Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se sekiraj ti za mene, mene mi e super. Ti si toj sto se gusi u gomna i sega i koga ke dojde vmro. Ti si supakot sto glasase za pijanica sto go zadolzi gradot za 160 mil evra. Ti rmbas i se gusis u sekoja zima za on da si gradi haciendi i da tera odmori kaj ke mu prdne... Go znaes seto ova, te jade od vnatre pa sega zmic ili nekoj tret ti e kriv. Ne be druze, glup si ko sajla te motaat kako sakaat i zatoa si tamu kaj sto si. Klasicen kurton.

Мене ми е супер, ич да не се секираш :)
А за жмиц и за петре ме заболе стапот, само си коментирам тука кој што глупости прави. Ама ти пошто си лејка проста неможеш да го сфатиш тоа... дупнат куртон, пробушен од некој комуњар си ти, затоа плачеш од нив :D

Мене ми е супер, ич да не се секираш :)
А за жмиц и за петре ме заболе стапот, само си коментирам тука кој што глупости прави. Ама ти пошто си лејка проста неможеш да го сфатиш тоа... дупнат куртон, пробушен од некој комуњар си ти, затоа плачеш од нив :D

za tebe ic ne se sekiram, ti si petarda, go glasase pijanciata sto gradot go ostavi so 160 milki dolg pa uste i go pravdas i gi ramnis site ovde... zal mi e za tebe iako ti nema lek, ali poveke za narednite generacii.

nema komunjari tuka... ovde odamna sotrele takvi gomna, zatoa e i prosparitenta drzavata. na red e vo mkd da se ocistat zaedno so site nivni podrzuvaci za konecno da ima idnina toj del na svetot.

Владе како прво твојте ставови се страшно пристрасни и шо би рекол Апсиев, “шизофрени”. Немаш пост во подфорум политика а да не ги спомниш шарените куртони од Левица, куртони биле, директни виновници итн.
Ако сакаш да бидиш непристрасен ќе си напишиш:
“Шарените куртони и врмовските предавници” бидејќи тие шарени куртони не го подржаа референдумот и не се смени името заради нив. Нивната кауза беше предадена од вмровчињата што се богатеа на сметка на народот и имаа богато досие за долгододишна робија.
ама бидејќи ги немаш директно спомнато во ниеден пост последниве години знајме колку си објективен и непристрасен.
Sega ako ti e vaka polesno na dusata, si ja smirvas sovesta ok, inaku vrska ti nema muabetot. Vidi si ima redosled na nekoj nastani, ne mozis da skokas celi periodi , posebno periodot kade ja zasravte i posle da glumis ludilo. Toa mozi vrvi kaj vas sto e i ocekuvano, posto jbg treba da si se tesite, no ne vrvi kaj drugite. Magicno gi skokna protestite,krsenjeto, pritisocite, barikadite,kumanovo da vi se desi, strancite i na kraj normalno davanjeto na sdsm 49 pratenici. Znaci ke si pocnis od tamu 2015 koga se ova pocna a ne da mi glumis ludilo i ti i ostanatite bivsi sareni.
P.s ako ti e za uteha nikoj nemam spomnato od tamu 2016 , ni tie nekolku prebegani od vmro, ni tie 49 od Sdsm koi si gi izglasavte i koi celo vreme izbegnuvas da gi spomnis, kako od mars da padnaja vo parlamentot. I aman ne se rezili za djabe, si ima tuka na forumot temi kade tocno moze da se vidi koj za so se radvase i koga, djabe perite race. Trista matni ne ve perat, cel den relativiziraj ako sakas i ti i kolegite okolu dobrite nameri koi navodno ste gi imale.
@Darling za ova be cupe ti zborav, ako slucajno i sama ne sfati. Ne napravija tie nisto loso, naprotiv :facepalm:.

za tebe ic ne se sekiram, ti si petarda, go glasase pijanciata sto gradot go ostavi so 160 milki dolg pa uste i go pravdas i gi ramnis site ovde... zal mi e za tebe iako ti nema lek, ali poveke za narednite generacii.

nema komunjari tuka... ovde odamna sotrele takvi gomna, zatoa e i prosparitenta drzavata. na red e vo mkd da se ocistat zaedno so site nivni podrzuvaci za konecno da ima idnina toj del na svetot.

Гревче... сум го бранел Петре :pos:
Кај глуп ко курац па и ќор ќе да си изглеа.

Гревче... сум го бранел Петре :pos:
Кај глуп ко курац па и ќор ќе да си изглеа.

grevce ti go glasase... so sekoe indirekno plukanje kon negovite protivnici ti go branis. ti i sarenite kurtoni go donesovte i nego i zajo. mater i ebavte na drzavata. pogolemi glupaci i slepci nema. ti ova go znaes, ne si tolku glup, cel zivot ke si zivees so toa. ne bi sakal da sum u tvoja koza.

Последно уредено:
Sega ako ti e vaka polesno na dusata, si ja smirvas sovesta ok, inaku vrska ti nema muabetot. Vidi si ima redosled na nekoj nastani, ne mozis da skokas celi periodi , posebno periodot kade ja zasravte i posle da glumis ludilo. Toa mozi vrvi kaj vas sto e i ocekuvano, posto jbg treba da si se tesite, no ne vrvi kaj drugite. Magicno gi skokna protestite,krsenjeto, pritisocite, barikadite,kumanovo da vi se desi, strancite i na kraj normalno davanjeto na sdsm 49 pratenici. Znaci ke si pocnis od tamu 2015 koga se ova pocna a ne da mi glumis ludilo i ti i ostanatite bivsi sareni.
P.s ako ti e za uteha nikoj nemam spomnato od tamu 2016 , ni tie nekolku prebegani od vmro, ni tie 49 od Sdsm koi si gi izglasavte i koi celo vreme izbegnuvas da gi spomnis, kako od mars da padnaja vo parlamentot. I aman ne se rezili za djabe, si ima tuka na forumot temi kade tocno moze da se vidi koj za so se radvase i koga, djabe perite race. Trista matni ne ve perat, cel den relativiziraj ako sakas i ti i kolegite okolu dobrite nameri koi navodno ste gi imale.
@Darling za ova be cupe ti zborav, ako slucajno i sama ne sfati. Ne napravija tie nisto loso, naprotiv :facepalm:.
Значи сум ти ја погодил дијагнозата.
Апасијата кој од прв ден после избори против сдс беше е шарен куртон и тој е единствен кривец и кутриот вмро што му дезертирале и го предале идеалот.

Ш
И
З
О
Ф
Р
Е
Н
И
Ј
А
!

Првпат на парламентарни гласав 2020 иначе.
Не подржувам ниедна партија досега, само градоначалници. Чисто за да знаеш дека ме боли цеф ако ми викаш шарен куртон.

Значи сум ти ја погодил дијагнозата.
Апасијата кој од прв ден после избори против сдс беше е шарен куртон и тој е единствен кривец и кутриот вмро што му дезертирале и го предале идеалот.

Ш
И
З
О
Ф
Р
Е
Н
И
Ј
А
!

Првпат на парламентарни гласав 2020 иначе.
Не подржувам ниедна партија досега, само градоначалници. Чисто за да знаеш дека ме боли цеф ако ми викаш шарен куртон.
Nisto ti nemas pogodeno, samo ete si se rezilis a ne si ni svesna za toa. Posebno za Apasiev ali ajde tolku ti delile. Nisto strasno, toa kako nekoj znak na prepoznavanje vi e :toe: .

Апасиев бил во СЈО кое како СЈО е консензуално формирано од сите партии и промовирано од тогашниот премиер.

ДПМНЕ е соучесник, учесник, дел од одродувањето, од предавството.
Иритира кога се удира по Апасиев, а се игнорира фактот дека тогаш, во 2016та, единствениот избор беше да не се гласа. Тие беа единствените избори на кои апстинирав.

За кого да гласам? За Груевски, кој за коалиција и за пратеници ги продаде мавровските работници? Го стави Форина министер за одбрана, на мала врата ја бутна двојазичноста, си играше со трагедијата на семејствата на бранителите, претходно договорен со ДУИ да тераат курташак и договорен со Протуѓер да ги смирува медиумите. За тој ли?
За Мијалков ли? Шо изгоре еден куп бизниси оти му беа конкуренција, стана милијардер, на којзнае каков мистериозен начин.... мистериозен начин кој не стигна до јавноста оти разни сведоци се самоубиваа така шо се решетаа сами во комбиња... шо не гледаше ништо освен лично богатење, а кога тоа негово богатство можеше да го изгуби, влезе во неизрешетани комбиња да се заканува, подмитува и убедува пратеници да гласаат за промена на име. Шо од УБК направи приватна агенција за мавање рекет, па некој после него тоа само го приспособи за сопствени цели, макар шо аматерски.

Да ги бројам ли? Група корумпирани мекотели на кои одма кога слободата или парите им станаа неизвесни направија фракции во партијата, излегоа од парламентарна група, преку ноќ заборавија дека овие од другата страна ги викаа Кољо Смрт и с'скаа ужалени дедовци да им вршат атентат, па почнаа со пофалби за Заев и добрите политики на СДС по колумни. Даваа лажни сведоштва по судови, се појавуваа по реклами, маваа пропаганда по портали, се колнеа во ЕУ и НАТО.

Тие ли беа поарни од Апасиев? Срамота е да се споредува Апасиев со таа група на...луѓе. Бил во СЈО. Еден месец бил во СЈО. Бил на протест. На два протести бил. Страшно. Какво велепредавство напраил шарениот куртон Апасиев, додека премиерот, шо бил гласан да ги брани интересите на народот и ја имал цела моќ на државниот апарат, го формира тоа СЈО, ја бира неписмената Катица и ја фали неписмената Катица како одличен избор. Неговите кадри, неговите избрани луѓе пеат химни и отвараат врати на парламент, а по некое време ја отвараат и вратата за членство во НАТО. Без тие осум храбри избрани луѓе на Груевски немаше денес да бидеме членка на НАТО, рамноправна, ramodoramo so golemite.

Апасиев, шо секогаш* бил принципелен во ставовите, не смее да се претставува како поголемо зло од бандата груевци и да се создава лажна слика дека бандата била помало зло и кнедла шо требало да се голтне во 2016та за да се спречи ова шо сега не снајде. Немаше да се спречи. И бандата одлучи да не се спречи. Видеото горе е само еден пример. Ги има многу.

*освен со скафандерите, кога спремаше тужба против кокошката од сдс за „биотероризам“, а не кажа ништо за ист случај кога требаше оној Мицевски да гласа недоверба.
Што помалце се надеваш, помалце ќе бидеш разочаран...

Пред да продолжите со Апасиев VS ДПМНЕ, само да кажеме дека со оставката на Зоки (за која викаат дека ќе биде во Среда), со него ќе заминат и Спасовски, Шеќеринска, Филипче, Царовска, Николовски, Бочварски и чат пат уште некој дебил. Ќе преживеат некои крлежи од типот на Чмаричиќ, Коста и Димитров, али вооглаво костурот на онаа СДС од 2017 (ќе) отиде јабана. После последниве локални избори сите побрзаа да фатат џаде од партијата, се чекаше само Заев прв да повлече нога, и сите по него да тргнат.

Убедливо најлошата и најнеспособната влада која дошла на власт во земјава.

Пред да продолжите со Апасиев VS ДПМНЕ, само да кажеме дека со оставката на Зоки (за која викаат дека ќе биде во Среда), со него ќе заминат и Спасовски, Шеќеринска, Филипче, Царовска, Николовски, Бочварски и чат пат уште некој дебил. Ќе преживеат некои крлежи од типот на Чмаричиќ, Коста и Димитров, али вооглаво костурот на онаа СДС од 2017 (ќе) отиде јабана. После последниве локални избори сите побрзаа да фатат џаде од партијата, се чекаше само Заев прв да повлече нога, и сите по него да тргнат.

Убедливо најлошата и најнеспособната влада која дошла на власт во земјава.
Се шушка за нова партија со Шема, Крадули, Зоран Јованоски....под покровителство на Бранко и Хари КостоФ, а преЦедник кумановац

Jao, ќе помилувале 48 осуденици .... дури и двајцата на @puno што го усмртија Алмир, а меѓу редови со нив на листа за ослободување бил и НИНЏА !!!
ХККК ПУУУ на цел правосуден систем, ХКК ПУУУ на цела оваа влада која не доведе на ниво на еден Авганистан !!!

Jao, ќе помилувале 48 осуденици .... дури и двајцата на @puno што го усмртија Алмир, а меѓу редови со нив на листа за ослободување бил и НИНЏА !!!
ХККК ПУУУ на цел правосуден систем, ХКК ПУУУ на цела оваа влада која не доведе на ниво на еден Авганистан !!!
Дечко тоа се прогресивни затвореници, дај ти се молам...

Jao, ќе помилувале 48 осуденици .
Koмисијата за помилување е составена од 11 члена во моментов на чело со Уранија Пировска како претседател, а како 1 од членовите е новинарот Томислав Кежаровски :свиркам:
Прво што паѓа во очи, ако се погледне таа фамозна комисија за помилување е составот.
Што мајка бараат двајца доктори (медицински лица) во комисија за помилување?
Што мајка бара новинар? Што бара директорка на македонски институт за медиуми во комисија за помилување?

Се додека партиските лижачи не бидат заменети со професионалци, кои ќе ја работат работата одговорно, а не како што некој ќе им свирне, ќе бидеме тоа што сме денес.
Ние не го допревме дното, ние секој ден докажуваме дека веќе сме далеку испод дното.
Држава во која не функционира правниот систем, во која здравствената заштита е сведена на горење живи луѓе во болница, образовниот систем една голема нула, не е држава.
Државата ние ја изгубивме 2001 година. Тогаш тргна возот низ брдо. Сега сме во слободен пад. Црна дупка.

Понеделнички не е убаво да не вознемируваат со вакви вести... Се потресов...

Понеделнички не е убаво да не вознемируваат со вакви вести... Се потресов...

Ja zavrsi misijata, unisti sve sto mozese pa logicno e da se povlece.

Back
На врв Bottom