Италијанско првенство

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Бре, бре.
Што се не прочитав.
Пак истата песна ја пеете, џабе кога не го фаќате ритамот....

Еве како стојат работите:

2005 година.
Сериа А, најдобрата лига на светот. Најплатени фудбалери, најинтересна лига, највеќе дербиа, најголема посетеност, најголема гледаност. Јувентус правеше што правеше, Милан истотака. Интер ги береше трошките што ги оставаа Милан и Џуве. Но, имаше друга страна на приказната, постоеше Црвенкапа(Милан) и постоеше Волкот(Јувентус). Црвенкапа и Волкот си разменуваа крошни јаболка(скудета). Но тогаш дојде до кавга...

Црвенкапа праша: Зошто имаш толку големи очи?(глад за титули)
Волкот рече: за да можам подобро да гледам(пари, пари, пари)
Црвенкапа праша: А зошто имаш толку големи џебови?
Волкот и рече: За да можам да финансирам судии!
Црвенкапа испровоцирана му рече: А зошто имаш толку голема уста?(Зошто финансираш судии, нели се договоривме да си делиме кошниците јаболка).
И Волкот реплицира: За да можам да те јадам и тебе и јаболката!
И тогаш Црвенкапа се изнервира, ја викна баба му(Интер).
Бабата дојде го вклучи читот, го зеде калашот намери, и му сфирна еден хетхот на волкот.
Кантер-теротист вин.

:S

Да се вратиме во реалноста.
Беше што беше, помина. Јуве си ја отслужи казната, ваљда си ја научија лекцијата. Ова е вторпат да се дешава нешто вакво во италијанскиот фудбал. Еднаш Италија успеа да се опорави, но дали ќе може пак?

Од што да се опорави?
Епа со репрезентација актуелен светски првак, треба да ја брани тутулата. Да го брани тоа што го претставува. Не да се мачи со екипи од рангот на Литванија и да се плаши за пласман на Европско првенство. Светски шампион не дозволува да си одат играчи од своето првенство и светски шампион нема првенство слично на Македонското. Нема монопол во кој една екипа гази а другите се борат да не испаднат. Играчите си заминуваат, заминува квалитетот, заминуваат навивачите, заминуваат спонзорите, заминуваат парите, заминува фудбалот во Италија.

Кој е крив?
Кој ја иницијализираше црната дупка?
Кој го продаде знамето?

Размислете сами.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.573
Поени од реакции
5.579
Само 17 месеци по своето формирање Милан на 5.5.1901 го освојот прв трофеј во Италија а подоцна тоа го повториле во 1906. i 1907 но тимот дошол во криза во 1908 кога голем дел од играчите на Милан заминале од Милан и формирале свој фудбалски клуб или Интернационале денес по познат како Интер. Од тогаш па до денес овие два тима играат на ист стадион и се големи ривали.

п.с. (копија на Милан):milan1:

skitnik

...Џабешетач...
Член од
18 септември 2007
Мислења
341
Поени од реакции
2
Само 17 месеци по своето формирање Милан на 5.5.1901 го освојот прв трофеј во Италија а подоцна тоа го повториле во 1906. i 1907 но тимот дошол во криза во 1908 кога голем дел од играчите на Милан заминале од Милан и формирале свој фудбалски клуб или Интернационале денес по познат како Интер. Од тогаш па до денес овие два тима играат на ист стадион и се големи ривали.

п.с. (копија на Милан):milan1:

Но многу БЛЕДА копија...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
п.с. Не знаеш што да вратиш, па по обичај копираш статии од други портали.

п.п.с. И тоа што го ископира не знаеш што значи. Милан беа пред пропаст бидејќи клубот форсираше играње на домашни играчи(ИТАЛИЈАНЦИ) кои во тој момент Милан ги немаше(т.е. тие кои ги имаше не беа доволно добри).
Странците кои играа во Милан беа принудени да си заминат од клубот и да формираат клуб нов клуб, Интер.
Самото ИМЕ ИНТЕР ДОАЃА КАКО СКРАТЕНИЦА ОД ЗБОРОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ, што значи страно, надворешно, странство, странци... затоа од тогаш па до ден денес Интер е полн со фудбалери кои потекнуваат надвор од ''Чизмата''.

И ќе се роди тука пред Орологио ресторанот, тим во кој ќе играат феномени, тим полн со таленти. Оваа мрачна ноќ е посебна, но посебен е и нашиот дух. Посебени ќе бидат и нашите бои: црно-сино како мрачното небо на позадина од звезди. ''ЌЕ СЕ ВИКА ИНТЕРНАЦИОНАЛЕ, ЗАТОА ШТО НИЕ СМЕ ДЕЦАТА НА СВЕТОТ.''

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Многу ми сте интересни шо се карате... Пошо се карате на ниво. :)

А и плус ќе научам нешто. :)

Д

Демијан

Гостин
Fakt e deka Inter e najdobar tim vo Italija vo momentov!Ama kako sto procitav vo edna statija na net vo koja pisuva deka Inter ovaa sezona e Juventus od 2005!Vie sto mislite?Sepak Juventus togas bea tim slicen na ovoj denesniov Inter.Edinstvena razlika e vo toa sto Juventus ne iskoristi situacija,kako sto ja iskoristi Inter koga Juventus bese vo nebrano i koga gi kupi Zlatan i Viera!I drugata razlika e toa sto Juve bese nadmoken nad site koga i Inter i togas mn silniot Milan bea vo prva liga, a ne kako Inter koga gi gazese Milan i Roma i koga Juve ne bese tuka!! i ostanuva prasanjeto dali Inter ke zeme titula koga Juve e u Seria A!! Ke vidime ima vreme!!

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Веќе одамна ги избегавам таканаречените ''уредници'' на гол.ком.

Свесни за нивната посетеност која опаѓа, се обидуваат да ја вратат ''публиката'' со вакви чешкања.
Бидејќи Мароканско-Алжирските батки немаат појма од италијанскиот фудбал, мислам дека е подобро сајтот да го преименуваат во рели.ком и да известуваат за Париз-Дакар(Рели Дакар).

Да не бидам офтопик:

Гледав некои потези на малиот на последниот натпревар. Па и во тимот на неделата го видов.
Кој мал?
- Џовинко, бе.

Малиот од натпревар во натпревар е се подобар. Со Пози двајцата се џанам Бетмен и Робин. Мора да го врати Џуве на полусезона ако сака да го одржи чекорот со Интер. Па и не е лоша опцијата да го проверат Пози, миланска школа е... нема утка.:)
Вака со спасувања на поединци во 90+ минута, не може да стигне до титула. Батали Јакинта, Паладино, Каморанези... Џовинко is the name!

Д

Демијан

Гостин
Giveniko e seuste mlad i neiskusen!Pr i da dojde ke ja gree klupata i mn retko ke dobiva sansa!!Ama zatoa narednata godina...leleeee

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.001
Поени од реакции
51.182
Не знам да е до мене во Милан по секоја цена го носам Росина спремен сум да го дадам Џилардино за него одма.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Веќе одамна ги избегавам таканаречените ''уредници'' на гол.ком.

Свесни за нивната посетеност која опаѓа, се обидуваат да ја вратат ''публиката'' со вакви чешкања.
Бидејќи Мароканско-Алжирските батки немаат појма од италијанскиот фудбал, мислам дека е подобро сајтот да го преименуваат во рели.ком и да известуваат за Париз-Дакар(Рели Дакар).

Да не бидам офтопик:

Гледав некои потези на малиот на последниот натпревар. Па и во тимот на неделата го видов.
Кој мал?
- Џовинко, бе.

Малиот од натпревар во натпревар е се подобар. Со Пози двајцата се џанам Бетмен и Робин. Мора да го врати Џуве на полусезона ако сака да го одржи чекорот со Интер. Па и не е лоша опцијата да го проверат Пози, миланска школа е... нема утка.:)
Вака со спасувања на поединци во 90+ минута, не може да стигне до титула. Батали Јакинта, Паладино, Каморанези... Џовинко is the name!
јове за кој клуб у Италијанско навиваш?:helou:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
a be juve pak ke e sampion toa e naj tocno
da da sigurno Juve ke e! ako si tolku siguren ili si nekoj jasnovidec moze i na gravcinja da gledas ili pak znaes deka Juve potplatil pak kako minatite sezoni i na toj nacin sigurno ke si ja zeme titulata, drugo nema.
ima uste mnogu kola do kraj da se igra pa duri i Milan da bide shampion ako se vratat vo forma sekako:) od januari se ke bide podobro barem taka si se tesham :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom