дневна потрошувачка кwh | Ноември вкупно kwh | ||
Просек ноември E-control апликација | 6,200909 | 136,42 | |
Просек ноември BroadLink апликација | 6,200909 | 136,42 | |
E-control апликација | BroadLink апликација | Grafana* | |
Максимум дневна потрошувачка | 8,48 | 8,49 | 8,51 |
Минимум дневна потрошувачка | 2,7 | 1,95 | 4,99 |
Vo energosistem i vo termonet mozes da proveris imaat registri sigurno moze da se dodade greac vo niv, ama podobro ti e da si zemes tri rebra aluminiumski radijatori, potrajni ke ti bidatА некој мене да ме упати кај можам да најдам регистер(цевен радијатор) за во купатило?
Зборувам за оние самостојните се ел.греач и термостат.
Panelkata odnosno konvektorot najmnogu ke trosi od ovie tri opcii, ama pretpostavuvam deka e za mala kvadratura taka da moze da ne e tolku bitno, najbitno e da ja izoliras taa soba ubavo, prozorite i vratite.Кога би требале да купите греалка, каква би купиле? кои трошат најмалце? панелка, кварцна или уљано парно на струја?
Немам можност да ставам клима,затоа греалка е привремено решение.
Знам дека имаат регистри, ама тие се за парно. А да комбинирам посебно регистер и посебно таков греач испаѓа многу скапо!Vo energosistem i vo termonet mozes da proveris imaat registri sigurno moze da se dodade greac vo niv, ama podobro ti e da si zemes tri rebra aluminiumski radijatori, potrajni ke ti bidat
Пред да тропнеш некоја зелена првин google .. HomeAssistant и SP3 да ги конфигурираш на трансоматор исто ќе извадат податоци.@ zlate , jesu ovi koristili tvoj softver za lažiranje rezultata ?
Nova otkrića otkrivaju da je tvornica Mitsubishi Electric uvela program u očitom nastojanju da izbjegne dugotrajan proces provođenja testova klima uređaja.
Softver je omogućio tvrtki da procijeni performanse hlađenja i potrošnju energije svojih klima uređaja, a kada je jedinica koja nije u skladu sa softverom automatski prilagodila podatke kako bi odgovarala željenom rezultatu.
Oko 84.600 klima uređaja i 1.500 zračnih kompresora moglo je biti uključeno u krivotvorene testove.
![]()
channelnews : Mitsubishi Electric CEO Quits Following Latest Air Conditioning Scandal
The Australian subsidiaries of Mitsubishi Electric have not said what impact the global quality control scandal will have in Australia, after the Companies President and CEO Takeshi Sugiyama quit at the weekend following the exposure of new quality control cover ups. His sudden exit follows...www.channelnews.com.au
Mitsu LN35 во 44м2 (дневна + салон + спална).
Пуштена да работи 24/7 од почеток на Октомври... поставена на 23 и ауто фан... а од пред 2 недели покачено на 24 и фиксирана 4та брзина.
Дневната ја одржува 23-24 а спалната 20-21....засега е сосем пријатно ама штом слезат надвор температурите во минус веројатно ќе почнам да ја затворам вратата кон спалната преку ден.
Цел Октомври - 193kw - 1045 денари
До 24ти Ноември - 188kw - 984 денари
Пресметките се од самата e-controll апликација на Broadlink со внесени податоци за скапа и евтина тарифа (2 часа дневна ефтина тарифа и недела целодневна ефтина тарифа не ги калкулира па реалните цени би биле малку пониски од пресметаните).
Прегледај го приврзокот 314476 Прегледај го приврзокот 314475 Прегледај го приврзокот 314474
Автоматски споено мислење:
Летоска успеав да поставам систем за логирање на Температури и Влажности на воздухот од Xiaomi bluetooth сензорите.
Чуда се прават со HomeAssistant, Grafana и неколку евтини кинески сензори па ај да ви споделам еден преглед дур сум кај тоа
Прегледај го приврзокот 314479
Прегледај го приврзокот 314482
Прегледај го приврзокот 314480 Прегледај го приврзокот 314483
Nemame nekoja, razlika vo kW. Za. 10ti. i 11mesec.Mitsu LN35 во 44м2 (дневна + салон + спална).
Пуштена да работи 24/7 од почеток на Октомври... поставена на 23 и ауто фан... а од пред 2 недели покачено на 24 и фиксирана 4та брзина.
Дневната ја одржува 23-24 а спалната 20-21....засега е сосем пријатно ама штом слезат надвор температурите во минус веројатно ќе почнам да ја затворам вратата кон спалната преку ден.
Цел Октомври - 193kw - 1045 денари
До 24ти Ноември - 188kw - 984 денари
Пресметките се од самата e-controll апликација на Broadlink со внесени податоци за скапа и евтина тарифа (2 часа дневна ефтина тарифа и недела целодневна ефтина тарифа не ги калкулира па реалните цени би биле малку пониски од пресметаните).
Прегледај го приврзокот 314476 Прегледај го приврзокот 314475 Прегледај го приврзокот 314474
Автоматски споено мислење:
Летоска успеав да поставам систем за логирање на Температури и Влажности на воздухот од Xiaomi bluetooth сензорите.
Чуда се прават со HomeAssistant, Grafana и неколку евтини кинески сензори па ај да ви споделам еден преглед дур сум кај тоа
Прегледај го приврзокот 314479
Прегледај го приврзокот 314482
Прегледај го приврзокот 314480 Прегледај го приврзокот 314483