Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Jas si bev za dedo Berni, a Bajden bese i e seuste pomaloto zlo.

Ama toa si e licen moj vpecatok. Ne pravam kult na licnost od stariot Joe.
Иако звучи малце попластично, пак неможеш да кажеш дека е помалото зло. Дури и да не навлагаме дали е злобен човекот или не, дали мислиш дека типот треба да е да чело на најмоќната држава на светот? Човекот не знае каде се наоѓа. :)

Eve go trolot, se vrati. Do kaj stignaa gospodata so kejsot vrska so rezultatite od izborite, a gospodine knez

Sent from my SM-A217F using Tapatalk

Иако звучи малце попластично, пак неможеш да кажеш дека е помалото зло. Дури и да не навлагаме дали е злобен човекот или не, дали мислиш дека типот треба да е да чело на најмоќната држава на светот? Човекот не знае каде се наоѓа. :)
I Rim kakvi se imperatori imal pa prezivuval, dodeka mu bil vekot za prezivuvanje.

Povazen e sistemot od poedinecot

I Rim kakvi se imperatori imal pa prezivuval, dodeka mu bil vekot za prezivuvanje.

Povazen e sistemot od poedinecot
Во Римско време, на пример Калигула не ни знаеле како изгледа, не пак да знаат што правел. Во денешно време на глобализација, Трамп и Бајден се слика и прилика на Американското општество, огледало на неговите граѓани.

Замисли естаблишментот ти го мести Бајден, а ти го гласаш. ТИ ГО ГЛАСАШ. Не ти е донесен по небески закони, со вродено право да владее, туку ТИ ГО ГЛАСАШ. Лоботомија. Толку од демократијата :)

Грешка си за Бајден. Трамп е поарен од него, дури јас би рекол 10 пати.

Либералниве гомна ја укинаа регулираната цена на Инсулин што ја направи Трамп со закон, под изговор дека ќе сределе со Build Back Better, и еве уште ништо немаат направено и нема ни да направат.

Тотални ретарди се.

Да не продолжувам, во суштина Трамп со сите сопки што ги имаше поарен е од овие десет пати.

Дај не разочарувај сега, како современ прогресивец кој ги чита конзервите како селски буквар, да поддржуваш пцовисано сирење од типот на дедо Бојни е навреда по твојот интелект.

Ма да од друга страна можеш и бетер, може да ти текне да ја поддржиш Александрија безмозочниот Кортекс - духовно-идеолошката наследничка на дедо Бојни.

Грешка си за Бајден. Трамп е поарен од него, дури јас би рекол 10 пати.

Либералниве гомна ја укинаа регулираната цена на Инсулин што ја направи Трамп со закон, под изговор дека ќе сределе со Build Back Better, и еве уште ништо немаат направено и нема ни да направат.

Тотални ретарди се.

Да не продолжувам, во суштина Трамп со сите сопки што ги имаше поарен е од овие десет пати.

Настрана сите аргументи во корист на еколошката заштита на околината, кога државен/јавен функционер укинува изградба на нафтовод од типот на Кистон Икс-Ел, а за работниците кои ќе останат без работа единствен совет кој има да им го понуди е дека можат да си бараат друга работа на друго место, вообичаено од таков функционер не може да се очекуваат долгорочни решенија за секојдневните проблеми, а уште помалку па конструктивни решенија.

Последно уредено:

Ghislaine Maxwell, the former girlfriend of Jeffrey Epstein, has been found guilty of sex trafficking underage girls for Epstein and powerful figures.

After deliberating for over six days, following a break for Christmas, the jury came to a verdict on Wednesday in the intensely followed trial of Maxwell, who was accused of acquiring and trafficking underage girls to have sex with her boyfriend, the late Jeffrey Epstein, with powerful figures in society alleged to have engaged in similar illegal activities.

Maxwell was charged with 6 federal counts, including sex trafficking of a minor, enticing a minor to travel to engage in illegal sex acts, transporting a minor with the intent to engage in criminal sexual activity, along with three counts of conspiracy, and was found guilty on all charges except the transporting a minor. Maxwell has also been charged with two related counts of perjury, where she will be tried separately. In total, Maxwell could now be facing up to 65 years in jail.

Ќе и се деси арканцид штом ја пребацат во обичен затвор... Нема шанси да ја остават на мира со сѐ што знае, и тоа за многу луѓе.

Ќе и се деси арканцид штом ја пребацат во обичен затвор... Нема шанси да ја остават на мира со сѐ што знае, и тоа за многу луѓе.
Епстин беше дел од сатанистите според Канон, затоа го скинаа.

Две информации, поврзни меѓу себе.

Гледаност на мејнстрим медиумите. Довербата во медиумите е во суштина и пониска од гледаноста.

1641306970476.png

И уште една многу интересна анкета и тоа директно од дипстејт медиум како WashingtonPost.

34% одобруваат насилни методи против владата.

Одма игра на картата сексизам. Си го шета газето во Флорида, која нема рестрикции, а нејзината партија беше и сеуште е промотор на радикалните Ковид мерки и рестрикции кои станаа сликата на светот во 2020 и 2021 година. Посебно нејзината држава, Њу Јорк, каде имаше забрани за движење, забрана за работа на бизнис секторот и училиштата беа затворени. Држава со најстроги Ковид мерки!

Интересно е тоа што ги ставаа сите позитивни во старските домови, како мерка за справување со пандемијата, денес излезе новост дека Квомо нема да одговара за тоа. Плус се држава со една од најголемите стапки на смртност! Исто се во топ 5 држави со највисоки даночни стапки и 5 во топ држави во миграција на населението.

Она е промотор на декриминализација на одредени кривични дела, како кражбата затоа што луѓето немале што да јадат. А сите ја паметиме кога плачеше на паркингот и кога ја оставила својата баба да живее во руиниран стан...каде Трамп беше крив! Ужасно ужасен политичар кој треба да гледа во својот несреден двор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom