Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Лелее бе срцкаа сите те блокнаа, ама да знаеш најверните уште се со тебе(ја, топла и тенеќе).
...а бе шо да ти пишам, направи и ти едно три четири профили, па блокниме и ќе биде наеднаш 5 души ме блокнале, шо да прајш, ум со инка не се клава, поарно така да останат, нека не ме читаат, а и ти повели блокни ме и онака само ми мрчиш на мои коментари,
инаку да го искористам овој момент да пишам дека сме во пик на присуство на сезонскиот вирус, ако нешто сега сте омалаксани, ви тече носот, не се паничите не е SARS-CoV-2, туку сезонскиот вирус!
... а тоа во МКД, колку дози на антиковид вакцини ќе се фрлат поради поминување на рок на трајност, нема да напишам!

Последно уредено:
Иначе како викаа антиваксерите за спајк протеинот?
Дека е отров?

SARS-CoV-2 spike protein causes blood coagulation and thrombosis by competitive binding to heparan sulfate

Замислете си сега ситуација, вашето тело само да произведува спајк протеин и тоа во огромни количества.

А потоа замислете си уште една ситуација кога по некој месец ќе се поболи некој од корона иако вакциниран.

Колку спајк протеин е тоа во телото?

бустерите се истата вакцина како и првата доза. Ако беа проблем варијантите ќе направеа модификација, ама никој не го прави тоа. И со старата варијанта ќе го имаа истиот проблем, вакцините се краткотрајни.
Тие вакцини не се исти со овие вакцини, мислам дека е јасно тоа. Дали ти како вакциниран се осеќаш исто сигурен од болеста како што си сигурен од ТВ?
... (y)

Од каде извираат овие фаци? Мисли ли нешто пред да тропне? Мерката која ја предложува е идиотска и нелогична.

Нема информации, нема податоци, ама удри со рестрикции! Стимулативни мерки се дааалеку подобри од рестриктивните. И не зборувам за кршење на основните уставни права, како забраната за движење и уцена за нивно уживање, туку со одредени парични стимуланси.

Од каде извираат овие фаци? Мисли ли нешто пред да тропне? Мерката која ја предложува е идиотска и нелогична.

Нема информации, нема податоци, ама удри со рестрикции! Стимулативни мерки се дааалеку подобри од рестриктивните. И не зборувам за кршење на основните уставни права, како забраната за движење и уцена за нивно уживање, туку со одредени парични стимуланси.

Вчера постирав студија од Израел, третата доза ни 90% ни пенис. Максимум 60% заштита и за 3 месеци во просек 35%.

Israel national airport is a unique setting, where the Vaccinated and Unvaccinated individuals all have to test, which allows a more objective assessment of both the booster and Green Pass efficacy in preventing infections. The analysis suggests that the positivity rate (number of cases divided by number of tests) among the Vaccinated cohort throughout August-October is only 1.54-fold smaller than the one among the Unvaccinated cohort (about 35% relative protection). More specifically, compared to the Unvaccinated group, the Vaccinated group has a significantly higher positivity rate during the month of August, then in September it shows a 3.45-fold smaller positivity rate (71% relative protection), and this protection decreases to 2.66-fold (62% protection) during October. The analysis suggests that the relative protection of the booster shot against infection is likely to be significantly smaller than the initial estimates of 10-11-fold (over 90%) reported by the MOH, probably around 60% at best. This also implies that the absolute number of infected individuals in the Vaccinated group is likely to be at least as high as in the Unvaccinated, raising serious concerns that the new Green Pass is inefficient in preventing infection spread, and could expose high risk individuals to risk.

А уште пострашно е па тие што никад не учеле имунологија да им солат памет на овие што учеле имунологија. Не дека немаат право на мислење, апсолутно го имаат, ама не се бре воопшто стручни за да кажуваат како требало да се постапува.
Буквално правиш споредба измеѓу 2000 страни од медицина базирана на докази и 20 страни онлајн списанија. Не може така бе Тенеке, не може. Безобразно и безобѕирно е.

Да, имунологија е еден од најтешките предмети на медицински факултет, а студентите учат од книга за специјализанти (Kuby) и мое лично мислење е дека едни од најдобрите доктори во државата се баш имунолозите. Така што, навистина имаме од кого да слушаме лекции кога е во прашање имунологијата.

Проф. Др. Мирко Спироски, во пензија, но дефинитивно е еден од најдобрите во својата област.

Проф. Др. Александар Петличковски, исто така.

Така да, прочитајте ги нивните ставови и извлечете некаква порака од тоа, наместо да се обидувате да го сфатите имунолошкиот систем кој е исклучително комплексен.
... сите специјалности во медицината на некој начин се поврзани меѓу себе и токму затоа треба да се слушаат сите доктори од сите специјалности, како колеги да се соберат, а не тој бил копетентен,
инаку грешка си со мислењето...знаењето може да биде свестрано со што личноста ќе биде посилна, ама само ако ја бива и има желба, така да нема да зависиме од некој правник, економист ако се потрудиме сите да научиме повеќе, не сум автомеханичар ама знам многу работи околу колата и да сменам делови,итн... лошо ли е тоа?

...ете јас тврдам дека д-р Пановски со специјалност микробиологијата со паразитологија е покомпетентен од специјализација по клиничка фармакологија (физиологија на времето) за д-р Спироски да коментира за еден вирус како што е Sars-CoV-2 како се однесува, отколку за имунизација на антиковид вакцините и општо за анитела за што се уште не ги знаеме сите податоци ( д-р Петличковски воопшто не го спомнувам тој ептен ми зборува со политички насоки т.е. се знае денес кој се поставени за директори нели?)

... и што ако те цитирам тебе, не смеам да те цитирам?
ете едноставно таму каде наоѓам нелогичности си кажувам мое мислење, :toe:

...eeeee, некои се воодушевени, некои не, па после истиот или ќе се изгуби или ќе каже „дека не сме го разбрале“ ! :toe:

Реално ништо неточно не кажа човекот. :D

Е сега друга работа е тоа што го кажа меѓу редови, односно тоа што не го коментираше гласно фактот дека ќе не тераат да се вакцинираме по повеќе пати годишно.
Fun fact: новата тура вакцини што ќе ги носат, џонсон и џонсон, имаат заштитен рок од 2 месеци.

Сакам и јас, некој да ми објасни, просто и едноставно...
Вакцинираниот создава антитела после неколку недели, а јас веќе ги имам, сум Прележала и направив тест.
Зошто овој без антитела го пуштаат во сити мол а мене ми е забранет влез!?
...еве, јас ќе ти кажам кратко, едноставно треба да се потрошат 30 000 дози антиковид вакцини кои пристигнуваат секоја недела во МКД, а ти наместо да потрошиш три дози од нив, сакаш да шеташ, е па немааа! :sakasuste:

... „прво ќе направиш потрошувачка за мој промет, па потоа ќе одиш да правиш промет за други!“ :sramezliv: односно ТИ си крива и уште најмалку 20 членови на форумов што ќе ги фрлиме сега (не пишувам колку) антиковид вакцини што им помина рокот, а вака ќе боцкаат 20 членови од Кајга х 3 дози, 60 комада, а сега ќе фрламе, аааааааааааааааааа не може така, е па нема, ќе седиш дома и нема да шеташ... ниту во кафана да јадеш, за казна, Рон ќе шета, ама ти нема! :D

Последно уредено:
Иначе како викаа антиваксерите за спајк протеинот?
Дека е отров?

SARS-CoV-2 spike protein causes blood coagulation and thrombosis by competitive binding to heparan sulfate

Замислете си сега ситуација, вашето тело само да произведува спајк протеин и тоа во огромни количества.

А потоа замислете си уште една ситуација кога по некој месец ќе се поболи некој од корона иако вакциниран.

Колку спајк протеин е тоа во телото?

Ama tebe jasno ti e deka studijava e okolu zaraza a ne vakcina ili? Mislam na tie sto sakaat jasno im e deka virusot e opasen i moze da dojde do komplikacii opisani vo studijata.

Колку се ненормални, тоа не е нормално :D

Ќе ја спречеле инфлацијата во САД, откако прво ќе ги извакцинираат децата од 5-11 години. Е ова со сиот ум, го тврди советник на Бајден.

1637078861379.png

Реално ништо неточно не кажа човекот. :D
Сериозно, сакаш да разговараме за неговата идиотска мерка? Со компаративни примери, па потоа и за стимулативните мерки. Жално е што многу доктори се на иста линија на размислување како него. Ама ок, мора да си одработи политикички.

Стимулативните мерки се далеку подобри од рестриктивните.

Работите што ликот ги кажа се факти. Научни факти... Што ќе направат политичарите со нив, тоа е сосема друга работа.

едит:
Стимулативните мерки се далеку подобри од рестриктивните.
последниот пасос, тоа е политичката одлука... исто и моментот да форсираат вакцини што не ствараат траен имунитет туку само бустаат антитела, политички одлуки

Ama tebe jasno ti e deka studijava e okolu zaraza a ne vakcina ili? Mislam na tie sto sakaat jasno im e deka virusot e opasen i moze da dojde do komplikacii opisani vo studijata.

Која е разликата меѓу спајк протеинот од вирусот и спајк протеинот од mRNA ?

Ај ќе ти оставам малце време да размислиш.

Го коментирав делот со неговите идиотски мерки. Каде се научните факти тука? :)
Работите што ликот ги кажа се факти. Научни факти... Што ќе направат политичарите со нив, тоа е сосема друга работа.

Која е разликата меѓу спајк протеинот од вирусот и спајк протеинот од mRNA ?

Ај ќе ти оставам малце време да размислиш.

Ova li e naukata za koja zboruvas? Kako si nosis zaklucoci aval da ti e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom