Darling
High Value
Esen, dozd, i pechurkite niknuvaat.Се надевам дека сфаќаш колкав пролив си.
Едно 17 пати го пиша ова.
Дај врати се во дупката во која што беше.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Esen, dozd, i pechurkite niknuvaat.Се надевам дека сфаќаш колкав пролив си.
Едно 17 пати го пиша ова.
Дај врати се во дупката во која што беше.
Т'га за пастирот.
Мислам дека најголема инспирација му беше подарокот од 100,000 денари од државата, како и останатите бенефите кога твојата партија е на власт.Изгледа инспирација црпел од Тартиф:
ОРГОН
Оној што го знае – нема што да жали
и занесот негов се разлева в шир.
Да, човек е Тартиф, каков што го нема,
си го следи патот со спокој и мир
и го смета светот за времен и тема.
Јас повтор се раѓам штом него го слушам,
од порок ја чисти тој мојата душа.
И жена ми, брат ми да умрат, ил синот –
ко ништо да било, скоро ќе ми мине
толку што ја спаси тој мојта душа!
КЛЕАНТ
За чувственост таква нигде не сум слушал!
ОРГОН
Да го гледа некој со моите очи –
и тој би го сакал до умор без почин.
По црквата везден тој доаѓа смерно,
на колена паѓа и се моли верно
и сите кон него свртуваат очи:
се моли тој страсно со љубов и почит.
Кон земјата ладна ведне бледен лик,
ја бакнува страсно неа секој миг,
а кога си тргне, ме чека со жар
и светена вода разделува дар.
Нам слугата негов ни кажа на сите
Иако в тешка беда ги живеел дните,
го дарував тогаш – тој со чест и жар
одбиваше смерно и милост и дар:
„О, многу е тоа! Да, тројно е пак,
не заслужив од вас ниту поглед благ!“
Кога гледам после – дарот што зеде
на просјаци веднаш го раздели редум.
На господов знак го прибрав веднаш дома
и потече тогаш кај нас живот скромен.
Тој бдее над чест, и божја и своја,
се грижи ко ангел за жената моја,
ми кажува кој маж ја погледнал в страст
и ревнува појќе од двајцата нас.
А како се суди, да го чуете вие,
во прашинка мала – мисли грев се крие
и дотаму стигна, пред некое време,
му натежна вели, грев ко тешко бреме
зашто в црква убил една болва пак.
Додека е Зоки на власт немаме гајле, блескаме.Како e луѓе .Народе Македонски ќе не биде или не ,или да фаќаме некаде магла по сфетот ,од овог малог живота што нам је преостало.
Иначе Небитен сум како песната Југословенка на Лепа брена во 2021Не глупа, поглупа.
На кој му пречи северна,нели северна е реалност договорете се у партијата дали е реалност или не е,проф Мицковски и тајфата Мицунски,Николовски не сум слушнал дека кажуваат дека им смета северна туку јавно излегуваат по емисии и интервјуа и си кажуваат дека северна е реалност.Процедурата е едноставна, кога ти даваат плата а да не одиш на работа, тогаш те боли кур за име, националност, историја, достоинство, за какви анти македонски закони се ностат и тн, а кога ќе ти кажат дека така повеќе не може и јадеш клоца, тогаш се буди патритското во тебе, тогаш ти смета албански јазик, ти смета бугарски пасош, ти смета и името Северна кое до вчера гордо го изговараше.
Jas ne sum nikakov apologet na vmro, aliansa i besa, nego ti si dobi vpecatok posto reagirav na tvojata/vasata dvolicnost. Ne znam so koe lice i ti i drugi se pojavuvate tuka i zborvite deka nekoj koaliciral so albanci, ne ti smetase koalicija so albanci koga ti odgovarase a vi smeta sega koga nekoj drug pravel, ne ti smetase albanskiot jazik koga nekoj go pravese oficijalen jazik na drzavno nivo, sega toa ti smetalo sto nekoja sto baralala da ucis albanski ke sorabotuvala do Daniela, ne ti smease bugarski pasos i Bugaria koga crepon im go pusese vo Sofia I site na kup gi proglasi za bugari I pregovara da ja bugarizira cela istorija, ama sega ti smeta sto nekoj/a (individualno) imal/a bg pasos. Neli ti e sram be da bides tolku dvolicen pa uste imas usta da otvoris.На кој му пречи северна,нели северна е реалност договорете се у партијата дали е реалност или не е,проф Мицковски и тајфата Мицунски,Николовски не сум слушнал дека кажуваат дека им смета северна туку јавно излегуваат по емисии и интервјуа и си кажуваат дека северна е реалност.
проф Христијан Мицковски твојот претседател на вмро вика северна е реалност и ако не се почитува уставното име Северна Македонија ке имаме проблем и сега што би требало да значи ова?Мицковски северџан е или не е?
Еве и апологет што глумиш на дволичното вмро..ај некако ке помине тоа ама не само на нив туку и на алијанса и беса изиграваш апологет тоа нели е малце претерување со патриотизмот,пробуваш да ја релативизираш алијанса која до вчера нели користеше славомакедонци вештачка нација и сл. пробај намали малку со патриотизмот.
Прочитај си се наназад освен ад хоминем навреди,северџани и изигравање апологет на вмро алијанса и беса друго сценарио не читам во патриотските коментари.
Најпаметно нешто што си напишал.Иначе Небитен сум
Се додека се препукуваме кој е подобар (читај полош) од СДС, ВМРО, Левица или која и да е МК партија ништо не правиме.
Ниедна партија не e над државата. Е тоа го забораваме цело време. Наместо да се обединат против албанизација се препукуваат како тетки на родителска. На влезот во Скопје има огромна табла на која прво пишува на албански па после на мк Скопје?!?!? Се накотија во сите пори на општеството, се наместија на сите значајни позиции а ние филозофираме кој ќе биде премиер. Кој и да биде, пак ќе биде во заложништво на шака народ кој не ебе во здрав мозок.
Тоа е само уште едно алиби повеќе...По миљонити пат, кога ќе диламе на левел албанците што го прават тогаш ќе поставуваме услови.