Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
...официјални бројки се нарачени од некого, за да ги изработи сигурно тоа не го направи од љубов, туку зависи од субјективност, нарачаност, спозорство зависи и „официјалноста“, зашто таа би била релевантна повеќе од двете очи на СалтНпепа член/ка?:toe:

Види, за шизофренија си има терапија. Ќе те замолам другпат да се воздржиш од реплицирање на мои постови, а сеа идеш на игнор пошто ти си жено за посматрање, стручно.

Види види, дури и вакцината за децата 5-11 години, ја пуштија во употреба иако во официјалниот документ на Фајзер во ФДА го тврди ова:

The number of participants in the current clinical development program is too small to detect any potential risks of myocarditis associated with vaccination. Long-term safety of COVID-19 vaccine in participants 5 to <12 years of age will be studied in 5 post-authorization safety studies, including a 5-year follow-up study to evaluate long term sequelae of post-vaccination myocarditis/pericarditis.

Верувајте во 'НАУКА'. Би ставил овде смајли што паѓа од смеење, ама за жал не можам, веќе милион деца ја примија вакцината.

Види, за шизофренија си има терапија. Ќе те замолам другпат да се воздржиш од реплицирање на мои постови, а сеа идеш на игнор пошто ти си жено за посматрање, стручно.
...јас со ништо не те навредив, за разлика од тебе - мужу, ова е форум и до утре ако сакам ќе те цитирам, зашто не е забрането на ова тема, плус тема за општ муабет околу ковид19,
...како се пушташ на членот Салт со сарказам, ничим предизвикан, без да добиеш фидбек како заслужуваш, зашто би моето завземање став, што требаше да ти го залепи членот СалтНПепа, би било сега спомнато терминот - шизофренија? запознат си нешто со таа дијагноза очигледно, а може и терапијата ја знаеш, тоа што идам кај тебе на игнор знаеш каде ме заболи?
членот Салт беше коректен/а и не заслужи така да се пречека во тема што ете се вклучил/а неодамна и има право на свое мислење!

Мој комшија 94-5 години, го помина вирусот со дводневно гребење на грлото. Никаква вакцина не ставил во животот, било какво лекарство дали 5 пати пиел, секој ден ракиче, салатиче, винце/пивце. Имунитет армиран бетон.
Земете си ги вакцините против ковид и напикајте си ги во газот!

Интересни вести од Израел.

The analysis suggests that the relative protection of the booster shot against infection is likely to be significantly smaller than the initial estimates of 10-11-fold (over 90%) reported by the MOH, probably around 60% at best. This also implies that the absolute number of infected individuals in the Vaccinated group is likely to be at least as high as in the Unvaccinated, raising serious concerns that the new Green Pass is inefficient in preventing infection spread, and could expose high risk individuals to risk.

Ни трета, ни четврта, ниту петта доза, те спасува Рон.:D

Секој ден вакцниве се повеќе пропаѓаат. Ама ви кажав зошто уште пред неколку месеци, така функционира универзумот.

Се надевам само нема да бидат антиваксериве во право за уште две работи, што искрено не ги посакувам.

Се надевам само нема да бидат антиваксериве во право за уште две работи, што искрено не ги посакувам.
Што точно мислиш за ова кои се тие две работи и за што се во право антиваксерите?

„Ние знаевме дека тие лажат, тие знаеја дека лажат, знаеја и дека ние знаеме дека лажат а ние знаевме дека тие знаат дека ние знаеме дека лажат. Па сепак, продолжија да лажат“.

Професорот Николај Петровски неодамна ја разви првата австралиска вакцина после 40 години. Во нормални околности, тој би се славел како симбол на австралиската аспирација да биде „нација на иновации.“ Наместо тоа, паузиран е на факултетот а му се заканува затвор ако стапне во неговиот кабинет.

Зошто? Затоа што одбива да биде имунизиран со една од одобрените вакцини во државата.

Иронија на најјако. Петровски е имунизиран со неговата вакцина пред повеќе од една година. Неодамна завршената трета фаза од клиничките тестирања покажаа дека таа е побезбедна од останатите вакцини одобрени од регулаторот ТГА. Таа инстанца неделава ги одобри и кинеската Синофарм и индиската Коваксин, но не ни сака да ја разгледа вакцината на Петровски додека не ја плати казната од 350.000 долари.

Петровски е сериозно име во светот на медицината. Професор е на медицинскиот институт Флиндерс, директор на одделот за ендокринологија, претседател на меѓународна Имуно асоцијација и е основач на Ваксин, австралиска биотехнолошка компанија која има бројни меѓународни награди и успешно има развиено вакцини против Сарс и Мерс, а меѓу инвеститорите е и Американскиот национален институт за здравје.

Тој се вакцинираше толку рано со својата вакцина за да демонстрира колку е уверен во нејзината безбедност. За контраст: Алберт Бурла, ЦЕО-то на Фајзер кои експериментално почнаа да вакцинираат луѓе на 23 април 2020 година, се немаше лично вакцинирано сè до 21 март, следната, 2021 година.

Тенеке би се вакцинирал со онаа од Петровски?

Ја споделив факт официјални бројки. Тоа ти што си го видел/а очигледно не е репер. Башка Лондон кај и да си ќе ти личи ко да е пик сезона пошто е динамичен град. Не е репер пак ти кажувам.
Anglicanite obozavaat da se zalat. Ne ziveev vo turistickiot del na London pa da mi bide pik. I ne mi e prv pat da go setam. I vo nedela sigurno ne bea masata lugje krenati na rabota, se poznavaat turisti. UK godina i pol davase 80% od platata za ne-esencijalnite rabotnici, toa se mnoooogu pari, normalno deka sega ke se zalat, zatoa sto mnogu biznisi propadnaa, a vakov lock down nema povtorno da izdrzat. Ako razmislis, ova e opravduvanje za se ona sto vekje pocna- pokacuvanje na cenite na energeticite, vodata itd. :) mozebi ti si apodelil nekoja statistika, no toa ne znaci deka e taa realna. Vo sekoj slucaj, sekako veruvaj vo sto ti e drago. I jas mozebi ke veruvam da nemam videno.

Во случајов станува збор за чувствување, „сетам“ или шетам?
Што е проблемов со твојава латиница? Дај, или пишувај со македонска поддршка или не пишувај, жити сè.
Ne citaj ako ti smeta. Voedno ova ti e opomena za off topik.

Нереално. Многу веројатно да не ни го прочита линкот.

Свои очи > официјална статистика

Па дај ги очиве твои може попис ќе напраиш од едно кафе пиење низ град.
Koja e potrebata od sarkazamot? Ne znaes na drug nacin da odgovoris koga ne ti se dopagja napisanoto?

Ne e bitno, ne negiram oficijalna statistika, samo ti ukazuvam deka ne e bas tolku loso kolku sto oni sakaat da prikazat.

Koga sme kaj popisi, ti ke veruvas vo oficijalnata statistika od nasiot popis? Ne mora da odgovoris, bidejkji temata za diskusija e drugo.

со вакциниве стана divide et impera

Пановски (кој не е против вакцините) вчера со право вели, ако веќе се притискаат на овој начин невакцинираните, нека ги прогласат за задолжителни и готово.

Не на ништо не верувам веќе, само на твојата перцепција. Заеби аналитики статистики, не постои тоа, само твоите очи. Ајт.

Aha. Znaci selektivno gi zemas analitickite statistiki, onie sto ti odgovaraat. Bidejkji za volja na vistinata, i teneke ima pogodeno nekoja takva. A vo princip ni jas ne se soglasuvam so mnogu od negovite stavovi.

Ubav den.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom