Криптовалути - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Na Binance, ne mi ja prifakja karticata od Sparkasse. Ima nekoj slicen problem?
Vo Sparkasse mi rekoja deka transakcijata e odbiena zatoa sto vo Makedonija e zabraneto kupuvanje na kriptovaluti
Со стб немаш проблем :)
не е регулирано
каква е таа забрана? од кого? пацери

Koristi nekoj Coinbase da kaze iskustvo vo sporedba so Binance? Dali e podobro? Ne znam dali samo kaj mene ali ovaa Binance mn bugovi ima aplikacijata.
Јас користам CoinBase и апликацијата ми работи одлично, и за купување/трејдање не сум имал проблем до сега (ама да знаеш не сум во мкд, картицата не ми е мкд а тоа сигурно игра улога)

Јас користам CoinBase и апликацијата ми работи одлично, и за купување/трејдање не сум имал проблем до сега (ама да знаеш не сум во мкд, картицата не ми е мкд а тоа сигурно игра улога)

И јас користам коинбејз ама и револут, и да ти кажам искрено коинбејз е по не читлива од револут. со револут има поубава прегледност и помали провизии, ми покажува на тацна од која инвестиција колку имам заработка со секоја промена во секунда, било тоа дали се акции или крипто.

И јас користам коинбејз ама и револут, и да ти кажам искрено коинбејз е по не читлива од револут. со револут има поубава прегледност и помали провизии, ми покажува на тацна од која инвестиција колку имам заработка со секоја промена во секунда, било тоа дали се акции или крипто.
Може треба да ја промаб револут и јас, мада ја избегнував до сега (океј нивната платежна картиќка ја избегнував) зашто не сакав да плаќам екстра провизии на други, секако веќе користам друга банка и имам платежна картичка (дебитна не кредитна) немам потреба од плус една картичка. Далеку од тоа дека сум имал лошо искуство со некоја таква платформа, користев Пајонир од 2009 до 2017 за онлајн работа ама тогаш беше зашто мкд банките ми бараа огромна провизија. Сега ја немам таа провизија па зашто да плаќам екстра

Екипа здраво. Дали има некој што тргува со акции? Ме интересираат некои работи.
Која платформа или сајт е најдобра и најбезбедна?
Дали може да се префрлат USDT од Binance? Сакам да вложам некое доларче на long.

не сум се бавел со ништо од ова, но ме занима ако има редукции на струја како ќе се копа и тргува :confused:
Исто и брзината на Интернетот сега во оваа криза ??

не сум се бавел со ништо од ова, но ме занима ако има редукции на струја како ќе се копа и тргува :confused:
Исто и брзината на Интернетот сега во оваа криза ??
kid-shovel.gif

Na Binance, ne mi ja prifakja karticata od Sparkasse. Ima nekoj slicen problem?
Vo Sparkasse mi rekoja deka transakcijata e odbiena zatoa sto vo Makedonija e zabraneto kupuvanje na kriptovaluti
Пред не кој ден имаше известување од Binance:
With effect from 2021-11-19 09:00 AM (UTC), the USD (SWIFT) bank deposit/withdrawal channel will no longer be supported for certain countries mentioned below.
Нормално, МК е на листата...

With effect from 2021-11-19 09:00 AM (UTC), the USD (SWIFT) bank deposit/withdrawal channel will no longer be supported for certain countries mentioned below.
И претходно ретко кој вадеше на картица, кеш исклучиво, наоѓаш купец, му ги праќаш на волет, ти дава кеш, сите среќни, само ујп со прстот во уста оти се тиквари заглавени во Југославија.

Jas vo sredata kupiv bas preku Shparkasse kartica i ne mi pravese nikakov problem.
Автоматски споено мислење:

Купувајте Loopring, додека има релативно ниска цена. DYOR
Н
На Binance ја нема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom