Политиките на Бугарија кон Македонија

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336
Wtf brat tolku se zdrka i sam ne znaesh shto pishish. Pesnata si e apla makedonska ama off topic sme skros i ne mi se zamara stvarno. Druga e temata a ne deka Petko od Lerin ko izbegal Bugarija, zapamtil nekoja pesna shto ja peele Makedoncite od Pozarane Gostivarsko i koga ja chule Bugarite tolku im se svigjala shto rekle pesnava e nasha i se Petko shto kje pee se e nashe. Petko ima patent na site pesni i site shto gi znae se Bg
Ако Петко избегал не од Лерин а од Лозенград пошто се чуствувал бугарин, може ли неговите песни да бидат тракиjски и бугарски во исто време?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Така jа сфаќат потомците на македонските бегалци во Бугариjа. Ти смета? Слушаj Аца Лукас и не замараj се.
А тебе те пратиле да збориш у нивно име ебате токмакот.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Ако Петко избегал не од Лерин а од Лозенград пошто се чуствувал бугарин, може ли неговите песни да бидат тракиjски и бугарски во исто време?
Haha izgubiv vreme barav kaj e Lozengrad, znachi Petko od Lozengrad ja izmislil pesnata shto e od Pozarane, Gostivarsko?

SNM

Член од
19 август 2020
Мислења
564
Поени од реакции
1.336
Haha izgubiv vreme barav kaj e Lozengrad, znachi Petko od Lozengrad ja izmislil pesnata shto e od Pozarane, Gostivarsko?
Нашиот Петко од Лозенград не, али редко има населено место во Македониjа од каде нема бегалци во Бугариjа.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
Нашиот Петко од Лозенград не, али редко има населено место во Македониjа од каде нема бегалци во Бугариjа.
Ej ok de i toa ne znachi deka pesnata e Bugarska, pesnata si Makedonska donesena vo Bugarija. Od kaj si bate ti?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.772
До толку се обесправени татарите што се оставени слободно на Македонски форум да тераат татарска пропаганда

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Чисто процедурално, околу ова имам чуено верзии во кои оружје од Русија/Украина без посебна причина дремело заглавено околу месец дена на пристаништето во Бургас, па после со судни маки било издејствувано преку Грција да стаса. Тој месец бил најкритичен тоа лето.

Сепак, би почекал некој што немал 13 тоа лето како мене да каже околу ова. :D
Сите тенкове до еден от почеток до крајот на конфликтот 2001 беа бугарски !Сите тенкови беа Т_55 од две модификации добивте ги барем година пред конфликтот со голема количина муниции ,митралези ,гаубици,и друго оружие,беа во добра состојба дури добиха нова боја за да не личат бугарските военни ознаки на нив.Мунициите и другото ор'жиие дојдооа во македонија со бугарски камиони но за тенковите беше тежко зашто нема пруга за тоа бугарија побара помош од германија и тија изпратиа 30 камиони за превоз на тенкови (на 4 пати ги внесоа во македонија )и накрај само им плативме нафтата други пари не побараха.Тенковите што македонија ги купи от украјна беа т-72 и ги купивте после конфликтот .Точно е дека седеа заглавени на бугарско пристаниште но од сосема друга причина и не било критично време зашто конфликтот одамна беше завршен, беа заглавени зашто не сакахте да барате дозвола од грција заради спорот за името ,но за да помине преку бугарија требаше пак да дојдат камиони од германија но овој пат германците бараха пари (тебаше да возат бургас-македонија а предниот пат ги товаревме на кјустендил и вашите решиха дека им е по изплатливо да одат да барат дозвола да помине преку солун.Кога се случуваше ова бев на 20-21 години и бев во бугарската војска.

Член од
24 јануари 2021
Мислења
767
Поени од реакции
468
До толку се обесправени татарите што се оставени слободно на Македонски форум да тераат татарска пропаганда

Site znaeme deka obespravenosta e laga so opashka. Ja namerno prashuvam od kaj se ako ima nekoj od Mk tuka da mi kaze kako bil diskriminiran od “kletite” Makedonci
Автоматски споено мислење:

Site znaeme deka obespravenosta e laga so opashka. Ja namerno prashuvam od kaj se ako ima nekoj od Mk tuka da mi kaze kako bil diskriminiran od “kletite” Makedonci

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.772

Абе овие се платени да јадат гомна тука, незнам зашто мислиш дека било што ке ти признаат

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.679
Поени од реакции
11.772

Абе овие се платени да јадат гомна тука, незнам зашто мислиш дека било што ке ти признаат

Kajgana Shop

На врв Bottom