...да не знаеш, а да се истакнуваш на форумов дека знаеш, а да ми се потсмеваш со ништо повикан нит цитиран, само укажува дека тешко нешто во животот ќе научиш, ама еве пак ќе се повторам, Википедија е една Нет онлајн енциклопедија што секоја држава преку своите волонтери, ентузијасти како сакаш наречи ги вики членовите кои ја надградуваат секој ден,
... конкретно за ,,наша википедија,, на македонски јазик, дали со сопствен текст, дали авторите ќе се повикуваат со превод од друг текст од друг јазик можна различна комбинација на пишување и надградување, е сега ти мене ми се потсмеваш што користам енциклопедија за било кои податоци , според тебе каде треба да се обратиме за информации за било која сфера, да идам во библиотека ли, а на тоа да се додаде дека и јас сум ентузијаст член на вики и учествувам во нејзино креирање и сега според тебе е смешно да се повикувам и да користам податоци од македонска википедија?
...ете си се потрудил да пренесеш од вики за протестанските цркви, но дали вооошто знаеш каде се лоцирани и дали воопшто си посетил некоја, за да ми парираш на коментар и да бидеш алфа со такво искуство, зошто цинично го спомнуваш Париз,
... кај да е, ако влеземе во ЕУ сакаш нејќеш ќе се префрлиме на примена на новиот Грегоријански календар, па ќе се слави сега Божиќ, па потоа ќе се дочекува Нова Година на 31.12 како што слават православните христијани во Грција, Бугарија и Романија.