- Член од
- 9 декември 2012
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 1.121
Не се платени, толку памет имаат.Абе овие се платени да јадат гомна тука, незнам зашто мислиш дека било што ке ти признаат
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не се платени, толку памет имаат.Абе овие се платени да јадат гомна тука, незнам зашто мислиш дека било што ке ти признаат
Sent from my iPhone using Tapatalk
Важи. Ќе ти верувам. Ем зошто сум сигурен дека со 20 години си бил темелно запознаен со динамиките на трговијата со оружје, ем зошто ми делуваш на поуздан дечко, а некојси бот таму за дневница што мисири по форуми.Сите тенкове до еден от почеток до крајот на конфликтот 2001 беа бугарски !Сите тенкови беа Т_55 од две модификации добивте ги барем година пред конфликтот со голема количина муниции ,митралези ,гаубици,и друго оружие,беа во добра состојба дури добиха нова боја за да не личат бугарските военни ознаки на нив.Мунициите и другото ор'жиие дојдооа во македонија со бугарски камиони но за тенковите беше тежко зашто нема пруга за тоа бугарија побара помош од германија и тија изпратиа 30 камиони за превоз на тенкови (на 4 пати ги внесоа во македонија )и накрај само им плативме нафтата други пари не побараха.Тенковите што македонија ги купи от украјна беа т-72 и ги купивте после конфликтот .Точно е дека седеа заглавени на бугарско пристаниште но од сосема друга причина и не било критично време зашто конфликтот одамна беше завршен, беа заглавени зашто не сакахте да барате дозвола од грција заради спорот за името ,но за да помине преку бугарија требаше пак да дојдат камиони од германија но овој пат германците бараха пари (тебаше да возат бургас-македонија а предниот пат ги товаревме на кјустендил и вашите решиха дека им е по изплатливо да одат да барат дозвола да помине преку солун.Кога се случуваше ова бев на 20-21 години и бев во бугарската војска.
E па сме повекето Бугари од Македониjа. Ама од Пиринска.Dali nekoj Bugarin od Makedonija, ima tuka vo forumov, za da mi kaze kako toj bil obezpravuvan od “kletite” Makedonci?
Pisham na toa shto sakam, ako me razbirash ok, ako ne ne mi e gajle. Se nadevam deka si go razbral prashanjeto i shtom si go razbral ne trebalo da odgovarash. I ako pishish na kirilica barem pishi na makedonskiE па сме повекето Бугари од Македониjа. Ама од Пиринска..И што не пробваш да пишуваш на Кирилица?
А зошто да пишува на кирилица? За да му викаш после дека и азбуката ви ја крадат?E па сме повекето Бугари од Македониjа. Ама од Пиринска..И што не пробваш да пишуваш на Кирилица?
Pishi si na latinica da si raat, hahahaА зошто да пишува на кирилица? За да му викаш после дека и азбуката ви ја крадат?
E па сме повекето Бугари од Македониjа. Ама од Пиринска..И што не пробваш да пишуваш на Кирилица?
Na latinica e brat, plus srpski brakjava teshko da razberat, ako bea od Makedonija Bugari polesno kje im beshe po default razbirame SrpskiДали е можно ова да е точно?![]()
'Ponovno rađanje' bugarskih Turaka – DW – 28. 12. 2014.
Pre 30 godina komunistički režim u Sofiji je započeo sa prisilnom asimilacijom turske manjine u Bugarskoj. Bugarski Turci morali su da menjaju imena, a u javnosti više nisu smeli da koriste turski jezik.amp.dw.com
Има хрватски Бугарин ќе му преведе.Na latinica e brat, plus srpski brakjava teshko da razberat, ako bea od Makedonija Bugari polesno kje im beshe po default razbirame Srpski
A dali ima nekoj Makedonec od Bugarija tuka vo forumov ,pa da ti kaze kako toj bil obezpravuvan i represiran ot ,,kletite ,, Bugari,a ?Dali nekoj Bugarin od Makedonija, ima tuka vo forumov, za da mi kaze kako toj bil obezpravuvan od “kletite” Makedonci?
Abe umen temava chitash kakva e? Prashuvam oti najnovo e deka Bugarite vo Makedonija denes se ugnetuvani ( site bugarski politichari go tvrdat toa) i zatoa prasuvam. Zimi se kje vi otvoram tema Shto mislat Bugarite za politikata na Bugarija kon Makedonija, pa pishete tamu kolku sakate, ne truete tuka.A dali ima nekoj Makedonec od Bugarija tuka vo forumov ,pa da ti kaze kako toj bil obezpravuvan i represiran ot ,,kletite ,, Bugari,a ?