Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.336
- Поени од реакции
- 47.014
Па тоа е моментот бе само слабо ти иде тоа да го искалкулираш сеуште, цел јануари бил слободен за преговори со јуве, ден пред да го договорат му продолжиле договор за да им има логика муабетот зашто е платен 18м евра, а не 0. Наместо јуве да го договори за 0, ја ределе прво да продолжи договор за да на крај од година може да пријават capital gains со тие двајцата анонимуси што ги пратиле во Џенова.Ембапе, види дека Ровела продолжил договор пред да биде продаден во Јувентус, па после трескај се од земја.
Ама мене не ме изненадува што во рамноземјашки мозок ова е сосем логично, ровела си рекол де дај прво ќе продолжам со Џенова, па после ќе потпишам за јуве пак нов договор, наместо инстантно да преговара со јуве и ич да не се замара со тоа што Џенова го нуди, јер од први јануар го имал целото право на планетава тоа да го направи.
Договорот на Ровела не е продолжен у Декември, на крај од јануари е продолжен и мислеле ова неприметно ќе помине кај властите.
La Repubblica reports two of Andrea Agnelli’s men were overheard talking about the investigation into Juventus and the capital gains case. ‘Only Calciopoli is worse than this’.
Изворов за последново патем е https://www.juvefc.com/agnelli-on-the-chopping-block-as-latest-spotlight-shone-on-juventus/Paolo Bargiggia has claimed that he believes John Elkann is working to remove Andrea Agnelli from his role as Juventus chairman.
Прочитај го цел текст, некој од вашиве со малце мозок у главата пробува да ве едуцира како стојат работите, spoiler alert, не стојат добро.
Автоматски споено мислење:
Спомнати се повеќе клубови, со такви трансфери, тоа што Марли поназад го кажа, Аталанта, Интер, Лацио и тн, кај сите имаш такви дилови, работата е што они се земаат како пример за такви зделки, ама работата е што Јуве не се теретат за таквите трансфери, туку за лажирањето на финансиските извештаи. И тука доаѓа примерот од претходно дека и Милан и Интер на времето биле под лупа за вакви трансфери, што е точно, биле само што у финансиските книги си стоеле работите такви какви што се и не се манипулирало со бројките односно немало никаков криминал.
Некој поназад објасни како тераат јуве ко акционерско друштво, и каде всушност настанал тој проблем кој ја иницирал целата истрага.
Последно уредено: