Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Парацетамоли и протеини, клонидини, анестетици и чуда. Парацетамол :cautious:. И тоа од 4 грама. Чудно. Да ти ја покажев докторската торба татко ми што ја носеше, ќе си мислиш кизнај за што е.

Последно уредено:
200 милиграми Алфентанил дневно се дава на болни од ковид?
.
4360c29bff3df9b0bc0db02ef5a4a3d9.jpg

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk
Автоматски споено мислење:

Можеби е подобро да се вратиш малку во основно за да поднаучиш троа интерпункција. Реченициве ти немаат смисла.
А сликиве што ги постираш и пораката што сакаш да ја пренесеш... уствари што ти објаснувам, идеш на игнор.
Фала што ја сподели оваа многу важна вест со форумов. Немаше да сетам иначе. Си се олеснил.

Па уште и парацетамоли и протеини, клонидини, анестетици и чуда. Парацетамол :cautious:. И тоа од 4 грама. Чудно
....не е парацетамол 4г, туку 1000 мг во 100мл во ред е тоа, не во ред што ги покажува повеќе анестетици и миорелаксанси, па и адреналин, неостигмин како антидот, ова лепеза на лекови се применува општо кај секој пациент при вовед на анестезија при операции и будење на истите,

Најдов некое упатство за леков, пишува дека најчесто се применува дозирање од 0.5ml или 1ml. Овие 200ml веројатно би биле доволни за цела ергела коњи...

Нема тема по форумов кај што не испаднал грев ова Игорчево...

Добро е. Си нашол упатство на нет и со тоа си покомпетентен од докторов што секој ден има работа со Ковид пациенти. Наликува на јутуб-научнициве кои после изгледано видео се самопрогласени експерти.

Добро е. Си нашол упатство на нет и со тоа си покомпетентен од докторов што секој ден има работа со Ковид пациенти. Наликува на јутуб-научнициве кои после изгледано видео се самопрогласени експерти.
Ем грев, ем разлајан, натепал 12.000+ коментари. Нема пострашно...

1636243474302.png

...истиот постира различни фотки со опоидни анестетици, миорелаксанси, антидоти сликани за вовед на сите пациенти што ги има на програма за оперирање тој ден, а не само за еден пациент,

1636243948009.png

не внимавав дали е лекар анестезиолог или можеби само техничко лице- болничар, важно го читаме името на чело! :facepalm:

Alfentanil is an opioid agonist used to induce and maintain anesthesia, a short-acting opioid anesthetic and analgesic derivative of fentanyl. It produces an early peak analgesic effect and fast recovery of consciousness. Alfentanil is effective as an anesthetic during surgery, for supplementation of analgesia during surgical procedures, and as an analgesic for critically ill patients.
  • General Anesthesia
  • Induction of anesthesia therapy
  • Maintenance of anesthesia therapy
  • Monitored anesthesia care sedation
  • Perioperative analgesia
Indication
For the management of postoperative pain and the maintenance of general anesthesia.

Последно уредено:
Прегледај го приврзокот 312583

...истиот постира различни фотки со опоидни анестетици, миорелаксанси, антидоти сликани за вовед на сите пациенти што ги има на програма за оперирање тој ден, а не само за еден пациент,

Прегледај го приврзокот 312585

не внимавав дали е лекар анестезиолог или можеби само техничко лице- болничар, важно го читаме името на чело! :facepalm:

Alfentanil is an opioid agonist used to induce and maintain anesthesia, a short-acting opioid anesthetic and analgesic derivative of fentanyl. It produces an early peak analgesic effect and fast recovery of consciousness. Alfentanil is effective as an anesthetic during surgery, for supplementation of analgesia during surgical procedures, and as an analgesic for critically ill patients.
  • General Anesthesia
  • Induction of anesthesia therapy
  • Maintenance of anesthesia therapy
  • Monitored anesthesia care sedation
  • Perioperative analgesia
Indication
For the management of postoperative pain and the maintenance of general anesthesia.

Знаеш колку лица се во болница, или уште пострашно на интезивна под 60 години?

Јас од ова што го гледам последно, повеќе луѓе имаат проблем од вакцината откоалку од вирусов, под 30 години.

Така да глупаво е ова.

Џон е збунет, тотално збунет, како е можно ова, како е можно ова да е наука :D

Ај тргнете од вас самите. Колку луѓе околу вас познавате што починале од ковид, а колку од вакцината?

Јас околу мене знам многу луѓе кои починале од ковидов. Бројката е и двоцифрена.

А од вакцината до сега некој што починал не знам. И не познавам некој што имал многу сериозна несакана реакција (не е дека ги нема, не ми е тоа поентата, ама се многу многу ретки во споредба со компликации од зараза со сарс ков 2)

Ај тргнете од вас самите. Колку луѓе околу вас познавате што починале од ковид, а колку од вакцината?

Јас околу мене знам многу луѓе кои починале од ковидов. Бројката е и двоцифрена.

А од вакцината до сега некој што починал не знам. И не познавам некој што имал многу сериозна несакана реакција (не е дека ги нема, не ми е тоа поентата, ама се многу многу ретки во споредба со компликации од зараза со сарс ков 2)
Истово прашање и јас му го поставив на мој пријатели антиваксери.Едниот ми кажа дека не се вакцинирал за да не остани импотентен,другиот се плашел дека вакциниве го слабееле срцето!?:cautious:Од кај им се овие имформации незнам.

Да ви кажеше некој пред 3-4 години, дека ќе се вакцинирате за нешто што имате 99.9% шанси да го преживеете, ќе му се смеевте во фаца.

Не е преживувањето него како ќе го преживееш, батали овие тутурутки што лаат тука. Еден куп што го преживеале со месеци имаат проблеми со мирис и укус, плус проблем со згрутчување на крв, когнитивно нарушување, губење здив, паѓање коса. Да беше само тоа 99.9, лесна работа.

А од вакцината до сега некој што починал не знам.
Ретки ама да не се на твоја глава, нели. Избегнував досега да напишам, мајка ми конкретно почина после вакцината. Два пати ја оживуваа по астрата, одеше само надолу. Така да, има многу кои починале, а ги пријавуваат од сосем друга болест. А вакцините требаше да ги заштити постарите и хронично болните. Испадна дек не е така.
И никој тоа не може да го потврди затоа што обдукција не се ни прави. Нит па смее веројатно.
За разлика од другите па и изгорените кои ги пријавуваат како да се починати од ковид.
Ова не ми се пишуваше меѓутоа е во контекст на она што неколкупати го прашував и @Igorcemk кога тврдеше нешто без основ, а ниеднаш не се удостои да одговори.

Ретки ама да не се на твоја глава, нели. Избегнував досега да напишам, мајка ми конкретно почина после вакцината. Два пати ја оживуваа по астрата, одеше само надолу. Така да, има многу кои починале, а ги пријавуваат од сосем друга болест. А вакцините требаше да ги заштити постарите и хронично болните. Испадна дек не е така.
И никој тоа не може да го потврди затоа што обдукција не се ни прави. Нит па смее веројатно.
За разлика од другите па и изгорените кои ги пријавуваат како да се починати од ковид.
Ова не ми се пишуваше меѓутоа е во контекст на она што неколкупати го прашував и @Igorcemk кога тврдеше нешто без основ, а ниеднаш не се удостои да одговори.
Колку години имаше мајка ти кога почина?

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom