Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Уште ќе одат горе заради цена на нафта струја..Што им е на овие со пелетиве бе, минатата недела беа 214 ден, прееска им вртам вика 275 денари?
Да не сте зеле печка прејака за тој простор?Здраво на сите,
Би сакал да ве замолам некој да сподели мислење за моето исксутво со печка на пелети (со вентилатор).
Ова е веќе трета сезона како ја имаме печката (8 KW) и со неа затоплуваме простор од окоlу 35 м2.
Истата многу брзо ја загрева просторијата, за околу еден час веќе се осеќа жештина иако сите вредности на таблата се сетирани на минимум (јачина на вентилатор, температура), па за да се спушти температурата на некоја нормала во просторијата мораме да ја исклучиме. И вака неколку пати на ден.
Дали некој друг има слично искуство или би можел да сподели совет?
Фала ви многу.
Vrace mu ste sega. Izbravte greenje koe koristi specificen izvor na energens i pak uste ako nemate zamenski izvor na toplina, stegnete gi zabite, veselo ke bidi, mada i sega so cenite voopsto ne e zabavno. Kolku bea lani ili preklani van sezona? 180, 200 denari vrekja?Што им е на овие во Макпетрол 370 денари една вреќа, аууу страшно.
Vrace mu ste sega. Izbravte greenje koe koristi specificen izvor na energens i pak uste ako nemate zamenski izvor na toplina, stegnete gi zabite, veselo ke bidi, mada i sega so cenite voopsto ne e zabavno. Kolku bea lani ili preklani van sezona? 180, 200 denari vrekja?
Osven klimata, nemas nisto drugo za zamena vo slucaj ete da nema struja?Ако збориш за мене, јас ја продадов печката уште пред две сезони и се греам на клима веќе трета сезона. Кога збориме за цената додека имав печка на пелети купував по 170 денари од локален производител, а во Макпетрол цената беше 230 денари. Вчера зборев со еден пријател едвај успеал да набави по 230 денари и тоа морале да се организираат за цел шлепер. Дефинитивно ја претераа.
Osven klimata, nemas nisto drugo za zamena vo slucaj ete da nema struja?