- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.788
- Поени од реакции
- 5.063
И јас не ја сакам Југославија па не сум Бугараш.Brat Makedonec bil vika, samo najverojatno komunizmot ne bil dobar kon nego ili negovite najbliski, pa ja mrazi Jugoslavija
И јас не ја сакам Југославија па не сум Бугараш.Brat Makedonec bil vika, samo najverojatno komunizmot ne bil dobar kon nego ili negovite najbliski, pa ja mrazi Jugoslavija
Уффф ,што не е јасно.Koj e toj cel svet?
Dali tuka ja vklucuvash Rusija,Srbija,Belorusija,Crna gora, Ukraina, koptite i.t.n.
Do 1000 i nekoja godina, ne pamtam koja godina tocno,site hristijani slavele Bozik na 7 Januari, se dodeka ne se podelile Katolicite i si stavile svoi pravila i propisi, vprochem moe mislenje e deka i kalendarot e smenet za da dokazat deka bash oni se vo pravo i se pravite hristijani.
Togash ispagja i deka vo 1000 i nekoja godina cel svet prifakjal deka Bozik e na 7Januari, taka neli.
Никој не славел Божиќ на 7ми јануари, никогаш. Ниту ние сега.Koj e toj cel svet?
Dali tuka ja vklucuvash Rusija,Srbija,Belorusija,Crna gora, Ukraina, koptite i.t.n.
Do 1000 i nekoja godina, ne pamtam koja godina tocno,site hristijani slavele Bozik na 7 Januari, se dodeka ne se podelile Katolicite i si stavile svoi pravila i propisi, vprochem moe mislenje e deka i kalendarot e smenet za da dokazat deka bash oni se vo pravo i se pravite hristijani.
Togash ispagja i deka vo 1000 i nekoja godina cel svet prifakjal deka Bozik e na 7Januari, taka neli.
Еве уште еден високо образован интелектуалец од Северна Македонија кој мери победи во голови во фудбал.
Од мало пребарување на Google Бугарија има средна плата од некаде 1,406 евра месечно додека во Македонија средната плата е 690 евра. Бугарската економија е скоро 6 пати поголема од Македонската, и БДП по глава на жител скоро два пати повисок.
Тоа со пензиите неможев да го потврдам, но најверојатно ти знаеш подобро оти личиш и звучиш на некој кој живее на пензијата на мајка му.
Ееее како така збориш за тие твои браќа Бугари дека биле неписмени како некои козоебачи. Нели до пред 45та све биле Бугари. Сега според твое и испаѓа Југославија ги македонизирала, описменила и им го кренала стандардот над бугарскиот за само 40 години.Дека на Бугарите второто име им е корупција се слагам ама дека рајава овде е по европска и по напредна едно големо ЛОЛ.
Па овде не се знае кој јаде кој пие, тендери си делат како чорапи на пазар а да не збориме дека рајава и државава беа последна дупка на свиролот во Југославија каде имаше најниска стапка на писменост заедно со некои козоебачки планински реони во Босна, Санџак итн., каде најмалку се инвестираше во инфраструктура, индустрија итн. ама затоа пак најмногу слики има на друже Тито во спалните соби по глава на жител. Имбецили со смрдени чорапи
Олаби малку... козоебачи...магароебачи....Ееее како така збориш за тие твои браќа Бугари дека биле неписмени како некои козоебачи.
Високо интелегентен гуглач зарем немате официјална статистика во Бугарија? Во територијава имаме завод за статистика каде има публикации во врска со просечна плата, а ти тука destinationscanner читаш за плата колку е во БугаријаДа пре-брзо било гуглањето, топ резултатите се од неверодостојни страни
.
.
Додека Википедија ако ја земиме за веродостојна бројките се поблиски
List of European countries by average wage - Wikipedia
en.wikipedia.org
Тоа е… живее бугарскиот ген во нас за жал, и ова се последицитеОлаби малку... козоебачи...магароебачи....
ЖИТЕЛ НА КАВАДАРЕЧКО СЕЛО ИМАЛ СЕКС СО МАГАРЕ И ОБЈАВИЛ ВИДЕО НА ФЕЈСБУК, СУДОТ ГО КАЗНИ СО 400 ЕВРА
Жител на кавадаречко село е осуден затоа што со помош на пријател прикажал на социјалните мрежи како има секс со магаре.
„Обвинетиот маж вршел полово дејствие заради задоволување на своите полови страсти врз домашно животно – магаре, пред друго лице, кое со мобилен телефон го снимал половото дејствие и потоа снимката ја препраќал на други лица и јавно ја објавил на Фејсбук“, пишува во обвинението со предлог за издавање на казнен налог.
https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/zhitel-na-kavadarechko-selo-imal-seks-so-magare-i-objavil-video-na-fejsbuk-sudot-go-kazni-so-400-evra/
Минималната пензиjа во Северна Македониjа е 9.868 денари (313,50 лева). Во Б'лгариjа е 370 лева (11.646 денари).Просечната плата во Бугарија е околу 620 евра нето додека во Македонија околу 480 евра нето. Минимална пензија во Бугарија 300 лева, во Македонија 10,000 денари.
Не ја разбра поентата на мојот пост а?Минималната пензиjа во Северна Македониjа е 9.868 денари (313,50 лева). Во Б'лгариjа е 370 лева (11.646 денари).
Просечната пензиjа во Северна Македониjа е 15.872 динари (504 лева). Во Б'лгариjа е 550 лева (17.312 денари). Од 01.01.2022 г. е 573 лева (18.036 денари).
ССМ достави во Собранието предлог минималната плата да стане 18.000 денари (572 лева). Во Б'лгариjа е 650 лева (20.460 динари). Од 01.01.2022 г. ке се зголеми, наjвероватно на 710 лева (22.348 денари).
Просечната плата во Северна Македониjа е 29.145 (926 лева, 473 евра). Во Б'лгариjа е 1.520 лева (47.844 динари, 775 евра).
Да не е од античкиот ген?Тоа е… живее бугарскиот ген во нас за жал, и ова се последиците![]()
Не знам, вие решете. Вие се разбирате кој од каде има потекло, ете и тука на темава вие сте најчести да кажете од кај биле Македонците.Да не е од античкиот ген?![]()
Како прво не сум од Бугарија, како второ не ми е до толку важна темава за да посветам време па наивно го зедов промовираниот одговор[1] од Google без да го проверам изворот.Високо интелегентен гуглач зарем немате официјална статистика во Бугарија? Во територијава имаме завод за статистика каде има публикации во врска со просечна плата, а ти тука destinationscanner читаш за плата колку е во Бугарија![]()
![]()
По истата причина, по која Илинденското востание е кренато на 20 јули, а во истиот ден во светот е 02 август.А зашто Октомвриjска револуциjа се случила на 7 ноември?
The average gross monthly salary in Sofia is around BGN 1500 (EUR 750), resulting in a net salary (after tax and social levies) of about BGN 1,200 (EUR 600).Минималната пензиjа во Северна Македониjа е 9.868 денари (313,50 лева). Во Б'лгариjа е 370 лева (11.646 денари).
Просечната пензиjа во Северна Македониjа е 15.872 динари (504 лева). Во Б'лгариjа е 550 лева (17.312 денари). Од 01.01.2022 г. е 573 лева (18.036 денари).
ССМ достави во Собранието предлог минималната плата да стане 18.000 денари (572 лева). Во Б'лгариjа е 650 лева (20.460 динари). Од 01.01.2022 г. ке се зголеми, наjвероватно на 710 лева (22.348 денари).
Просечната плата во Северна Македониjа е 29.145 (926 лева, 473 евра). Во Б'лгариjа е 1.520 лева (47.844 динари, 775 евра).