Не мислам дека ќе се волку слаби/лабилни цела сезона ама имаат проблем на старт од очигледни причини, 10 нови играчи додадоа на постоечкиот ростер.
Си заминаа Карусо и Кузма, не се топ играчи ама корисни беа во нивниот систем, мош се средат до крај на сезона.
Значи ги гледав СИТЕ утакмици уште од летната лига и претсезоната, а не мора ни да кажам дека ги гледав сите утакмици од сезонава и тоа со враќање по неколку пати на одредени моменти... И ќе го кажам следново: Лејкерс ќе го јадат немиен уште многу утакмици а можеби и цела сезона, сѐ додека не направат некој напредок во одбраната.
Ова се моите согледувања.
- одбраната е НИКАКВА, јес да се скоро целосно нов состав и јес да голем дел од нив се релативно лоши дефанзивци... ама ова е ужас и никој не може да биде оволку лош ако барем малку се потруди... едноставно не се прават некои основни работи како градење простор и буткање на својот човек надвор од позиција за офанзивен скок (или за дефанзивен), не се враќаат назад доволно брзо после напад, основни работи во кошарка... се гледа по лицето на Вогел а зошто ништо не се менува, тоа не можам да го разберам.
- имаа среќа во неколку утакмици, лесно можеше сега да бидат 0:9
- мора некој да го заузда Вестбрик да не прави толку многу ретардирани потези... и во одбрана со коцкањата за крадње лопти остава да поентираат преку него ама посебно - во напад форсира глупави силувања, изгледа си мисли дека е Супермен и ете сега ќе направи чудо и ќе биде херој... идиот. буквално самиот продаде неколку утакмици со глупирања во финиш... не очекувам нешто да се смени по ова прашање освен ако направат правило за секоја грешка над нормалните 4-5, после утакмица да го чекаат Банту црнци од Уганда и да го е8ат по еднаш за секој turnover.
- не е сѐ до Вестбрик, мора офанзивен план каде ќе се намалат ситуациите кога мора да шутира од неизградена ситуација... ама навистина ми идат на живци сите тие црначки муабети „сѐ е супер, нема проблеми“.
- овој ростер има потенцијал за шампионат ама некои работи мора да се сменат и тоа драстично.
- една добра работа: Каремело испадна супер, сите задршки и страви ми ги поби и сега ми е жал што не го земаа уште пред 2-3 години.