Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
sto se tesite samo da ne bese milan,ovie od evropa ke zaboravea deka ima fudbal u italia be.Imate srekja sto Milan igra mn dobro u LS inace ke gi zaboravea site,juve ovie dve godini ne ni bese u LS inter bese a praese samo tepacki i nisto drugo.Greovi!:toe:

CrashoverRide

Tutto per la Lazio,persempre nell cuore...
Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
sto se tesite samo da ne bese milan,ovie od evropa ke zaboravea deka ima fudbal u italia be.Imate srekja sto Milan igra mn dobro u LS inace ke gi zaboravea site,juve ovie dve godini ne ni bese u LS inter bese a praese samo tepacki i nisto drugo.Greovi!:toe:
Добро е брат ја расчепкавме и таа тема дека БЕЗ МИЛАН НЕ ЌЕ ПОСТОЕЛА ЛШ.Прочитај ги сите постови во последниве 2-3 дена и ќе видиш какви све не глупости тропаа тие колегите твои обожаватели на дедо и баба.И ај за промена почнете да глеате фудбал а не да ми кажувате овде приказни за мали деца сте слушнале за клубов Милан играл тамо Кака или незнам Роналдо дебелиот па ај сеа ќе удираме само рецка на темава.

Еве како стојат работите
  • Интер во моментов е најак тим во Италија
  • Јувентус е најтрофеен во Италија
  • Милан е после Јуве со трофеи во Сериа А ,а е најтрофеен во светот во меџународни натпревари -еве
:helou:
1.Неам намера да се расправам со некој што нема врска од фудбал и прави детски муабети.
2.Кажи ми барем 3 ца играчи од Милан за да видам дека барем знаеш за кого навиваш :pos2:
3.И синко почни да глеаш фудбал за да сфатиш дека не се игра само 1 утакмица цела сезона.38 кола во серија А башка ЛШ и купот,уф заборавив отпаднавте,И ОВА ДА НЕ НЕ ГО ЗНАЕШЕ? :pos2::pos2:

skitnik

...Џабешетач...
Член од
18 септември 2007
Мислења
341
Поени од реакции
2
Crashoveride напиша:
1.Неам намера да се расправам со некој што нема врска од фудбал и прави детски муабети.
2.Кажи ми барем 3 ца играчи од Милан за да видам дека барем знаеш за кого навиваш :pos2:
3.И синко почни да глеаш фудбал за да сфатиш дека не се игра само 1 утакмица цела сезона.38 кола во серија А башка ЛШ и купот,уф заборавив отпаднавте,И ОВА ДА НЕ НЕ ГО ЗНАЕШЕ? :pos2::pos2:

Да де знајме дека се играат толку многу натпревари , исто и дека отпаднавне од толку неважниот куп, ама ти иагледа незнаеш дека твојот ти Лацио не е веќе меѓу најдобрите во европа (отпадна од ЛШ- да недолжам) да те потсетам само, и корегирај ги молимте годините зш не ми личиш на 21годишен со постовите од типот Лацио подобар од милан кога фактите се тука за да се прочитаат или ДА СЕ ЧУЈАТ во одредени случаи.:salut:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Бате на темава зборам за Серија А. А за други натпреварувања ме боли стојко.
За тука сме светлосни години пред вас. Ако нешто не ти чини лигава незнам зошто се трудиш на темата за оваа лига да се докажваш преку факти од друго место. Ако не ти чини лигава ај пријатно и гледај манекенчиња.

ДА ги водиме овие расправии оти не се знај за шо се расправаме. По незнам кој пат ќе повторам дека овде прајме муабет за Италијанско првенство.
А тука еве ви како стојат работите:
па судете кој е кој тука.
Моментално Интер е супериорен (ќе видиме во меѓусебната од купот колку држи вода ова) благодарение на 2006 (не гибам тука кој како зошто да не начнувам нова тема, според мене неоправдано)

Факт е дека Милан е втор клуб и во Серија А и во Лига на шампиони.
Факт е дека Интер е трет клуб во Серија А.
Ако сакате и соберете ги титулите пак сте зад Торино. :)

Дали на кондиција дали се досери не ме интересира. Со Лш оди фали се кај сакаш, а за тука нека ти напрај месијата Пато уште десетина скудета па ќе прајме муабет, а дотогаш гледај ги ѕвездичкиве:
http://graphicslib.viator.com/graphicslib/2840/SITours/juventus_logo.jpg
http://image.hotdog.hu/_data/members0/704/331704/images/milan_logo.jpg
Дека Јувентус е најтрофеен клуб во Италија тоа е факт..
Но има и многу други факти!
Дека е тимот кој најмногу придонесе да се намали репутацијата на Италианскиот фудбал.. се виде каков клуб е и со какви работи се служи!
Интер е единствениот тим кој до сега сите сезони ги одиграл во Сериа А (за разлика од местачите кои ги префрлаат во ниски лиги)
Мал е фактот од срушените рекорди од минатата сезона за кои Јуве може само да сонува?
И да не живееме многу во минатото.. гледајте ја сегашноста.
Последниве години Интер е оној кој доминира во Италија.. добро сеа и Јуве доминираше но во Сериа Б..
Не сакав повеќе да се расправам ама цело време провоцирате..
И мене ми беше порано интересно да се карам по форумов како што му е сега на новите членови но не знам зошто не сваќате дека ние ако можам да речам постарите членови само ги вртиме истите муабети..
Затоа по не знам кој пат ќе ви речам.. гледајте реплицирајте за работите од оваа сезона.. Се игра интересен шампионат, ќе има голема борба до крај на сезона за скудетото помеѓу Интер, Рома и Јувентус (барем според разликата во бодово засега)..

И за купот шо ќе се сретниме.. нема тоа никаква врска.. мислам дека Интер нема да игра со прв тим во купот.. вчера имаше изјава дека без разлика дека му престои тежок двомеч со Јуве ќе игра повторно со младите.. можеби не со 10 во прв тим но сигурно со барем неколку од нив..

позз

CrashoverRide

Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
[/b]

Да де знајме дека се играат толку многу натпревари , исто и дека отпаднавне од толку неважниот куп, ама ти иагледа незнаеш дека твојот ти Лацио не е веќе меѓу најдобрите во европа (отпадна од ЛШ- да недолжам) да те потсетам само, и корегирај ги молимте годините зш не ми личиш на 21годишен со постовите од типот Лацио подобар од милан кога фактите се тука за да се прочитаат или ДА СЕ ЧУЈАТ во одредени случаи.:salut:
Па добро еве ти за старт Лацио мој го пишуваш со голема почетна буква а милан твој со мали,ај може си се узбудил зошто некој ти го квари тимот :pos2:А тоа што Лацио отпадна од ЛШ си има своја политика што ти неможеш да ја разбереш ни уште 200 години да глеаш фудбал малу ќе ти биде.А постовите мои немој да ги рангираш зошто овде не мериме интелегенција(BTW кога сакаш,каде сакаш можеш и во тоа да се увериш дека сум и препаметен за некој што има 21 година):pos2:туку коментираме за Италијанско првенство и за некои т.з новокомпоновани фанови што гледаат емисии ко бившо Петица на ХРТ или Eurogoals на Eurosport,и да не заборавам,знаат сезонава дека Лацио изгубил од Милан И САМО ТОА ЗНААТ ЧОВЕЧЕ!!!!!!!Да резумираме накратко,за тебе ако е Милан јак,за мене се обични камења.Енд оф стоури секој си има право на свое мислење.

Дека е тимот кој најмногу придонесе да се намали репутацијата на Италианскиот фудбал.. се виде каков клуб е и со какви работи се служи!
Интер е единствениот тим кој до сега сите сезони ги одиграл во Сериа А (за разлика од местачите кои ги префрлаат во ниски лиги)
Мал е фактот од срушените рекорди од минатата сезона за кои Јуве може само да сонува?
Последниве години Интер е оној кој доминира во Италија.. добро сеа и Јуве доминираше но во Сериа Б..
И мене ми беше порано интересно да се карам по форумов како што му е сега на новите членови но не знам зошто не сваќате дека ние ако можам да речам постарите членови само ги вртиме истите муабети..
Затоа по не знам кој пат ќе ви речам.. гледајте реплицирајте за работите од оваа сезона.. Се игра интересен шампионат, ќе има голема борба до крај на сезона за скудетото помеѓу Интер, Рома и Јувентус (барем според разликата во бодово засега)..

позз
Добро бе Меаца не расипуј забава сеа :pos2:Па не навиваш и ти за Лумецане или Ланчиано па да незнаеш како да вратиш...:pos2::pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.336
Поени од реакции
6.017
Имаш образ уште да збориш после тие 1-5 :baeh:
За овие зборуваш ??? [media]http://youtube.com/watch?v=fLgD0LIQRiU[/media]

Еве како стојат работите
  • Интер во моментов е најак тим во Италија
  • Јувентус е најтрофеен во Италија
Милан е после Јуве со трофеи во Сериа А ,а е најтрофеен во светот во меџународни натпревари -еве
:helou:
За ова во право си

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Кој натпревари ке ги дваат овој викенд на телма??

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

И за купот шо ќе се сретниме.. нема тоа никаква врска.. мислам дека Интер нема да игра со прв тим во купот.. вчера имаше изјава дека без разлика дека му престои тежок двомеч со Јуве ќе игра повторно со младите.. можеби не со 10 во прв тим но сигурно со барем неколку од нив..

позз
За намалувањето на репутацијата .... интересно прашање. Нема да реплицирам за да не почнувам нови безцелни расправии.

Рекордите се рекорди кои се клубски на Интер.
Некои се рекорди за овај формат на серија А (20 тима, а ова е со традиција од 4-5 години) За то не скокај, има врема за рекордот да си добие вредност.

И јас сум за да се свртиме на сегашност. Кажав скоро се шо имам да кажам и не планирам да коментирам појќе на таа тема. :smir:

Ни претстои купот на италија (уште еден трофеј со голема традиција).
И тоа бил порано отколку шо си мислев. Веќе следната Среда. 23 Јануари. Двојките се појќе од интересни пак се собрани најдобрите клубови во Италија.
Какви состави ќе изват тренерите ќе видиме.
Јувентус мака мачи со повредени ама то не е изговор за глупата трансфер сезона на бордот на директори. Ако итер ги извај младинците то е свесно откажвање од купот. Причината е јасна, веќе подолго време си добиваат убав третман од врсниците во Јувентус.

CrashoverRide

Член од
9 јануари 2008
Мислења
1.293
Поени од реакции
114
Има кој со кого ќе игра во купот на Италија?

skitnik

...Џабешетач...
Член од
18 септември 2007
Мислења
341
Поени од реакции
2
Па добро еве ти за старт Лацио мој го пишуваш со голема почетна буква а милан твој со мали,ај може си се узбудил зошто некој ти го квари тимот :pos2:А тоа што Лацио отпадна од ЛШ си има своја политика што ти неможеш да ја разбереш ни уште 200 години да глеаш фудбал малу ќе ти биде.А постовите мои немој да ги рангираш зошто овде не мериме интелегенција(BTW кога сакаш,каде сакаш можеш и во тоа да се увериш дека сум и препаметен за некој што има 21 година):pos2:туку коментираме за Италијанско првенство и за некои т.з новокомпоновани фанови што гледаат емисии ко бившо Петица на ХРТ или Eurogoals на Eurosport,и да не заборавам,знаат сезонава дека Лацио изгубил од Милан И САМО ТОА ЗНААТ ЧОВЕЧЕ!!!!!!!Да резумираме накратко,за тебе ако е Милан јак,за мене се обични камења.Енд оф стоури секој си има право на свое мислење.

1.Ај те молам кажими која беше политиката да се отпадни од најквалитетното клупско светско натпреварување (пошто незнам)

2.Интелегенцијата твоја самиот си ја покажа со самиот факт дека се фаќаш за една буква во пост , а кога веќе коментираме за италијанското првенство евети уште еден факт за твојот Лацио во каква завидна позиција се наоѓа , ти ја ставив табелата се со цел да видиш можеби за прв пат на кое место е твојот Л со три натпревари повеќе изиграни од Милан , за во иднина да не ми с**** со твојте ти постови и убедувања кои ни 10 годишник не би ги постирал.

ПС. Не ми беше намерата на никаков начин да те навредам само сакав да се спуштиш на земја и да подлегнеш на фактите кои си го кажаа своето.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940

1.Ај те молам кажими која беше политиката да се отпадни од најквалитетното клупско светско натпреварување (пошто незнам)

2.Интелегенцијата твоја самиот си ја покажа со самиот факт дека се фаќаш за една буква во пост , а кога веќе коментираме за италијанското првенство евети уште еден факт за твојот Лацио во каква завидна позиција се наоѓа , ти ја ставив табелата се со цел да видиш можеби за прв пат на кое место е твојот Л со три натпревари повеќе изиграни од Милан , за во иднина да не ми с**** со твојте ти постови и убедувања кои ни 10 годишник не би ги постирал.

ПС. Не ми беше намерата на никаков начин да те навредам само сакав да се спуштиш на земја и да подлегнеш на фактите кои си го кажаа своето.
Е добро е вака почна да личи на лига ова. Се јавија и клубовите од дното на табелата да се борат за престиж :)

Еве за крешоверрајд

QUARTI DI FINALE - ANDATA
23/01/2008

Sampdoria - Roma
Udinese - Catania
Lazio - Fiorentina
Inter - Juventus

QUARTI DI FINALE - RITORNO
30/01/2008

Roma - Sampdoria
Catania - Udinese
Fiorentina - Lazio
Juventus - Inter

skitnik

...Џабешетач...
Член од
18 септември 2007
Мислења
341
Поени од реакции
2
Е добро е вака почна да личи на лига ова. Се јавија и клубовите од дното на табелата да се борат за престиж :)

Еве за крешоверрајд

QUARTI DI FINALE - ANDATA
23/01/2008

Sampdoria - Roma
Udinese - Catania
Lazio - Fiorentina
Inter - Juventus

QUARTI DI FINALE - RITORNO
30/01/2008

Roma - Sampdoria
Catania - Udinese
Fiorentina - Lazio
Juventus - Inter

Со сета почит кон тебе и твоите разумни досегашни постови по другите теми и фан клубови , ама те молам молчи барем ти зш сега дојдовте Сериа А .:toe: :salut:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Со сета почит кон тебе и твоите разумни досегашни постови по другите теми и фан клубови , ама те молам молчи барем ти зш сега дојдовте Сериа А .:toe: :salut:
Почитуван господине скитник ќе молчам ама како сте тргнале гледајте вие да не ја напуштите. :smir:

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ша ла ла ла ла лааа избиришав 20 поста... ша ла ла ла лааа ла Итар Пејо (а и било кој друг) е опоменат дека ако уште еднаш прати лична навреда ќе се одмора од форумов...

Продолжете... наздравје!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom