не мислите дека вие антиваксачите сте некогаш во грешка?
Јас бев во грешка и си ја признав грешката, mRNA нема да биде решение што ќе не спаси од Короната. Како што гледам ќе биде и проблем.
Знаеш mRNA е она епохално откритие на човештвото, како на пример нуклеарната енергија.
За научниците чашата е секогаш полуполна, Марија Кири мислела дека радијацијата ќе лечи и ќе му помага на луѓето. Умрела повлечена од мака и тага заради нејзиното откритие, затоа што се покажала штетна за луѓето.
Реалност е дека радијацијата лечи, ја кориситиме секој дневно во здравството, ама треба разумно.
Така и со mRNA, тоа ќе биде извонредна нова технологија со која што ќе се спасуваат луѓе од страшни болести како канцер и сида, но и болести од генетски пореметувања.
Ама она што
@gigovit го рече некаде во летото ко почнав да се премислувам за вакцините, заради каснување на еден комарец, ние си ја сечиме цела рака, ме натера повеќе да читам за mRNA.
Оттогаш сфатив дека по прикладно би било, споредбата на mRNA да се прави со еден најсовремен F-35 или сличен руски авион од петтата генерација, за да се користи за истребување на комарци, затоа што и тие убиваат милиони луѓе. Со најсовремени ракети дефинитивно ќе ги истребиме комарците, но и поголемиот број на луѓе.
mRNA е генетска терапија, не е вакцина. Таа се користи за лекување на рак и тоа откако човек ќе се поболи. Сега Модерна планира да започни да прави генетска модификации на луѓето, за да ги излечи од неизлечиви генетски болести.
Еве како функционира.
The COVID-19 pandemic brought mRNA vaccines into the limelight. But the technology may also prove to be a powerful weapon against hard-to-treat cancers.
www.nationalgeographic.com
Послединте информации што ги прочитав се дека кај одреден број на луѓе mRNA честичките остануваат во клетките и по 4 месеци и сето тоа време произведуваат спајк протеин.