Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Аjде разбирам за овие глупи западни држави да наседнат лесно на фашизмот...нема да им е за прв пат, ама за Америка - државата со наjдобар пример за демократиjа...верувам дека никогаш нема да потклекне на таа фашистичка идеjа и затоа има надеж и за нас.

П.С. Третата доза jа нарекуваат boost. За четвртата доза имам идеjа како да jа крстат - turbo.

Добро е засега на будалиов не му се одобрени мерките од страна на Главниот кризен штаб. Да видиме утре Владата.

НЕ е тоа добро. :neetaka:
Како што не беше добро што немаше полициски час и неколкудневни затварања зимата 2020/2021. Доколку тоа беше случајот, а сеуште имаше голем број на починати поради Бетмен, ќе немаше простор за манипулации. :cautious:

Апсолутната демократија води кон апсолутна диктатура. Имаше една интересна епизода од Орвил поврзана со оваа тематика. Затоа мора да има уставно загарантирани права. :)

Правото важи pro futuro, не може да важи ретроактивно сем ако на поединецот тоа повеќе не му одговара. Тоа е исклучок од правилото.

Постои теоретска можност за задолжителна вакцина, кај нас, ако се променат Уставот и тие низа закони. Но таа промена може да има сериозни последици. Не за џабе е ставена како темел на Уставниот поредок, тоа е темелна вредност, а ако удриш по темелите може да ти се сруши целата конструкција.

За таа промена се потребни 2/3 односно 80 пратеници. Власта во овој момент има 59!

Австрија се дрзна на таков чекор, Италија мислам дека најави за старите и "доктор" Филипче ја најави кај нас. И да ја протне оваа неуставна и незаконска мерка, оној кој нема да сака да се вакцинира ќе може истото да не го направи ако плати одредена парична глоба (очекувам драконска глоба од тој морон).

Pak ke recam ne sum za obvrzano vakciniranje ama od ruga strana razbiram deka delot koi dade pridones za nadminuvanje e nezadovolen od nesolidarnosta. Poloso od apsolutna diktatura od mnozinstvo e samo diktatura od malcinstvo ;)
Автоматски споено мислење:

Може да е така, при невакциниран проста веројатност е 50% поголема да заврши во интензивно, но тоа е при стари над 70 години и при тешко болни, деца млади...
Ако се вакцинираат сите редовно со генетски препарат на пола година, пак ќе бидат полни интензивните.
Фашистите предлагаат само вечен терор, смрт, карантин, аусвајси....
Решението е мал дел од парите што сега идат за ковид теророт отидат за изградба на нови болници интензивни, обука на кадар.
Сите да живееме работиме како порано, кој се разболи има лекари, болници, не се и току многу тие цифри тешко болни, не е никаков проблем да се зголеми здравствениот капацитет, но не им е тоа целта.
Што и да е, е нешто многу гнило, од многу места, не само бившиот вицепретседател на Pfizer Мајкл Једон, претпоставува дека го мењат човечкиот ген, на пола година бустерче, идните генерации нема и да осетат дека станале новиот под вид службен човек,

Posto uste se drzi toa deka samo starite se na intenzivna edna statistika:

1637589121129.png

Znaci ne se samo stari +70 tuku najgolem del e pod 70 godini.

Pak ke recam ne sum za obvrzano vakciniranje ama od ruga strana razbiram deka delot koi dade pridones za nadminuvanje e nezadovolen od nesolidarnosta. Poloso od apsolutna diktatura od mnozinstvo e samo diktatura od malcinstvo ;)

Прегледај го приврзокот 314192

Колкав е опфатот на вакцинација над 50 години?

Дростен рече 84% за некоја група ама не ми текнува за која.

Мојот солидарен придонес заврши, сите мерки доследно ги почитував. А овие (фашистичките), нормално, немам намера. :)

За диктатурата на малцинството, следи го европскиот просек во однос на излезноста на изборите. ;)

Добро е нови намалени цени за тестови, во пресрет на мерките што ќе не спасат.

Аџибадем Систина им излегува во пресрет на сите кои имаат потреба во овој период од тестирање, па новата цена на PCR-тестот изнесува 1.900 денари. Достапен е и фамилијарен пакет за тестирање над три члена од семејството по цена од 1.600 денари по лице. Дополнително болницата нуди и пакет групно тестирање за над 30 членови за компании каде цената за еден тест чини 1.500 денари, доколку тестирањето се одвива во клиничката болница Аџибадем Систина. Нудиме и опција на групно тестирање (повеќе од 30 лица) на терен каде цената изнесува 1.800 денари.

За граѓаните кои имаат потреба од брзи резултати достапен е и ургентниот PCR-тест по намалена цена од 7.000 денари. Резултатите се добиваат за 2 часа.

Мојот солидарен придонес заврши, сите мерки доследно ги почитував. А овие (фашистичките), нормално, немам намера. :)

За диктатурата на малцинството, следи го европскиот просек во однос на излезноста на изборите. ;)

Site merki se zaludni koga najvazniot alat ne se koristi. Merki ko merki politicki pomagaat ne pomagaat ama pa del od ovie merki ne bi bile potrebni so visok stepen na vakcinacija. Se nadevam deka gresam ama Makedonija ja ceka silen bran kako sto ima vo nekoi Evropski drzavi (Bugarija, Romanija, Avstrija, Germanija). Fatalno ke bide. Pak ke recam, se nadevam nema da dojde do toa.

Site merki se zaludni koga najvazniot alat ne se koristi. Merki ko merki politicki pomagaat ne pomagaat ama pa del od ovie merki ne bi bile potrebni so visok stepen na vakcinacija. Se nadevam deka gresam ama Makedonija ja ceka silen bran kako sto ima vo nekoi Evropski drzavi (Bugarija, Romanija, Avstrija, Germanija). Fatalno ke bide. Pak ke recam, se nadevam nema da dojde do toa.

Филипче рече дека следи силен есенски бран, така да може да предвидиш што ќе се случува.

Прегледај го приврзокот 314192

Не разбрав за колку време се тие цифри, имам уред за сметање - дигитрон, испаднаа 3847 на интензивно, сакаш да кажеш дека швабите немаат 200 болници со 20 интензивни места, демек голем проблем е да ги направат 10000 интензивни места.
А иначе се гледа дека не си учел добро, мислам дека еднаш призна дека си се откажал од факултетеот.
Веројатност за настан зависи од број настани делено број на елементи.
Нешто не ги сметат така, а ќе ти паднат муда сам да сметаш, а и не ја дават таа статистика, или е по општини, па треба да собираш на сто места.
472 дрти германци е многу повеќе од 1075 на средна возраст 50-59 години.
Секој осмоодделенец може да пресмета 472 делено број на дрти над 80 е многу повеќе од 1075 делено на број на 50-59 годишни.
Човек те работат како бавча, ако не си платен трол ;), си прост, наивен...

Не разбрав за колку време се тие цифри, имам уред за сметање - дигитрон, испаднаа 3847 на интензивно, сакаш да кажеш дека швабите немаат 200 болници со 20 интензивни места, демек голем проблем е да ги направат 10000 интензивни места.
А иначе се гледа дека не си учел добро, мислам дека еднаш призна дека си се откажал од факултетеот.
Нешто не ги сметат така, а ќе ти паднат муда сам да сметаш, а и не ја дават таа статистика, или е по општини, па треба да собираш на сто места.
Секој осмоодделенец може да пресмета 472 делено број на дрти над 80 е многу повеќе од 1075 делено на број на 50-59 годишни.

Гледам онака едуциран си бајаги во човечки вредности, да прашам колку вреди човек на 50 годишна возраст наспроти некој да кажеме, еве 95 годишна? Или ако 95 е голема бројка, некој 69 годишен човек.

Ovie 3847 se momentalnata situacija. E sega ima regioni kade nema mesta gi nosat na drugi arno ama ima i situacija mora da se odlozat operacii. Veruval ili ne i Germanija ima granici vo kapacitetite. Ne se tolku problem krevetite kolku sto nema dovolno personal. Za dzabe ke go legnes nekogo kolku da e tuka treba tretman. Inace ne si grizi za moeto obrazovanie, odlicno e po site parametri. Kolku da te smiram. Prost si ti sto ovde na forum pravis vesela matematika i mislis ke pocnes revolucija a na drugo mesto lugje 2 godini se borat zivota da spasuvaat i im umiraat lugjeto kako kucinja.

Гледам онака едуциран си бајаги во човечки вредности, да прашам колку вреди човек на 50 годишна возраст наспроти некој да кажеме, еве 95 годишна? Или ако 95 е голема бројка, некој 69 годишен човек.

Колку вреди 5 годишно дете, спрема некој 90 годишен ?

@bijons види госпожава што ја помеша со името што збори :unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom