Автобуска несреќа во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Lurtz
  • Време на започнување Време на започнување
taka li..ok...ne e bitno.
Како не е битно нели гледаш дека секоја година се случува барем по една несреќа со таква фирма??
Гледаш дека не се компетентни за ништо и требало да си останат на Кавказ со нивните овци пошто само за тоа имаат мозочни виуги очигледно, веќе стануваат опасни за општеството јас на нивни не би му доверил нокти да ми исече а не па да им влезам во автобус

Сочуство до жртвите и памет за друг пат

Дали сериозно неколку саати пред несреќата зборевте за автобуси и автобуски станици...
@Darling @Con Artist јебала ве коинциденција...

Страшна трагедија, сочувство до сите блиски... и брзо закрепнување на тие неколку преживеани.

Голема трагедија :(

Млади и изгубени животи.
Како и многу пати до сега, никој нема да превземе одговорност. Починатиот возач ќе биде виновен најверојатно.
На техничката исправност на возилата најчесто се замижува, со надеж дека „ајде ништо нема“. Возачите возат без да се почитуваат правилата, колку време одмор и слично.
Тешко тие што заминаа. Останатото ќе биде „секое чудо за 3 дена“

Како може да се запали возило од чиста мира, не разбирам.
Ивица, не може од чиста мира.

Најверојатно излетале од пат или удриле прво во банкина, па после дали од резервоар или некој веќе имал запалено внатре(цигара, упаљач, искри зафатиле запалив материјал внатре).

Страшно.
45 починати, меѓу кои 12 деца. Хорор!

Се додека автобусите и такси возилата во Македонија поминуваат на технички, како што поминуваат, во оваа наша "држава" тоа е.
Инаку дека шоферот заспал позади волан, искрено не верувам. Тоа се професионалци, башка двајца се менуваат.

Нека почиваат во мир, сочуство до семејствата на починатите.
Се наежив сабајле кога прочитав за несреќата.

Лесна им земја, катастрофа која не се опишува со зборови.

Мора еднаш засекогаш да се променат 2 работи во Македонија, контролиран увоз на половни превозни средства (да не се увезува секое дотраено ѓубре во земјава) и темелен технички преглед а не само автобусот да се паркира над тунел и да се проверат дали работат жмигавците.

Како не е битно нели гледаш дека секоја година се случува барем по една несреќа со таква фирма??
Гледаш дека не се компетентни за ништо и требало да си останат на Кавказ со нивните овци пошто само за тоа имаат мозочни виуги очигледно, веќе стануваат опасни за општеството јас на нивни не би му доверил нокти да ми исече а не па да им влезам во автобус

Сочуство до жртвите и памет за друг пат
Немој да грешиш душа...автобус на наш македонски јавен превоз, во кој јас бев со мојата фамилија, почна да гори пред бугарска граница, имавме среќа што не изгоре...три и пол часа седевме надвор во мрка темница, на планина, пингвини се направивме, измрзнавме, за децата мали нејќам да се подсетувам и да пишувам....чекавме надвор на планина, знаеш како е после Крива Паланка патот за до граница.....и...и никому ништа, џабе пријави, џабе се...се тешевме само дека ете сме останале живи.

Екскурзиите не се забранети?
Лошо одбран термин на новинарите е ова. Не се работи за училишна екскурзија, туку прошетка до Истанбул за продолжен викенд (вчера беше неработен ден на албанците во Македонија, поради денот на азбуката).

Затоа што ги мрзи да отворат нова тема.

Kako shto izgleda, poveke od zaginatite se Albanci od Skopje.

Има тема Војната на патиштата во истиот под-форум, во која што се дискутираше и трагедијата пред Тетово кога излета автобусот на Дурмо Турс. Треба само малку да прочепкате низ форумов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom