Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
BBB ne ja zgolemuva inflacijata, prikaski se toa, ama dzabe e koga infiltrirani konzrevi kaj demojratite go rusat ona sto ogrmno mnozinstvo bez razlika na partiska opredelenost go podrzuva.

Нема да ја зголеми инфлацијата, но зашто тогаш не направат износот да е 5,7 или 10 трилиони? Зашто БББ им е потребно во ситуација кога САД не се во депресија/криза?

Ако толку се секираат за економијата и народот, зашто гувернерот на Калифорнија носи ретардирани мерки, без разлика дали си вакциниран или не, ќе седиш во карантин 14 дена ако си бил во контакт со ковид позитивен. Кој ќе им ги истовара бродовите, а и транспортира роба низ државата....
После зашто Флорида и Тексас доживуваат бум, ко да нашле лежалиште на злато и лититум.

Секој буџет ја зголемува инфлацијата, Никсон ги поеба за сва времена, јавниот долг им е 29, скоро 30, трилиони, а во 2000 им беше само 5 трилиони! Проблемот е, да, и во тоа што републиканците поминаа воен буџет, во времето на Трамп, од 700 милијарди, но и Обама не ги скрати трошоците на тој план. Јавниот долг е ремек дело на двопартискипт систем. Буш и Трамп беа Републиканци, но и во ерата на Обама, републиканските сенатори гласаа заедно со Демократите. За волја на вистината и двете сили, во одредни периоди немаа никаква моќ да ги спречат тие мегаломански трошења.

Инфлацијата е резултат на тие "хиликоптер мани", пари фрлени во вода наменети за ублажување на последиците по економијата поради Ковид пандемијата кон приватниот сектор и обичниот народ.

Тоа за причини на инфлација ти се стари економски теории, што немаат врска со реалноста. Висока инфлација, а и хипер инфлација се резултат на губење на довербата во државниот систем. САД на пример се додека се бр.1 никогаш нема да имаат висока инфлација, додека другите држави веќе фатиле патот натака.:popce:

Хеликоптер парите, претходно 10 години ЕУ и Јапонија тоа го применуваа, па инфлацијата ни 0.5% не им порасна, но пораснаа профитите на банките и политичарите :P
Директното давање лично на сметките на луѓето како Јапонија и САД, има каков таков ефект, но тоа е краткотрајно, контрапродуктивно на долг рок.

Цело време праволиниски нагорна/надолна линија НЕ е природно. Посебно невозможно со мерки донесени од докажани корумпирани, неморални, алчни политичари.

Уништување на комунизмот и комуњарството како болест, само по себе е напредок и прогрес за светот.
Пандемија од најлош тип, од која си патиме стотина години.

Уништување на комунизмот и комуњарството како болест, само по себе е напредок и прогрес за светот.

Ти изгледа несвесно :cautious: 2020 и 2021 даде огромна поддршка за воведување на комунизмот на светско ниво. Ај оправдано ти е, поради стравот, ама сметката ќе си ја платиме.

Какви евтини финти користат, демек пречки, ама кутрата не издржа па вика, те слушам и од нервоза почнаа тикови :D

Ти изгледа несвесно :cautious: 2020 и 2021 даде огромна поддршка за воведување на комунизмот на светско ниво. Ај оправдано ти е, поради стравот, ама сметката ќе си ја платиме.

Какви евтини финти користат, демек пречки, ама кутрата не издржа па вика, те слушам и од нервоза почнаа тикови :D
Си измешал брзини другар. :D

Не сум јас завртен десно. Нема ни да бидам.

Т.е. да бидам попрецизен, нема за мене лево десно, има само горе долу. И тоа е најбитната борба. Малцинските права се на второ место.
Се заврти од ко почна вакцинирањето па свати дека либералите и не се така либерални како шо се прикажуваат.Зад маската на либерализмот се кријат диктатори кои им забрануваат на љуѓето слободно изразување.Ко на пример во Канада забрана на зборот Божиќ пошто замисли ги вреѓало другите религии.Сега божикното дрво го викаат Xmas tree.И после само Сталин бил диктатор!?:cautious:

Kамала се гледа дека нема капацитет и мислам дека, или нема повеќе да ја буткаат, или тоа ќе им биде многу тешко. Попрагматично е друг лик да исфрлат.

Си измешал брзини другар. :D
:neetaka: Не сум измешал. Ти претходно во многу постови имаш покажано добар капацитет на размислување, повеќе фактори земаш во обзир, дека не веруваш во дедо мраз (системот дека се грижи за народот), дека си против мешање на системот во животот на луѓето итн итн. Но во 2020, кога почна претставата наречена Ковид19, поради страв (оправдано пак ќе кажам) прифати се што системот проповедаше, а членовите како мене кои уште од почетокот тврдевме и споделувавме факти дека се е претстава со друга цел, во три лепе не тераше :D .
Пак ќе напишам, ништо страшно, туку како изгледа од страна.:гик:

Не знам каде гледаш дека комунизмот се уништува, кога целата работа е западот да се покори и да се имплементира нов систем, сличен на комунистичкиот, со тоа што само големите фирми ќе функционираат и ќе се во симбиоза со државниот систем. Во САД во 2020, на многу приватни фирми им беше забрането да работат, ама Амазон без проблем работеше.

Овој кога збори " нас ", не мисли општо на луѓето, на небањатите, туку на елитата.
1640266441092.png

Kамала се гледа дека нема капацитет и мислам дека, или нема повеќе да ја буткаат, или тоа ќе им биде многу тешко. Попрагматично е друг лик да исфрлат.

Во споредба со сенилниот Бајден, подобро она да беше прва, бар ќе поминеше меракот кај народот и ќе престанеа да се залажуваат, дека жените подобро владеат, кога врска нема.

Си има женската капацитет. На пример маме мамино им тиит на пафкачите, преку 1900 во затвор ги бапнала.

Иако непотребно уништила иднина на преку 1900, јавно си кажува дека пола фамилија и е од Јамајка и дека самата користела

:neetaka: Не сум измешал. Ти претходно во многу постови имаш покажано добар капацитет на размислување, повеќе фактори земаш во обзир, дека не веруваш во дедо мраз (системот дека се грижи за народот), дека си против мешање на системот во животот на луѓето итн итн. Но во 2020, кога почна претставата наречена Ковид19, поради страв (оправдано пак ќе кажам) прифати се што системот проповедаше, а членовите како мене кои уште од почетокот тврдевме и споделувавме факти дека се е претстава со друга цел, во три лепе не тераше :D .
Пак ќе напишам, ништо страшно, туку како изгледа од страна.:гик:

Не знам каде гледаш дека комунизмот се уништува, кога целата работа е западот да се покори и да се имплементира нов систем, сличен на комунистичкиот, со тоа што само големите фирми ќе функционираат и ќе се во симбиоза со државниот систем. Во САД во 2020, на многу приватни фирми им беше забрането да работат, ама Амазон без проблем работеше.

Овој кога збори " нас ", не мисли општо на луѓето, на небањатите, туку на елитата.
Прегледај го приврзокот 317349
Чекај чекај, реков јас дека измеша брзини.

Ништо јас не сум прифатил од системот, туку сум ги прифатил околностите такви какви што биле, пред се за моја заштита и за мојата фамилија. Сум против тоа да е морална вакцинацијата, затоа што не сакам да живеам во таков систем кој ти наметнува работи, и сметам дека треба да се одвива тој процес индивидуално, но вакциниран сум со Синовак, која што е вакцина произведена во комунистичка Кина, но на начин на кој што сите предходно проверени и сигурни вакцини се произведени. Затоа одбрав повторно да се заштитам и да се вакцинирам со таа вакцина. И пак ќе кажам ова беше мое сопствено убедување, ниту сум бил од тие што подржувале морална вакцинација, ниту од тие што биле анти-ваксери. И двете групи ми се исто срање.

Втора работа, реков дека со уништување на комунизмот светот би имал напредок и прогрес, а не дека сега гледам дека се уништува комунизмот. Иначе го делам твоето мислење дека зема се поголем замав во западните држави, и почнува да се имплементира тој нов систем, на двојни стандарди, забрани, рестрикции, забрана на слобода на говор, напади и уништување само на Христијанството и белата раса, уствари се она што го правеле комунистите во минатиот век, само сега ги дозволија педерите.

Локумче. :love:

@teneke , еве ти и за даноците.
Какви дволични говеда се овие демокративе. Тие што цел живот се буквално на грбот на граѓаните, живеат и станале милионери токму од даноците на сите работници, глумат дека се некакви заштитници и борци за нивните права, а во исто време ги напаѓаат тие што не го јадат лебот од граѓаните и што чесно си плаќаат данок.

11 милијарди долари платил во данок само оваа година, тоа се скоро 4 годишни буџети на Македонија, и овие говедава од демократската партија уште сакаат. Паразити е мал збор.

Ај сеа Маск најпоштен човек на светот испадна, сигурно не направил неиден марифетлук за да дојде до таа бројка од 11 милијарди, може требало повеќе, а може и не, колку и неговите твитер испадни треба да се земат за релевантен факт е прашање.

Какви дволични говеда се овие демокративе. Тие што цел живот се буквално на грбот на граѓаните, живеат и станале милионери токму од даноците на сите работници, глумат дека се некакви заштитници и борци за нивните права, а во исто време ги напаѓаат тие што не го јадат лебот од граѓаните и што чесно си плаќаат данок.

11 милијарди долари платил во данок само оваа година, тоа се скоро 4 годишни буџети на Македонија, и овие говедава од демократската партија уште сакаат. Паразити е мал збор.
Немаат други идеи, а поради овие политики бизнис секторот бега од сините држави. За некоја година нема да ме изненади да бараат некоја општа еднаква даночна стапка на федерално ниво, да се намали конкурентноста, иако тоа е во рамките на ингеренциите на федералните единици. Но, што направи Њу Јорк откако Флорида ги намали даноците? Њу Јорк ги зголеми даноците!

Или што би рекла Тачер за овој феномен на Демократската партија:
44lk43trtfj61.jpg

Ај сеа Маск најпоштен човек на светот испадна, сигурно не направил неиден марифетлук за да дојде до таа бројка од 11 милијарди, може требало повеќе, а може и не, колку и неговите твитер испадни треба да се земат за релевантен факт е прашање.
Се може да направил, ама некој што во целиот живот има платено данок колку тој во една секунда, ко Елизабет Ворен и цело време живее од државен буџет нема право да го коментира тоа. Или што би рекол Маск, да се умираше од иронија, Елизабет Ворен веќе ќе беше мртва. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom