Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ti ocigledno nemas gram klinicko iskustvo i sekoja ponatamosna medicinska debata so tebe e besmislena.
...на пример? за да имаш ти клиничко искуство треба да си специјалист, која е твоја специјалност,
...во општи муабети медицинска дебата со кого со игор ли со бикул ли, па и со нив зошто пак да не ако знаат да се однесуваат, инаку кој си ја има мувата си ја ишка и го боли вистината, па си го зема за лично негативностите кои ги кажувам, па најлесно е да се каже тоа што го кажа, можам книга да напишам за клинички искуства, ама и за циркуси што се прават и се прикриваат во тие клинички искуства, сето тоа поради изгубена доверба во белиот мантил кој дури се сменил во колоритен син, зелен, тиркизен само бел веќе не е,

Тенеке, Германија лани зимата имаше по 25.000 новозаразени на ден со околу 1000 жртви на ден. Сега тродупли има заразени но три пати помалце жртви. Муабетите ти се малце нејасни во најмала рака.

Бројките се споредба за смртност меѓу Германија и Македонија.

Иначе стално го велам тоа, на крај ќе се сумираат бројките. Се надевам го виде линкот за севкупна смртност во Германија.

Не ти е чудно да имате 25% зголемена смртност таму во Гермнија, а при тоа само 1/4 од нив да се Ковид?

Почетна фаза е мирис и вкус,така почнува.Од тоа ја што сум го приметил од луѓе и од лично искуство,скоро сите што го поминавме со лесни симптоми,отпосле удара јако.После 2-3 месеци и више

Како мислиш? Што ви се случува по 2-3 месеци?

Почетна фаза е мирис и вкус,така почнува.Од тоа ја што сум го приметил од луѓе и од лично искуство,скоро сите што го поминавме со лесни симптоми,отпосле удара јако.После 2-3 месеци и више

Кај мене беше задњи симптом и после 2 дена од губење мирис и вкус извадив негативен тест. Јес да немав ништо друго сем нос течење, али ми кажаа дека мирис и вкус е често случај на лесно проаѓање (ако е прв) или на веќе крајна фаза. Генерално нема правило, само она што треба човек е да не паничи и да не ствара стрес пошто тоа бутка имунитет. Како викаат чумата не ги уби луѓето него стравот.

Бројките се споредба за смртност меѓу Германија и Македонија.

Иначе стално го велам тоа, на крај ќе се сумираат бројките. Се надевам го виде линкот за севкупна смртност во Германија.

Не ти е чудно да имате 25% зголемена смртност таму во Гермнија, а при тоа само 1/4 од нив да се Ковид?
Не ми е чудно, оти? Пред некој ден беше тематизирано околу 5% надсмртност а очекувано беше пораст од 2 проценти во споредба со предходните години со оглед дека има многу стари луѓе. Тие плус претежно се од ковид.

Нема докази за тоа. Повеќе се должи на вакцините а и секако дека болниците имаат повеќе искуство. Омикрон допрва ќе видиме не е многу присутен тука засега.
Логично е тоа, според мене (кој ги презирам вакцините) повеќе се должи на тоа и на колективен имунитет, во овие 2 години (таму некаде март) со фреквентноста на трансмисија (барем онаа која ја презентираат медиумски) 70-80% од популацијата во светот веќе ќе дојде во контакт со вирусот. Тоа е мое мислење, а го почитувам и твоето.

Слушај не сакав да се мешам оти не сум доктор, ама сега малце претраа.

Најбитно е да не се плашиш, стравот делува на имуниот систем. Второ не земај алкохол и тој го намалува имунитетот.

За другото гњави го матичниот, оти тој нема сам да му текни да те побара. Тој треба да знае дали треба или не да те прати на рендген, на проверка на крвна слика итн.

Испитувај си ддимери бар на 10 дена ако треба и приватно и направи си една рентеген снимка за секој случај па макар и самоиницијативно зашто 100% матичната ке те разубедува дека нема потреба

Кај секој е различно, кај мене изгубен мирис после неколку дена по први симптоми со "лесна" клиничка слика и поткашлување. Благо покачени ддимери и беа во нормала после контрола.

Чудна е оваа болест после прележување и генерално добри 10 дена тотално влошување на состојбата после 1 месец од први симптоми. Враќање на кашлање, стегање гради, замор, проблеми со срце, тахикардија, варирање на притисок, пулсот константо висок. Стабилизирање после две недели.

Еве сега имам тинитус една недела после скоро 3 месеца од инфекцијата.....

Тенеке, Германија лани зимата имаше по 25.000 новозаразени на ден со околу 1000 жртви на ден. Сега тродупли има заразени но три пати помалце жртви. Муабетите ти се малце нејасни во најмала рака.
Oti be nikako ne go zemate stvoreniot imunitet kaj ljugeto vo ravenkata. Ednostavno ljugeto steknale imunitet i mnogu polesno ja vrvat zarazata. Za dve godini verojatnosta da si nemal kontakt so virusot koj se siri kako nastinka e minirna. Ne sekoj koj bil vo kontakt so nego razvil simptomi i imal teska klinicka slika. Najgolem broj ne ni znaeja deka se zarazeni, od noga go pominaja.

Кај секој е различно, кај мене изгубен мирис после неколку дена по први симптоми со "лесна" клиничка слика и поткашлување. Благо покачени ддимери и беа во нормала после контрола.

Чудна е оваа болест после прележување и генерално добри 10 дена тотално влошување на состојбата после 1 месец од први симптоми. Враќање на кашлање, стегање гради, замор, проблеми со срце, тахикардија, варирање на притисок, пулсот константо висок. Стабилизирање после две недели.

Еве сега имам тинитус една недела после скоро 3 месеца од инфекцијата.....
За колку време ти се нормализираше вкусот и мирисот?

Ма батали го бре,поима нема човекот дека си ти Професор Доктор Примариус Доцент и тоа во областа на медицината,фармацијата,аеронаутика, земјотресно инжинерство,како и политички науки и геополитички стратегии,а воедно и академик при МАНУ
...во денешно време сето ова е најлесно да се биде, можам да ти пресметам временски и колку пари се потребни за сите титули како прв услов, а втор да си дел од владеачка партија посебно акцент ако си под покровител на АА тоа ќе иде подмачкано со препорака, знаеш дека АА има највисока титула, доктор на науки?
па сега изрази желба ќе ти помогнам, не љубомори така грдо да пишуваш :(

За колку време ти се нормализираше вкусот и мирисот?

За нос купи она од диво оригано капки и у вруќа вода две капки инхалирај минута две. Ќе те распара до чмар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom