Ne e displejot pokazatel kolkava e T vo prostorijata tuku na tavanot.Поздрав
Се работи за хаиер тундра
Наместена е 26 степени, ги постигнува за доста кратко време, и потоа лептирот се крева за некој степен и не дава Макс топлина ,по мое изгледа го врти внатрешниот и само го дотоплува ,но по некое време се осеќа дека температурата е падната а на дисплеј кажува пак исто 26,потоа морам да ја намалам за 2 3 степени и да престане со дување а потоа после некое време да зголемам на 28 за да почне да дава Макс но тогаш на дисплеј покажува за 6. 7 степ помалку.
Дали е термостатот или нешто друго
Истото се случува на различни надворешни температури.
Поздрав
Се работи за хаиер тундра
Наместена е 26 степени, ги постигнува за доста кратко време, и потоа лептирот се крева за некој степен и не дава Макс топлина ,по мое изгледа го врти внатрешниот и само го дотоплува ,но по некое време се осеќа дека температурата е падната а на дисплеј кажува пак исто 26,потоа морам да ја намалам за 2 3 степени и да престане со дување а потоа после некое време да зголемам на 28 за да почне да дава Макс но тогаш на дисплеј покажува за 6. 7 степ помалку.
Дали е термостатот или нешто друго
Истото се случува на различни надворешни температури.
Klimata 100% e montirana i visoko i vo ćoš i puštena vo prva brzina. Sakaš da se kladime deka sum vo pravo. Stavi ja na 24 i vo vtora ili treta brzina i ne ja čačkaj, samata će sleze na 450 W i na ova vreme nema da se gasi.
Vo ovaa tvoja prikazna ne razbiram zošto prodolžuva da duva posle gasenje na kompresorot, mojata Tundra ne duva togaš, možebi imaš postar model.