Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
9 од 10 на интензивна се од тие 33%.
70% беше за колективен.

Гледам за раслоеноста по старосни групи, повторно страдаат најмногу оние над 50 год, кои препорачливо е да се вакцинираат.

Соодносто никаде не е 9-1, ама тоа нема врска. Предмет на моја критика се мерките. И при висока имунизација, која требаше да креира колективен, нови највисоки бранови досега. :)

Шведска е супер.

Screenshot_20211122-212223.png

giphy.webp

Од ко умре старата популација во Шведска стана пример.

Сигурен си дека ова е правилна споредба?

Шведска - Данска е 3:1 во моментов во морталитет од Ковид.

Но, секогаш велам резултатот ќе се сумира на крај и тоа во вкупен морталитет. Затоа што луѓе умираат и од карантините.

И доправа треба да се помини зимата.

Имаш бесплатно образование до средно, ефтини факултети и мотивација да си одиш од тука. Малку ти се гледаат?

Не ме интересира што одлучил Филипче, муабетот за вакцините е на глобално нив и како политика во најголем дел од државите, ме заболе таквото за неспособната влада на газда зеко и на филипче и нивните дневни политики.
Без разлика која влада и да дојде треба да форсира да стигнеме до висок процент на вакцинација.

Значи привилегиите ми биле што сум имал "бесплатно" образование до средно и ефтини факултети, а обврските ми се 40% од мојот труд да го дадам на државата, 10 % од добивката исто на државата, 10% доколку сакам да извадам од мојата добивка, да прифатам присилно вакцинирање, кое НЕ е ефикасно, за вирус кој има стапка на смртност од 0.2%, децата да носат маски (извор на разни бактерии) т.е. да се гушат и ред други работи да прифатам само затоа што "бесплатно" било образованието. Бесплатно само кај тато и мама, се друго се плаќа, дали директно или индиректно.

Да не збориме за квалитетот на тоа "бесплатно" образование, да не збориме колку пари идат во тоа министерство и за уште многу други работи нема да зборам, се гледа слабо стоиш со економија и сакаш да веруваш во Дедо Мраз. Мислам дека и самиот си свесен каква небулоза напиша, само не знам како не ти беше малку шубе ова да го напишеш. :toe:
Се гледа дека си свесен по твоето напишано, но сакате систем на стероди и ќе го добиете.
Влегувам во сообраќај, шанса нема некој идиот да влезе како камиказа и да ти го дигне притисокот, на крај мене ме запира рутинска контрола и ми го троши времето со глупости, а покрај мене прелетува со 150 на место каде што е дозволено 80, и џандарот не се поместува.

Одиш во државна институција, пак неписмена будала која зема плата на мој и твој грб, пола ден губам да завршам било каква работа, ќе влета некој познат и пак ќе се пикне преку ред. Гратис на секој чекор рекет и мито.

Плаќам здравствено, пензиско, даноци, на крај чекам со месеци за било каков специјалист/снимање, и на крај одам си ги плаќам на приватно.

Па воздухот го дишам 24/7/365, ако основното средство на кое живееш е контаминирано, како очекуваш долговечност и здравје? Од моја гледна точка тоа е повеќе од доволна причина за отселување.

За муабетот за вакцините во право си, баш е муабет, нема НИШТО научно во тоа, а тоа што е на глобално ниво и политички одлуки, не сфаќам како тоа јас треба да сум папагал и слепо да повторувам... посебно кога тие на глобално ниво јавно и гласно кажаа што им е целта.
Значи ако сте за комунизам, не е проблем, кажете, нема потреба од прикаски. А ако не сте, уствари не може да не сте, според пишуваното.

Најсмешно ми е што ти и другите пајташи не нарекувате рамноземјаши, а истите такви како вас, верници, пред неколку векови, биле рамноземјаши :P.
Палеле и убивале научници, луѓе кои сметале дека земјата не е рамна. Историјата се повторува со цел, па би требало малку потрезевени да бидете, а не слепи верници, ама вие си знаете, големи сте и одговорноста веќе е лично ваша/наша. После немате никакво право да обвинувате друг е виновен или да се правдате, ама ние мислевме поинаку ќе биде. Додуша ние малцинството ќе имаме, ама џабе ќе е :D

Значи привилегиите ми биле што сум имал "бесплатно" образование до средно и ефтини факултети, а обврските ми се 40% од мојот труд да го дадам на државата, 10 % од добивката исто на државата, 10% доколку сакам да извадам од мојата добивка, да прифатам присилно вакцинирање, кое НЕ е ефикасно, за вирус кој има стапка на смртност од 0.2%, децата да носат маски (извор на разни бактерии) т.е. да се гушат и ред други работи да прифатам само затоа што "бесплатно" било образованието. Бесплатно само кај тато и мама, се друго се плаќа, дали директно или индиректно.
Не се 40%, не забушавај, ако доживееш ќе ти вратат дел како пензија :D
Друг дел се здравствено, врвни клиники со уште подобар кадар, особено рамковниот дел.
10% од добивката само ако правиш многу кеш, или ако си го добивал многу пари на странска берза.
Реално персоналниот данок ти е цирка 11%, рамен како нашите автопати.

Тешки да се вакцинираат возрасните, за децата нема потреба, проблемот е што возрасните, и тоа тие што се во критични групи не сакаат да се вакцинират, па покрај сувото ќе го јаде и зеленото.

За муабетот за вакцините во право си, баш е муабет, нема НИШТО научно во тоа, а тоа што е на глобално ниво и политички одлуки, не сфаќам како тоа јас треба да сум папагал и слепо да повторувам... посебно кога тие на глобално ниво јавно и гласно кажаа што им е целта.
Значи ако сте за комунизам, не е проблем, кажете, нема потреба од прикаски. А ако не сте, уствари не може да не сте, според пишуваното.

Најсмешно ми е што ти и другите пајташи не нарекувате рамноземјаши, а истите такви како вас, верници, пред неколку векови, биле рамноземјаши :P.
Палеле и убивале научници, луѓе кои сметале дека земјата не е рамна. Историјата се повторува со цел, па би требало малку потрезевени да бидете, а не слепи верници, ама вие си знаете, големи сте и одговорноста веќе е лично ваша/наша. После немате никакво право да обвинувате друг е виновен или да се правдате, ама ние мислевме поинаку ќе биде. Додуша ние малцинството ќе имаме, ама џабе ќе е :D
Нема повторување, има еден куп анализи дека вакцинацијата ги намалува хоспитализациите и смртноста, затоа имаш глобален консензус дека решението против вирусот е тоа.

Инаку и во претходен век ќе бевме на различна страна, ти си на страната на тие што палеле и што не веруваат на науката. Јас верувам во наука, не дека е таа ултимативната вистина, ама е далеку поточна од било која кооперациски муабет до кој се придржувате.
Еден куп графици имаш кои ќе ти потврдат дека науката е во право, и дека сите земји кои имаа воведено ред, плус висок процент на вакцинација, имаат мали бројки на смртност.

Твојава страна генерално е поткпрена и поддржана од луѓе кои последно книга имаат прочитано кога завршиле 8мо вечерно, или пак кога полагале тестови за возачка, за медицина да не правиме муабет.

Нема повторување, има еден куп анализи дека вакцинацијата ги намалува хоспитализациите и смртноста, затоа имаш глобален консензус дека решението против вирусот е тоа.

По не знам кој пат, дај бе не бидете себични, образовајте не нас со 8мо вечерно. Споделете такви научни трудови, споделете научно истражување кое ќе го поткрепе вашето тврдење за висока % на смртност, а со тоа ќе оправдате и барањето за фашистичките мерки. Тврдење кое ќе го побие тврдењето од Фаучи, кое ќе го побие резултатот и заклучокот од крузерот. Вака само докажувате дека сте слепи послушници, кои веруваат во трул систем и тоа самите си кажувате колку е трул.

Мојата страна е 1000 пати споделено од кои научници, доктори црпи информациите, логичните заклучоци и прогнози. Вашата страна никако да сподели. Тоа што ќутите кога ќе биде споделено таква информација, не постирате контра аргумент или некоја издржана логика, јасно е зашто само празни зборови "верувам во наука". Верници до коска.

Небитно е дал сум со вечерно, ни тоа немам, битно е дали тоа што го споделувам така излегува или не.
Но разбирам зашто така пишувате , а исто и ќе разберам кога и понатака ќе продолжите со жалопојките и клетвите врз одговорните во системот, но запомнете дека вие слепо го следите и сами сте си одговорни.

Продолжи плачи колку е сиромав народот, додека поддржувате системот да го цица како паразит, битно си завршил на евтин факултет, па не продавај пувки дека ако сме послушни, ќе биде се во ред.

По не знам кој пат, дај бе не бидете себични, образовајте не нас со 8мо вечерно. Споделете такви научни трудови, споделете научно истражување кое ќе го поткрепе вашето тврдење за висока % на смртност, а со тоа ќе оправдате и барањето за фашистичките мерки. Тврдење кое ќе го побие тврдењето од Фаучи, кое ќе го побие резултатот и заклучокот од крузерот. Вака само докажувате дека сте слепи послушници, кои веруваат во трул систем и тоа самите си кажувате колку е трул.

Мојата страна е 1000 пати споделено од кои научници, доктори црпи информациите, логичните заклучоци и прогнози. Вашата страна никако да сподели. Тоа што ќутите кога ќе биде споделено таква информација, не постирате контра аргумент или некоја издржана логика, јасно е зашто само празни зборови "верувам во наука". Верници до коска.

Небитно е дал сум со вечерно, ни тоа немам, битно е дали тоа што го споделувам така излегува или не.
Но разбирам зашто така пишувате , а исто и ќе разберам кога и понатака ќе продолжите со жалопојките и клетвите врз одговорните во системот, но запомнете дека вие слепо го следите и сами сте си одговорни.

Продолжи плачи колку е сиромав народот, додека поддржувате системот да го цица како паразит, битно си завршил на евтин факултет, па не продавај пувки дека ако сме послушни, ќе биде се во ред.
Никој не ја крие нашата страна де, оди отвори било која статистика и провери колку од хоспитализираните биле двојно вакцинирани, а колку не биле воопшто. Ако те лажам, врати се тука со бројки и убеди ме во спротивното.

Да биде уште полегитимно побарај и возраст, поголем број од вакцинираните кои се хоспитализирани се и повозрасни. Голем дел од нив и госпо да се симни нема да ги куртули.

Исто би сакал да знам дали се согласуваат за слични мерки за болните од сида и сексуално преносливи болести. Да има пропоусници дека си чист и да мора на секој неколку месеци задолжителни проверки и ако некој е болен да има забрана за движење додека не се излечи. Или во случајот на сида да има строго дефинирани места каде може да оди и да мора да се легитимира дека е болен од сида кога и да има каков бил контакт со лице кое не го знае тоа.

Да дадам само пример 600 000+ умираат само од хив-сида секоја година.

Исто би сакал да знам дали се согласуваат за слични мерки за болните од сида и сексуално преносливи болести. Да има пропоусници дека си чист и да мора на секој неколку месеци задолжителни проверки и ако некој е болен да има забрана за движење додека не се излечи. Или во случајот на сида да има строго дефинирани места каде може да оди и да мора да се легитимира дека е болен од сида кога и да има каков бил контакт со лице кое не го знае тоа.

Свесен си како се пренесува "сида" ?

Свесен си дека е кривично дело ако не кажеш дека имаш "сида" при контакт со некого?

Свесен си дека е кривично дело ако не кажеш дека имаш "сида" при контакт со некого?

Јас прашувам дали сте да има идентификациони документи за сите кои имаат хив-сида, сексуално преносливи болести. Дали сте за да им се забрани влезот додека се лечат на истите во угостителски локали и други затворени простории од културен, забавен карактер, итн? Секој едноставно да мора да се тестира на неколку месеци и да си ја покаже пропусницата за на работно место, спортување, итн ...

Секако во старт борбата против сексуално преносливити болести најдобро би можела да започне со еден полициски час во траење од две недели и редовно носење на капа во јавност. Чим се произведат вакцините до следната есен се би се вратило во нормала + две недели. Секако ова не е дефинитивно зошто ситуацијата еволуира од час во час.

Последно уредено:
Јас прашувам дали сте да има идентификациони документи за сите кои имаат хив-сида, сексуално преносливи болести. Дали сте за да им се забрани влезот додека се лечат на истите во угостителски локали и други затворени простории од културен, забавен карактер, итн?

Прашање = одговор = прашање. Не ми одговарај со прашање.

Да не збориме за квалитетот на тоа "бесплатно" образование, да не збориме колку пари идат во тоа министерство и за уште многу други работи нема да зборам, се гледа слабо стоиш со економија и сакаш да веруваш во Дедо Мраз. Мислам дека и самиот си свесен каква небулоза напиша, само не знам како не ти беше малку шубе ова да го напишеш. :toe:
Се гледа дека си свесен по твоето напишано, но сакате систем на стероди и ќе го добиете.

Бафра, многу квичиш беспотреба, параграфи и параграфи, и на крај пак ќе застанеш пред вакцинален пункт да се пелцнеш.

Да дадам само пример 600 000+ умираат само од хив-сида секоја година.

Прашање

Прашање на моето прашање

Јас прашувам дали сте да има идентификациони документи за сите кои имаат хив-сида, сексуално преносливи болести. Дали сте за да им се забрани влезот додека се лечат на истите во угостителски локали и други затворени простории од културен, забавен карактер, итн? Секој едноставно да мора да се тестира на неколку месеци и да си ја покаже пропусницата за на работно место, спортување, итн ...

Секако во старт борбата против сексуално преносливити болести најдобро би можела да започне со еден полициски час во траење од две недели и редовно носење на капа во јавност. Чим се произведат вакцините до следната есен се би се вратило во нормала + две недели.

Повторно истото прашање зошто не ми беше одговорено

Прашање = одговор = прашање. Не ми одговарај со прашање.

Правење на лажна констација и изветоперувањето на течењето на дискусијата.

Или помодерна квалификација Фејк Њуз

Прашање

Прашање на моето прашање

Повторно истото прашање зошто не ми беше одговорено

Правење на лажна констација и изветоперувањето на течењето на дискусијата.

Или помодерна квалификација Фејк Њуз

Ок се гледаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom