Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Никој не ја крие нашата страна де, оди отвори било која статистика и провери колку од хоспитализираните биле двојно вакцинирани, а колку не биле воопшто. Ако те лажам, врати се тука со бројки и убеди ме во спротивното.

Да биде уште полегитимно побарај и возраст, поголем број од вакцинираните кои се хоспитализирани се и повозрасни. Голем дел од нив и госпо да се симни нема да ги куртули.

Значи статистиката била вашата НАУКА. Благодарам за информацијата, сега ми е многу појасно. Ептен начитани и професионалци сте биле.

Статистика, едните јадат месо, другите зелка, се знае заклучокот кој е....

Бафра, многу квичиш беспотреба, параграфи и параграфи, и на крај пак ќе застанеш пред вакцинален пункт да се пелцнеш.

Еве го овој со дислексија и дијагнози. Пробај малку како Лестер да си, директно си одговара човекот, мува не го лази. Не само да квичиш дека здравството не чинело, дека докторите биле неписмени.
Уствари тоа и Лестер го прави, ама не бега од одговори, а богами и Псај долги години пишуваше колку докторите биле неписмени.

Тоа што статистиката за Лестер било наука, факт и оправдување за фашистичките мерки, а другите биле со вечерно школо, ќе му опростиме. Штета што не секогаш ја прифаќа статистиката за валидна, селективно си бира.

Уствари тоа и Лестер го прави, ама не бега од одговори, а богами и Псај долги години пишуваше колку докторите биле неписмени.

Мене ставот не ми е сменет, докторите - грото од нив се неписмени за нутритивна наука, не им е тоа работа.

мислев све бафра пишува, али овој бил боро, да не сте братучеди случајно?

мислев све бафра пишува, али овој бил боро, да не сте братучеди случајно?

И јас се помешав првиот пат со тоа B`то , викам кога сум пишал нешто овдека. Ве оставам понатаму да си ја продолжите дискусијата.

Мене ставот не ми е сменет, докторите - грото од нив се неписмени за нутритивна наука, не им е тоа работа.

Работата им е..... На кој начин тогаш ќе ја извршуваат својата работа со ефикасност?
На кој начин смртноста од 43% ќе се намали до некој нормален %.

Доволно беше, статистиката штом за вас е науката на која и верувате, нема што повеќе да се пишува, јасно е се.

Работата им е..... На кој начин тогаш ќе ја извршуваат својата работа со ефикасност?
На кој начин смртноста од 43% ќе се намали до некој нормален %.

Доволно беше, статистиката штом за вас е науката на која и верувате, нема што повеќе да се пишува, јасно е се.

Гуглај што значи научен консензус, не сакам повеќе да трошам време на претпоставки и лажни обвинувања, луѓето кои работат на статистика се посебни тимови, не се класични општи, истото е за вакцините, епидемиолози виролози итн, не ги мешај со матични за кои зборевме, или со медицинска статистика.

П.С. Дури и истиот да се погрешен, а не е, не постои порелевантен извор на информации, науката не е совршена ама мора да се следи.

Значи статистиката била вашата НАУКА. Благодарам за информацијата, сега ми е многу појасно. Ептен начитани и професионалци сте биле.

Статистика, едните јадат месо, другите зелка, се знае заклучокот кој е....

Еве го овој со дислексија и дијагнози. Пробај малку како Лестер да си, директно си одговара човекот, мува не го лази. Не само да квичиш дека здравството не чинело, дека докторите биле неписмени.

Тоа што статистиката за Лестер било наука, факт и оправдување за фашистичките мерки, а другите биле со вечерно школо, ќе му опростиме. Штета што не секогаш ја прифаќа статистиката за валидна, селективно си бира.
Има еден муабет во мојто село што вика: „се правиш луд за пензија“, така и ти тука.

Статистиката е таа што ги дава сигналите за одредени движења/патерни, не само за короната туку за се.
Кога инвестираш пари, инвестираш во фонд што статистички е повеќе во плус, или во фонд што 9/10 пати бил во минус, ама еднаш му се потрефило да биде во плус?

Оди провери ги бројките и побиј ги доколку не се во право. Ама побивање се прави со факти, а не со нагаѓање, јас сум ги погледнал и затоа ти викам дека бројот на хоспитализации е мнооогу помал кај тие со вакцина.

П.С кога си ме видел да одам против статистиката?

Никој не ја крие нашата страна де, оди отвори било која статистика и провери колку од хоспитализираните биле двојно вакцинирани, а колку не биле воопшто. Ако те лажам, врати се тука со бројки и убеди ме во спротивното.
Да биде уште полегитимно побарај и возраст, поголем број од вакцинираните кои се хоспитализирани се и повозрасни. Голем дел од нив и госпо да се симни нема да ги куртули.
... нели ти рече дека само со име и презиме признаваш статистика и вистина? зашто за нешто што не си убеден бараш име и презиме за да се убедиш, а за друго не бараш име и презиме и слепо веруваш затоа што така веруваш по инерција на нештата кои не зависат од тебе?
...еве јас ти кажувам дека вакцинирани се инфицираат и се хоспитализираат и тоа со тешки симптоми, некои оздравуват некои умираат, ти ми велиш дај име и презиме инаку не веруваш!
...велиш веруваш во наука? и јас веруваВ, ама веќе не, не поради науката која иде напред, колку не верувам поради фактор „човек“ кој наместо да стане посовесно сусштество станува понесовесно и тој ја злоупотребува таа наука за свои нехумани цели во најосетливиот сегмент- здравјето!
на пример, во болница, од каде знае хопитализираниот пациент дали тој што треба да сподели знаење и наука врз него, не е со купена диплома, ноќен курс и онака вработен по партиска, рамковна, непотизам линија? а тој го препушта сопствениот живот во рацете на тој бел мантил, а тој во внатрешноста табула раса хоштаплер кој ги гледа пациентите како дијамантска картица?(n)
Значи статистиката била вашата НАУКА.
... е тоа ќе не’ уништи!

... нели ти рече дека само со име и презиме признаваш статистика и вистина? зашто за нешто што не си убеден бараш име и презиме за да се убедиш, а за друго не бараш име и презиме и слепо веруваш затоа што така веруваш по инерција на нештата кои не зависат од тебе?
...еве јас ти кажувам дека вакцинирани се инфицираат и се хоспитализираат и тоа со тешки симптоми, некои оздравуват некои умираат, ти ми велиш дај име и презиме инаку не веруваш!
...велиш веруваш во наука? и јас веруваВ, ама веќе не, не поради науката која иде напред, колку не верувам поради фактор „човек“ кој наместо да стане посовесно сусштество станува понесовесно и тој ја злоупотребува таа наука за свои нехумани цели во најосетливиот сегмент- здравјето!
на пример, во болница, од каде знае хопитализираниот пациент дали тој што треба да сподели знаење и наука врз него, не е со купена диплома, ноќен курс и онака вработен по партиска, рамковна, непотизам линија? а тој го препушта сопствениот живот во рацете на тој бел мантил, а тој во внатрешноста табула раса хоштаплер кој ги гледа пациентите како дијамантска картица?(n)
Автоматски споено мислење:

... е тоа ќе не уништи!

Зошто секогаш кога пробувате да "демантирате" некој факт за вакцините зборите за нашиот здравствен систем за кој дури и луѓе со посебни потреби знаат дека е дно? Збориме за валидноста на вакцините во светски рамки, таа е неспорна од аспект на морталитет и хоспитализиации, што беше и првично цел за нејзиното делување.

Значи не се глупави мерки
Не за корупција

Гуглај што значи научен консензус, не сакам повеќе да трошам време на претпоставки и лажни обвинувања, луѓето кои работат на статистика се посебни тимови, не се класични општи, истото е за вакцините, епидемиолози виролози итн, не ги мешај со матични за кои зборевме, или со медицинска статистика.

П.С. Дури и истиот да се погрешен, а не е, не постои порелевантен извор на информации, науката не е совршена ама мора да се следи.

Фаучи со тим од научници дошле до заклучок дека смртноста е многу ниска, преносливоста мала, истите работи можат да се заклучат од крузерот. Ако има "научен консензус" кој го тврди обратното, треба да покаже на што се базира тоа. Ваљда Фаучи со останатите од тимот и тоа од првите ешалони се грешка и не знаат што заклучиле, а случајот со крузерот е небитно.

За консензус имаш илјадници примери каде имало, но после 10години и милиони жртви, се добива едно УПС, ГРЕШКА СМЕ БИЛЕ. Вие слободно терајте по патот кој сте го одбрале, ама како заштитени со вакцини, немате никакво оправдување за присилување.

За вирулози и епидемилози имаш различни изјави 180 степени и тоа од врвот, ама ...

Има еден муабет во мојто село што вика: „се правиш луд за пензија“, така и ти тука.

Статистиката е таа што ги дава сигналите за одредени движења/патерни, не само за короната туку за се.
Кога инвестираш пари, инвестираш во фонд што статистички е повеќе во плус, или во фонд што 9/10 пати бил во минус, ама еднаш му се потрефило да биде во плус?

Кај мене па у село вака велат за народот:
Стисни го, гз ќе ти даде. Пушти го, ќе те е*е

Оди провери ги бројките и побиј ги доколку не се во право. Ама побивање се прави со факти, а не со нагаѓање,

Најди ми истражување со кое ќе го побиеш истражувањето и заклучокот од Фаучи и од крузерот, па побиј ги тие тврдења.
Псај ќе ти даде статистика дека храната од животинско потекло е штетна (врска нема таа статистика) а ти идеш против таа статистика.

Збориме за валидноста на вакцините во светски рамки, таа е неспорна од аспект на морталитет и хоспитализиации, што беше и првично цел за нејзиното делување.

Штом вирусот не е со голема смртност, нема валидност за присилна вакцинација.
Штом и покрај 3 дози вакцини пак се разболуваат, пак завршуваат со тешки последици и нормално умираат, нема валидност.

Има уште, но доволно беше, штом СТАТИСТИКАТА била вашата наука :cuc:.

тоа ќе не уништи!

Зависи кого како. Јас со вечерно школо не ја пратам статистиката, туку што истражувале и каков заклучок научници и доктори, сигурно ќе настрадам. Овие верниците, ќе спасат дупе и ќе живеат во благодет и просперитет.

Оди провери ги бројките и побиј ги доколку не се во право. Ама побивање се прави со факти, а не со нагаѓање, јас сум ги погледнал и затоа ти викам дека бројот на хоспитализации е мнооогу помал кај тие со вакцина.

П.С кога си ме видел да одам против статистиката?
Еве, мислам дека уште не ги избришале вестите.

Ајде малце математика и статистика како ултимативна метода која би го одредила бенефитот од вакцинацијата.

Еве информација за заразените по однос на вакцинација

Еве информација по основ колку се вакцинирани

Ајде сега да почнеме весела математика.
1. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) новозаразени се вкупно 48,955 луѓе од кои 13.886 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 28% од вкупно заразените.
2. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) починати од ковид се вкупно 35.069 луѓе од кои 1.376 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 18% од вкупно починатите.
3. Вкупно целосно вакцинирани заклучно со 4 Ноември се 778,482 или 37% од населението.

Дури и вака розево гледано, за процес што се вика имунизација бројките се загрижувачки и во најмала рака можат да го донесат до знак на прашање вакцинацијата и политиката што се води околу неа.

Но ајде да ги извадиме розевите очила и да ја видиме статистиката. Имено:
1. На 6 Август целосно вакцинирани биле не повеќе од 200К што го намалува процентот на 10% или ако идеме прогресивно да бараме некоја средна вредност за периодов, тоа би било нешто помалце од 20%.
2. Треба да земеме во предвид дека „задолжителната“ втора вакцина беше објавена во Октомври. А пресметките се прават ретроградно и за тие со една вакцина, кога таа беше како единствен услов за имунизација.
3. Исто така треба да имаме во предвид дека починатите до 20 Август се од заразени пред дадениот период, кога вакцинацијата била уште помала.
4. Треба да се има во предвид дека кај нас последната фаза ја имаше својата кулминација во средина на Август, како што кажавме со подруга слика на целосно вакцинирани лица.

На крајот како резултат добиваме бројки во кои вакцинацијата нема никаква пресудна улога во статистиките на заразени и починати од Ковид19.

Баш ме интересира да излезат бројки за луѓе кои по вторпат се заразиле од ковид во истиот период.

... е тоа ќе не’ уништи!
Ај потсети се на тогашниот муабет, нормално дека ќе верувам повеќе на официјален податок, отколку на муабет од анонимен член кој врска немам ни дали воопшто работи како медицинско лице.

Инаку ако навистина имало манипулации, има простор секој да си тужи.

За последното се согласувам, за жал и тие писмените не те гледаат без кеш, но тоа не го негира моментот дека на инфективна во секој момент е поголем процентот на хоспитализации кај невакцинирани, отколку кај вакцинирани.

Најди ми истражување со кое ќе го побиеш истражувањето и заклучокот од Фаучи и од крузерот, па побиј ги тие тврдења.
Псај ќе ти даде статистика дека храната од животинско потекло е штетна (врска нема таа статистика) а ти идеш против таа статистика.
Немам потреба да ти барам никакво истражување, доволно е да ги погледнеш графиците и бројките.

Еве, мислам дека уште не ги избришале вестите.

Ајде малце математика и статистика како ултимативна метода која би го одредила бенефитот од вакцинацијата.

Еве информација за заразените по однос на вакцинација
skopjeinfo.mk

За три месеци над 13.000 вакцинирани лица повторно се заразиле со корона
Министерството за здравство вчера ја објави анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид 19, во период од 6 август заклучно со 4 ноември. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање на втора доза вакцина.
skopjeinfo.mk
skopjeinfo.mk

Еве информација по основ колку се вакцинирани
skopjeinfo.mk

Расте бројот на вакцинирани Македонци против ковид-19

skopjeinfo.mk
skopjeinfo.mk

Ајде сега да почнеме весела математика.
1. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) новозаразени се вкупно 48,955 луѓе од кои 13.886 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 28% од вкупно заразените.
2. Од 6 Август до 4 Ноември (~90 дена) починати од ковид се вкупно 35.069 луѓе од кои 1.376 се целосно вакцинирани (две дози и втората доза да помине 14 дена), тоа ти е 18% од вкупно починатите.
3. Вкупно целосно вакцинирани заклучно со 4 Ноември се 778,482 или 37% од населението.

Дури и вака розево гледано, за процес што се вика имунизација бројките се загрижувачки и во најмала рака можат да го донесат до знак на прашање вакцинацијата и политиката што се води околу неа.

Но ајде да ги извадиме розевите очила и да ја видиме статистиката. Имено:
1. На 6 Август целосно вакцинирани биле не повеќе од 200К што го намалува процентот на 10% или ако идеме прогресивно да бараме некоја средна вредност за периодов, тоа би било нешто помалце од 20%.
2. Треба да земеме во предвид дека „задолжителната“ втора вакцина беше објавена во Октомври. А пресметките се прават ретроградно и за тие со една вакцина, кога таа беше како единствен услов за имунизација.
3. Исто така треба да имаме во предвид дека починатите до 20 Август се од заразени пред дадениот период, кога вакцинацијата била уште помала.
4. Треба да се има во предвид дека кај нас последната фаза ја имаше својата кулминација во средина на Август, како што кажавме со подруга слика на целосно вакцинирани лица.

На крајот како резултат добиваме бројки во кои вакцинацијата нема никаква пресудна улога во статистиките на заразени и починати од Ковид19.

Баш ме интересира да излезат бројки за луѓе кои по вторпат се заразиле од ковид во истиот период.
Сам си го одговараш прашањето погоре.
Келнерска математика, види дали умреле повеќе вакцинирани, или невакцинирани.
Заразувањето не го негира никој.

Инаку ако отидеш да ги гледаш и по возраст, ти гарантирам дека мин. 10% од тие вакцинирани 18% кои починале, се над 65 години, или со други сериозни болештини.

Свесен си како се пренесува "сида" ?

Свесен си дека е кривично дело ако не кажеш дека имаш "сида" при контакт со некого?

Прашањето му е таман, зошто не му одговориш?

Малку оф-топик, но сепак индиректно поврзано со темава и секако за општото добро.

Walgreens, CVS, and Walmart fuelled opioid crisis, Ohio jury finds

Дај Боже да биде само првото домино кое ќе падне, а не исклучок на правилото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom