Слобода и протест против фашистичките ковид мерки. Стоп за присилна вакцинација и дискриминација

• Креатор на темата Креатор на темата Boom tv
  • Време на започнување Време на започнување

Дали треба да има рестрикции само кон невакцинираните граѓани?

• Да

• Не

• Немам мислење

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Гебелс школа сте вие баче. Втора фаза ви е дехуманизацијата на проваксерите како некои суштества без емоции и некои што би убивале и тепале луѓе. Али тоа е кога иамате сјебана логика. Едноставно вашите мозоци функционираат погрешно on so many different levels шо би рекле.

Затоа ти мудро си правиш, што каже системот, тоа. Оти мозокот да ти функционира, кога може во мирување да ти е. :sleep:

Затоа ти мудро си правиш, што каже системот, тоа. Оти мозокот да ти функционира, кога може во мирување да ти е. :sleep:

Бафра, вие сте отпадот, као да ти кажам. Системот е столбот на све. Ако нема систем немаш ништо, ништо не функционира без систем. Целото општество е еден систем со многу нивоа и секој има одредена улога. Проблемот со вас е шо како некои пичиња бегате од своите одговорности и се препуштате на некој индивидуализам и слични будалаштини. А тоа во реалноста го нема, барем не во овој модерен свет каде што секој зависи од некого.

Бафра, вие сте отпадот, као да ти кажам. Системот е столбот на све. Ако нема систем немаш ништо, ништо не функционира без систем. Целото општество е еден систем со многу нивоа и секој има одредена улога. Проблемот со вас е шо како некои пичиња бегате од своите одговорности и се препуштате на некој индивидуализам и слични будалаштини. А тоа во реалноста го нема, барем не во овој модерен свет каде што секој зависи од некого.

А ако системот е трул, скапан, злоупотребен, те унитшува на секој чекор, т.е. не функционира ниту едно делче од тој систем како што треба и за што треба, тогаш треба да сум како вас, ноеви со главите во земја ...
Никој од никого не треба да зависи, туку симбиоза да има, ама ти уште гледаш на системот како да ти е татко и да е должен да се грижи за тебе. Порасни торко.

И врска немаш, пичињата се најхрабри на планетава. Иди роди ти, па да те видам. Најди друга симболика, труп.

А ако системот е трул, скапан, злоупотребен, те унитшува на секој чекор, т.е. не функционира ниту едно делче од тој систем како што треба и за што треба, тогаш треба да сум како вас, ноеви со главите во земја ...
Никој од никого не треба да зависи, туку симбиоза да има, ама ти уште гледаш на системот како да ти е татко и да е должен да се грижи за тебе. Порасни торко.

И врска немаш, пичињата се најхрабри на планетава. Иди роди ти, па да те видам. Најди друга симболика, труп.

Бафра, ти одбиваш да учествуваш во системот. Тоа значи дека ништо не треба да ти следува што другите граѓани уживаат. Сите права треба да ти се ускратени за најмалце да имаш влијание врз било кој. Отпад што би рекле. Системот не е трул, системот е тоа што е околу тебе, не само институциите него целото општество. Али мозочето твое толку перципира. Вакцинацијава е типичен пример да видиш кои ликови се подобни за општество и цивилизација, а кои се за во пештера со мечките да живеат.

Интересно како деновиве одредени типки и типци од невладини организации спамираат по фејзбук како принудна вакцинација, лимитирање движење и ставање на егзистенцијата на невакцинираните у прашање не е дискриминација.

Ова доаѓа од истите типци кои што сметаа дека дискриминација е недозволување и забранување на трансродови лица да посетуваат тоалети кои што не се наменети за нивниот биолошки и единствен род.

Тоа е зошто лобито за сексуални девијанти и лобито за лажната пандемија плаќаат во девизи. Лобито на работниците не постои воопшто не па да плаќа некој ( синдикатите се непостоечки).
Автоматски споено мислење:

Бафра, ти одбиваш да учествуваш во системот. Тоа значи дека ништо не треба да ти следува што другите граѓани уживаат. Сите права треба да ти се ускратени за најмалце да имаш влијание врз било кој. Отпад што би рекле. Системот не е трул, системот е тоа што е околу тебе, не само институциите него целото општество. Али мозочето твое толку перципира. Вакцинацијава е типичен пример да видиш кои ликови се подобни за општество и цивилизација, а кои се за во пештера со мечките да живеат.

Ок прифаќам ама и да ми ги вратат 38% директни даноци + да ме ослободат од плаќање ДДВ, уште 18%. Ако тоа што сум невакциниран значи дека сум неподобен да ми следуваат услугите на државата, тогаш државата нема никаква причина и да ми зема даноци. Мислам тоа е фер.

А не кога ги зема државата тие најверојатно скоро 60% од мојот приход тогаш сум ок, али кога ќе се бунам дека државата ме казнува за џабе тогаш сум бил отпадок.

Последно уредено:

Ама јас од твоите постови добив заклучок дека системот не чини. Е сеа можно е да си лажел, познат лажго си. :nesumjas:

Правата НЕ може да ти бидат ускратени, ако се права. Ако се привилегии тоа е друг муабет. Можат да ми ускратат, ама паралелно и да немам обврски. Да не плаќам даноци и разни давачки, слободно исклучи ме од системот по кој со децении пљукате.

И на кои права / привилегии мислиш кога пишуваш да ми се одземени ?

Моето мозоче колку толку е во функција. Твоето ме секира што е на пауза, ама јасно ми е, кога си како ној со главата во земја, ниту крв ниту воздух добива мозокот.

Дајте ја таа што зборела за циклуси некои од 21ви декември ќе сме виделе што ќе се случувало. :icon_lol::icon_lol:

Добро не ми е јасно, нема таму некој совесен да им фукне некоја цигла у глава на овие што лупаат на микрофон? Не се ваљда сите отидени таму да слушаат теории на заговор? Или можда се...

Влагаш у темата за Чернобил серијана на HBO, експерти по нуклеарна физика објаснуваат како функционирал нуклеарен реактор во СССР.

Влагаш у тема за вакцинација, експерти по епидемиологија и вакцини даваат статистики за вакцинација.

Шо сум кревал рака...

Влагам во темава, гледам човек кој форумов го гледа како научен симпозиум... Лудница..

Дајте ја таа што зборела за циклуси некои од 21ви декември ќе сме виделе што ќе се случувало. :icon_lol::icon_lol:

Добро не ми е јасно, нема таму некој совесен да им фукне некоја цигла у глава на овие што лупаат на микрофон? Не се ваљда сите отидени таму да слушаат теории на заговор? Или можда се...

еве го видеото, после сме генерализирале, не верувале сите во теории на зговор. Дај им микрофон ќе видиш што навистина им се врти во главата. Пази само колку се озбилни кога ја слушаат. На бафра да му дадеме да збори којзнае до каде ќе стигне со теориите на заговор.

Примил 20 вакцини од кога е роден, ама го нарекуваат АНТИВАКСЕР оти не сакал да се вакцинира против ковид. Оди лечете се.
И што кур ве боли дали некој друг е вакциниран или не? Секако вие вакцинираните сте безбедни.
Ако и вие сте во опасност, тогаш за кој кур е вакцината?

Imal sovesni roditeli sto odlucile da primi. Toa gi imam site vakcini primeno e samo ublazuvajne na gluposta koja sledi vo slednata recenica. Kao demek site ko deca svesno ste gi primile vakcinite.

Поентата е што има валидни cons за меркиве ама нема озбилен човек да искочи како лидер на протести да ги каже и да привлече маса. Вака со овие тралалјкиве ко Баче и слични овие протести ќе бидат тоа што и се, спрдачина.

Гебелс школа сте вие баче. Втора фаза ви е дехуманизацијата на проваксерите како некои суштества без емоции и некои што би убивале и тепале луѓе. Али тоа е кога иамате сјебана логика. Едноставно вашите мозоци функционираат погрешно on so many different levels шо би рекле.
Другар баш ти си пример за таа школа, од лепење на терминот антиваксери до рамноземјаши, тралалајки итн. И вакцинираните се разболуваат и шират вирус, поттикнуваат мутации. И 100% да се извакцинираат, џабе е кога вакцините не делуваат. Друго прележаните имаат имунитет, ама не, ти би ги линчувал ако не се вакцинираат. Ти со логика си скаран скроз. Тешки делузии, параноја, обсесивност и проекции на твојата личност врз другите. Ако сериозно го пишуваш ова по темава, мој добронамерен совет оди до психијатарија, ќе ти препишат терапија, ќе се среди.

Другар баш ти си пример за таа школа, од лепење на терминот антиваксери до рамноземјаши, тралалајки итн. И вакцинираните се разболуваат и шират вирус, поттикнуваат мутации. И 100% да се извакцинираат, џабе е кога вакцините не делуваат. Друго прележаните имаат имунитет, ама не, ти би ги линчувал ако не се вакцинираат. Ти со логика си скаран скроз. Тешки делузии, параноја, обсесивност и проекции на твојата личност врз другите. Ако сериозно го пишуваш ова по темава, мој добронамерен совет оди до психијатарија, ќе ти препишат терапија, ќе се среди.

Znaeme site toa ama fakt e, deka daleku pomal broj vakcinirani pri zaraza odat na intenzivna. Fiktivno: Od 100 inficirani zarazeni 5 odat na intenzivna. Od 100 inficirani nevakcinirani 25 neka se sto idat na intenzivna. Soodno 1:5 (a nekade ima i 1:10 ama ete za primerov 1:5). Na kraj imame od 200 lugje 30 na intenzivna a da bile site vakcinirani bi bile 10. Sekoj zarazen sto ne odi na intenzivna pomagat za oddrzuvanje na zdravstveniot sistem.

сполај ти пријателе што ми мислиш добро. Вакви пријатели како тебе ретко се наоѓаат.

Во Северните територии во Австралија, 38 мина се однесени од страна на армијата во концентрационен логор, заради нарушување на мерките преку следење со мобилен и заради лажен PCR тест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom