Формула 1 - сезона 2021

• Креатор на темата Креатор на темата JagodicaBobica
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во Формула 1 за 2021 ?

• Вкупно гласачи
    113
Статус
Затворена за нови мислења.
За тебе сум Дон во секоја смисла, ретко се среќава таков гној од карактер како тебе, па еве ова е последен мој одговор кон тебе.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Чекај малку друже, еден е Дон.
Дон Ристовски :cool:

Site sto mislite deka Hamilton trebalo da menuva gumi,a da zavrsese trkata pod Safety Car? Golem rizik za Mercedes,mislam deka bea vo mat mat pozicija vo situacijava.

Ова можеби му беше последна шанса на Хамилтон да ја освои осматата титула и да го помине големиот Михаел Шумахер. Може да не го фаворизираат од следна сезона повеќе, ќе му дојде Џорџ Расел во тим, Мерцедес може во него да ја гледаат иднината па да му ги одврзаат рацете да го победи Хамилтон, а голем талент е. Но сепак Хамилтон е фаворит да го победи Расел, секако тоа.

Но ќе видиме што ќе се случува, нови правила за шасија и аеродинамика, сосема различни болиди па ќе видиме каква ќе биде конкуренцијата.

Две работи ќе кажам

1. СЕ У ПИЧКА НА ФИА

Болидите што заостануваа еден круг требаше МНОГУ порано да бидат пуштени и да се вратат на нивните позиции. Да не се бунеа Ред Бул немаше ни да бидат пуштени да се вратат во лидерскиот круг со што ќе го блокираа Макс без причина.
Кога праша Хорнер зошто не ги пуштаат да направт unlap не доби никаков одговор од Маси кој беше тотално збунет. Виде дека нема да може да изврши кражба па тотално аматерски ги пушти во последен круг и не им даде 2 круга борба. И сега испадна дека му поклониле на Макс титула, а уствари за влакно не успеаа да го ограбат.
Исто така можеа комотно црвено знаме да покажат, за многу помали работи рестартираа трки сезонава.

Цела гоманрија започна уште на првата трка сезонава во Бахреин кога Хамилтон 28 пати без проблеми кратеше кривина без да биде казнет, а кога Макс го направи истото беше инстантно казнет. Од тогаш нема фер судење и сите одлуки беа во штета на Макс, освен во Бразил каде што се изрезилија ФИА за сите пари.

2. ПРАВДАТА Е ЗАДОВОЛЕНА

Искина цела сезона и ова е една од најзаслужените титули што ги имам видено за овие 20 години следење Ф1.

Ред Булот беше подобар на 5 трки (Монако, Баку, Австрија х2, Мексико). На неколку трки беа еднакви и победи тимот со подобра стратегија/подобри квалификации (Бахреин, Франција, Америка, Холандија), на остантите 10 Мерцедес беше подобар.
На ова додади ги изгубените бодови во Силверстон, Унгарија и Баку каде Макс имаше 0 (нула) вина, неправдите од ФИА и просто не ти се верува како всушност успеа да земе титула.

Мислам дека песнава е соодветна за после се што се случи сезонава

Мала грешка само од моја страна, немаше DRS на крајот, јер 2 круга требаше да поминат, Луис со умрени хард гуми му парираше на Макс со нови софт. Ууу пичку материну ...

Уште плачат, лелелеелелеле!
Абе со прават плачат да бидеме реални. Али џабе им е. Многу комплексен предмет и нема да сменат ништо со овие апелации.

ФИА треба да го сменат тој Маси, воопшто не е кадарен за работата.

Kanye crniot kaj si sea da me citiras deka brazil ne beshe najbitna za momentumot ?

Da izdrzea redbul u brazil ke beshe kraj. Vaka se nadevam na schumacher poteg od verstapen na poslednata trka za prva titula.
Кај си вака лепи да ме цитираш сега, што сњ случи со моментумот? бразил најбитна?

11 победи и 10 пол позиции го потврдуваат тоа, а?
Не се споредуваат тие 2 титули, иако таа со Глок беше чиста како суза, слободно сетете се што праеше Норис годинава кога беше прв и заврна, и имаше истрошени гуми за суво, само таа трка ви ја потврдува титулата на Луис од тогаш, дека е кристално чиста без никакви попуштања и слично, едноставно тоа се дешава со болидите при јак дожд и потрошени гуми за суво, нестабилни полжави се.

Али ко што реков, не се споредуваат, овде имаш буквално директен дуел за титула, еден позади друг и дуел помеѓу нив двајца, каде-каде поинтересно и повозбудливо, плус влегоа со ист број на бодови, тогаш Луис не мораше да заврши пред Маса, можеше да калкулира и слично. Не дека тоа не беше возбудливо али ова сеа беше whole new level, oва беше уникатно, до некаде и нереално со оглед на тоа какви сезони имавме до оваа. Не памтам кога сум уживал вака у формула 1 ко сезонава. Уште многу вакви сезони посакувам да гледаме, ова беше тоа што се бара и конечно го добивме.

Једина паметна ствар од ФИА беше тоа што на крајот на Тото му го рекоа, this is motor....RACING, Toto, и најверојатно му спуштија слушалка.

Мала грешка само од моја страна, немаше DRS на крајот, јер 2 круга требаше да поминат, Луис со умрени хард гуми му парираше на Макс со нови софт. Ууу пичку материну ...

Dirt Air. Istoto ke beshe i so Checo. Da ne e drs nikogas nema da se pominat megusebno bolidite so se vo 1 sekunda vo performansi. Glej go Max pozadi Sainz so 0 kruga gumi. Debakl se novive formuli kako tenkovi se
Автоматски споено мислење:

Кај си вака лепи да ме цитираш сега, што сњ случи со моментумот? бразил најбитна?

Taka e znaese deka ova ke se sluci. Ne mrsi muda te popariv i toa se sluci so go zborev. Ednostavno deneska se poklopija kockite

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
1639325187936.png

Види го овој, уште невлезен у Мерцедес веќе до хранопровод му барата курот на Тото. Дааааааај бе друже, не ме терај да те хејтам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom