Значи привилегиите ми биле што сум имал "бесплатно" образование до средно и ефтини факултети, а обврските ми се 40% од мојот труд да го дадам на државата, 10 % од добивката исто на државата, 10% доколку сакам да извадам од мојата добивка, да прифатам присилно вакцинирање, кое НЕ е ефикасно, за вирус кој има стапка на смртност од 0.2%, децата да носат маски (извор на разни бактерии) т.е. да се гушат и ред други работи да прифатам само затоа што "бесплатно" било образованието. Бесплатно само кај тато и мама, се друго се плаќа, дали директно или индиректно.
Да не збориме за квалитетот на тоа "бесплатно" образование, да не збориме колку пари идат во тоа министерство и за уште многу други работи нема да зборам, се гледа слабо стоиш со економија и сакаш да веруваш во Дедо Мраз. Мислам дека и самиот си свесен каква небулоза напиша, само не знам како не ти беше малку шубе ова да го напишеш.

Се гледа дека си свесен по твоето напишано, но сакате систем на стероди и ќе го добиете.
За муабетот за вакцините во право си,
баш е муабет, нема НИШТО научно во тоа, а тоа што е на глобално ниво и политички одлуки, не сфаќам како тоа јас треба да сум папагал и слепо да повторувам... посебно кога тие на глобално ниво јавно и гласно кажаа што им е целта.
Значи ако сте за комунизам, не е проблем, кажете, нема потреба од прикаски. А ако не сте, уствари не може да не сте, според пишуваното.
Најсмешно ми е што ти и другите пајташи не нарекувате рамноземјаши, а истите такви како вас, верници, пред неколку векови, биле рамноземјаши

.
Палеле и убивале научници, луѓе кои сметале дека земјата не е рамна. Историјата се повторува со цел, па би требало малку потрезевени да бидете, а не слепи верници, ама вие си знаете, големи сте и
одговорноста веќе е лично ваша/наша. После немате никакво право да обвинувате друг е виновен или да се правдате, ама ние мислевме поинаку ќе биде. Додуша ние малцинството ќе имаме, ама џабе ќе е