСофтвер, ма идете у3лпм :boksix:
За квесто лајнови се прислупкуваат Ема, Куро, Ишин и Скулптурот други нема мислам битни за квест лајнс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom