Цени на станови во Скопје? Колку се реални?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
1,200 евра за стан во зграда без темели на излез од аеродром. Добро бе имате ли памет?
Toa so e na temeli niso ne znaci, zs golden art imaat dobra reputacija i kje ja dobies pobrzo od zgradi so se u karabina. Primer Urban garden si ja pustija nivnata zgrada, dodeka stanarite na Mega akustik dremat.
Mislam deka tuka se precenile. Ja bev na razgovor zs ocekuvav okulu 1000 tuka,ama za ovaa cena ima kade kade podobar izbor.l, poblisku do centar i vo poubavo malo.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ај јас пак да прашам..
Мислење за населба Даме Груев во Ѓорче? Дали е урбанизирано и дали вреди да се купи стан на таа локација?
Вторпат прашувам :eek:
Не знам што подразбираш под урбанизирано, да, нема да одиш по кал. Имаш едно школо, една градинка, болница баш во населба немаш, ама е одма преку мостот, така што од било кој дел од населбата до болницата со кола стигаш за 5 минути. Од маркети имаш еден стокомак на излез од Геге накај Ново Село, за останатите маркети ти важи истото ко и болницата + пазар, полиција, пожарна. Имаш и цигани на почеток од населба, така што ако си на почеток и ти, летно време можеш да имаш галама од циганска музика, ама не е ко пред 20 години. Зградите ти се завршени некаде почеток на 90 ти, најголем проблем со зградите е што ѕидовите ти се бетонски платна и немаат топлотна изолација, парно немаш, така што опција за греење ќе ти биде инвертер или ко и секој жител на Геге да гориш нешто, мада последни 5 години доста топли се зимите. Позитивни работи: нема да имаш проблем за наоѓање паркинг, доста тивко е, немаш гужви во сообраќај. Така што од моја гледна точка е идеално место да живееш во куќа. Тука и Ново Село би го вклучил, таму имаш плус еден бенефит, а тоа е што си одма залепен до обиколница. Од таму до Зелениково сум стигал за пола саат до 45 минути.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.545
Поени од реакции
59.226
Toa so e na temeli niso ne znaci, zs golden art imaat dobra reputacija i kje ja dobies pobrzo od zgradi so se u karabina. Primer Urban garden si ja pustija nivnata zgrada, dodeka stanarite na Mega akustik dremat.
Mislam deka tuka se precenile. Ja bev na razgovor zs ocekuvav okulu 1000 tuka,ama za ovaa cena ima kade kade podobar izbor.l, poblisku do centar i vo poubavo malo.
Скокнаа цените на становите во последниве неколку месеци.
1000 евра веќе се во Хиподром/Маџари...
Подобра локација, поблиску до центар за 1200 евра, не верувам.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.320
Поени од реакции
18.402
Скокнаа цените на становите во последниве неколку месеци.
1000 евра веќе се во Хиподром/Маџари...
Подобра локација, поблиску до центар за 1200 евра, не верувам.
Porta novata so ja gradat bese 1200/1250,a e do zeleznicka. Sea mozhe se krenati plus bidjeki ne se vo temeli vekje.
Realno ova na golden art ne mozhe aerodrom da se kaze.

Член од
22 мај 2014
Мислења
88
Поени од реакции
146
Porta novata so ja gradat bese 1200/1250,a e do zeleznicka. Sea mozhe se krenati plus bidjeki ne se vo temeli vekje.
Ако говориш за „Порта Супериум“, до пред некоја недела тражеа 1270 квадрат, а сега гледам 1300. Плус 6500 евра за подземен паркинг...

D

Deleted member 53418

Гостин
Ако говориш за „Порта Супериум“, до пред некоја недела тражеа 1270 квадрат, а сега гледам 1300. Плус 6500 евра за подземен паркинг...
Јас кога бев во МК летово 1200 ми бараа на дупка. Ако некој дае 1300 треба да има или мн пари или да е луд.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Тоа купување у дупка или темели, во некоја рака коинвестирање, некогаш е доста ризично па се јавуваат и проблеми како со рокови и материјали, така и со документација. Ама законот за жал тоа го дозволува како што дозволува да регистрираш фирма од 5000 евра ДООЕЛ и да градиш зграда од милион и повеќе евра.

Последно уредено:

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.323
Поени од реакции
8.828
Не знам што подразбираш под урбанизирано, да, нема да одиш по кал. Имаш едно школо, една градинка, болница баш во населба немаш, ама е одма преку мостот, така што од било кој дел од населбата до болницата со кола стигаш за 5 минути. Од маркети имаш еден стокомак на излез од Геге накај Ново Село, за останатите маркети ти важи истото ко и болницата + пазар, полиција, пожарна. Имаш и цигани на почеток од населба, така што ако си на почеток и ти, летно време можеш да имаш галама од циганска музика, ама не е ко пред 20 години. Зградите ти се завршени некаде почеток на 90 ти, најголем проблем со зградите е што ѕидовите ти се бетонски платна и немаат топлотна изолација, парно немаш, така што опција за греење ќе ти биде инвертер или ко и секој жител на Геге да гориш нешто, мада последни 5 години доста топли се зимите. Позитивни работи: нема да имаш проблем за наоѓање паркинг, доста тивко е, немаш гужви во сообраќај. Така што од моја гледна точка е идеално место да живееш во куќа. Тука и Ново Село би го вклучил, таму имаш плус еден бенефит, а тоа е што си одма залепен до обиколница. Од таму до Зелениково сум стигал за пола саат до 45 минути.
Се согласувам со ова, не е густо населена, ми се допаѓа распоредот на населбата, паркирањето не е проблем, претежно се големи дворовите на куќите, нема проблем со бучава, становите имаат добар распоред од тоа што сум имал можност да го видам итн.

Само една работа треба да се има предвид, познавам доста луѓе од тоа место што лежеле робија најчесто за кражби, разбојништа и тепачки, а и наркомани и коцкари се многу честа појава. Ако некој се доселува со помали деца или планира да оформува семејство, нека ги има на ум овие работи...

Друг downside е дивата депонија до циганите кај пругата/новата бензинска...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Се согласувам со ова, не е густо населена, ми се допаѓа распоредот на населбата, паркирањето не е проблем, претежно се големи дворовите на куќите, нема проблем со бучава, становите имаат добар распоред од тоа што сум имал можност да го видам итн.

Само една работа треба да се има предвид, познавам доста луѓе од тоа место што лежеле робија најчесто за кражби, разбојништа и тепачки, а и наркомани и коцкари се многу честа појава. Ако некој се доселува со помали деца или планира да оформува семејство, нека ги има на ум овие работи...

Друг downside е дивата депонија до циганите кај пругата/новата бензинска...
За жал во право си, постојат такви ликови, познавав двајца кои до пред 5-6 години лежеа за убиство. Иако 99% од тие што јас ги знам се/беа овој филм :)

Иако некако населбата ко умрена е сега, ко и државата, така што мислам дека би излажал ако кажам дека е исто ко пред 23 - 24 години.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
771
Поени од реакции
1.046
Ај јас пак да прашам..
Мислење за населба Даме Груев во Ѓорче? Дали е урбанизирано и дали вреди да се купи стан на таа локација?
Вторпат прашувам :eek:
на мултиофис во ново село кај кам маркет?

ако е тоа не вреди, подобро у стопански или волково кука кога си више таму, стан не е за живеење.

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
771
Поени од реакции
1.046
Кај бензиската ПетролОил. Нови станови се, 870 евра за квадрат.
да тие се, вселиви се? мултиофис имаа некој проблем кај стадионот у горче којзнае дали се уште вселени од кога ги прават...

Kajgana Shop

На врв Bottom