- Член од
- 28 декември 2015
- Мислења
- 3.988
- Поени од реакции
- 6.472
Лично не ме мрзи да повторам, а тоа е дека ниту аргументите ниту фактите се на твоја страна. Вистината?Многу пати сум нагласил, ќе повторам пак, тоа што вас вистината ве навредува е ваш проблем, не е мој. Не може да биде навреда факт, само затоа што некому не му се допаѓа. Ти најде за аргументи да зборуваш?! Зошто не ми одговори како може самодекларирањето кај сатнистите да биде доказ дека станува збор за сатанизам, ама не е доказ кога станува збор за христијанство? Ако самодекларирањето е доказ, зошто мора да биде една православна црква признаена од други православни цркви? Нели ако се декларираш како сатанист, православен, муслиман или што и да е, тоа е доказот? Двојни стандарди колку сакаш, ама јас сум бил тој што ги исцрпил можностите за аргументација?! Не да сте манипулатори, треба поим нов за манипулација да се измисли за вас!
Автоматски споено мислење:
Јас сум Телемит, иницијант во ОТО, принципите и начелата на Сатанистичката црква на Лавеј се во голема мера инспирирани од Алистер Кроули и Телемата. Пред да станам Телемит, се декларирав како сатанист, но Телемата нуди далеку по спиритуален и метафизички потенцијал. Сатанизмот на Лавеј е во основа антитеизам, пркос кон монотеистичките религии, нивното лицемерие, демонозирање на природните нагони и особини кај луѓето, величење на декадентни особини како што се покорноста, бедноста, пасивноста, слепата верба наместо преиспитувањето. До тука сум ок со него, но во делот на дуовноста - спиритуалноста, Сатанизмот во суштина е атеизам и тоа беше пресудно да станам иницијант.
Како што напиша Берик, основниот услов за да некој биде Христијанин е да го прифати Исуса Христа како свој спасител. Тие што го направиле тоа, се Христијани.
Од друга страна немаме ништо налик на универзална дефиниција за тоа кој е сатанист, при што ни останува самодекларацијата на возрасни и полнолетни лица како сатанисти. Да земеме РМ и Балкан општо, нема никаде официјализирани сатански организации. Тоа значи дека останува, ќе повторам, самодекларирањето.
И покрај обидите за навреди, го ценам тоа што искрено одговори на прашањето, навистина штета што не сте сатанист повеќе бидејќи дебата со поклоник на Сатаната ќе беше ново искуство (знаев еден лик кој отиде во Харе Кришна ама тоа е друго).
Од друга стана е чудно зошто сте барале духовност во сатанизмот воопшто.
Ја разбирам потребата на луѓето да трагаат по духовност па према тоа и вашето пристапување кон телемитскиот ред.
Другиот муабет, пак да повторам, може да се прави на соодветна тема за Христијанство.
Ако мислиш на репресивниот сексуален морал, истиот има спасено буквално милијарди жени од смрт.
Имало и тоа како добра причина да постои. Но како што реков, друга тема е тоа не знам зошто цело време одите оф-топик кога има мноштво соодветни теми?
Во меѓувреме, пред некој месец британски сатанист ги заклал своите две полусестри откако добил наредба за тоа од демони кои му соопштиле дека ѓаволот бара ритуал во кој ќе бидат жртвувани сестрите во негово име.
Teenage Satanist Who ‘Communicated With Demons’ Sentenced to Life in Prison for Murdering Sisters
A British teenager who claimed to communicate with demons has been sentenced to life in prison for the murder of two sisters as part of a Satanic blood pact.
newspunch.com
Интересно е што меѓу најчестите ритуали кај сатанистите е т.н. Црна Миса која е некаква пародија демек на Католичката Христијанска Миса.
Black Mass - Wikipedia
en.wikipedia.org
Бизарен настан и во Австралија. Мајка платила 2500 долари однапред (од вкупно 5К) на некаква си she wolf (?!) жена која се бавела со окултното со цел да изврши егзорцизам врз сопствената ќерка.
За несреќа, истерувањето на демони кулминирало со стравично убиство каде ќерката ја обезглавила мајка си.
Последно уредено: