ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Национална свест е една категорија, читање и споделување на историја со факти и аргументи е друга работа, не сум јас виновен што историјата е една а тоа што ние го учиме и сакаме да биде е друга работа.

Со криењето на историјата и вистината за неа што добиваме, уште ли во 21 век ќе градиме митологија која нема врска со тоа што навистина било со достапни архиви и документи на секој чекор ?

Вистинскиот патриотизам и национализам е да се бориш прифаќајки ја вистината колку и таа да боли, а не да продолжиш со ширење на лаги за да не ти залепат етикета дека си припадник на друга нација или дека си предавник ;).
Немам потреба за дебата веќе, јадев бан и не мислам да јадам уште еден. И нема начин на кој може еден со друг да се убедиме во нешто да верувам, сеа да стане и да каже што било и како било, ќе речете аха овој не е тој или ќе го утепате како што сте го утепале и тогаш.

Не знам што очекувавте, тоа и оној гркот мицотакис се оштреше и на таа карта ги доби изборите дома, па договорот не го чепна. Политиката е курва, додека се добие нешто, после пу пу не важи.

Kao разочарани од ВМРО?
Воопшто.Мораш да имаш некакви очекувања за да се разочараш.

Не знам што очекувавте, тоа и оној гркот мицотакис се оштреше и на таа карта ги доби изборите дома, па договорот не го чепна. Политиката е курва, додека се добие нешто, после пу пу не важи.
Поврзано со претходниот одговор, штета за кратката меморија на ваквиот народ.И особено овца пристапот - сега ќе почнат хардкор членството на ДПСМНЕ со блеење повторувајќи по таканаречениот лидер.

П@#$а им м!@#%$&а на сите у ДПНЕ.
СЛЕПЦИ!
Анти патриоти
Желни за фотељи само.
Данела манела 45 општини мамицу вам фаѓистичку. СЕВЕРЏАНИ немиени.

Kopukon Janusev vika realnost e Severna a? Koga vi vikam samo Levica e patriotska partija, vie ne..

Исто ќе биде и левица ако дојде до некое поголемо влијание во иднина. Сите можат декларативно да се против ама ништо не можат да направат дури и да имат 61+ пратеници.

Договорот е сурова реалност ама дефинитивно СДСМ претеруваа со куропушење и користење секаде каде и што не е било договорено и нема потреба. Западот ѓи прелажа и направија договор без гаранции и клаузули и ѓи пренесоа жедни преку вода нашиве аматери од политичари

Никој нема да го поништи договорот во догледна иднина.

Сите можам да ги разберам, и овие комуњариве до негде, ама да си бил шарен куртон и си го донел 33 на власт и сега да кењаш како не ти е по кејф....тоа не можам. Вас ве боли повеќе што ви го тури курот и ве искористи баш како куртон, еднократно повеќе од сите срања што ни ги направи, вклучувајки и тоа што не избриша како народ.

Сите можам да ги разберам, и овие комуњариве до негде, ама да си бил шарен куртон и си го донел 33 на власт и сега да кењаш како не ти е по кејф....тоа не можам. Вас ве боли повеќе што ви го тури курот и ве искористи баш како куртон, еднократно повеќе од сите срања што ни ги направи, вклучувајки и тоа што не избриша како народ.
Чисто информативно комуњарите не победија на изборите 2016та така да бројот на разочарени шарени не е голем.
Кои партии гласаа за преспанскиот те молам потесети ме?

Национална свест е една категорија, читање и споделување на историја со факти и аргументи е друга работа, не сум јас виновен што историјата е една а тоа што ние го учиме и сакаме да биде е друга работа.

Со криењето на историјата и вистината за неа што добиваме, уште ли во 21 век ќе градиме митологија која нема врска со тоа што навистина било со достапни архиви и документи на секој чекор ?

Вистинскиот патриотизам и национализам е да се бориш прифаќајки ја вистината колку и таа да боли, а не да продолжиш со ширење на лаги за да не ти залепат етикета дека си припадник на друга нација или дека си предавник ;).

Patriotizam i nacionalizam bez mitovi (=lagi ili poluvistini) i nema i diskutabilno e kolku moze da postoi. Patriotizam mora malce poinaku da se gleda. Ne e toa da se smetas superioren prema drugite ili izvor na celo covestvo. Tuku stremez za prosperitetna drzava, so vladeenje na pravoto za da ziveat lugjeto vo dobri uslovi. Sve drugo si ide potoa.

Чисто информативно комуњарите не победија на изборите 2016та така да бројот на разочарени шарени не е голем.
Кои партии гласаа за преспанскиот те молам потесети ме?
ВМРО сигурно не.

ВМРО сигурно не.
Кога одев на протести против промена на име со еден другар од ДПМНЕ кога го прашав нели се организират од партија под бркови рече дека не се организираат и дека најверојатно не смеат. 2 дена потоа ги изгласаа со 8 пратеници од ДПМНЕ. :icon_lol:

Кога одев на протести против промена на име со еден другар од ДПМНЕ кога го прашав нели се организират од партија под бркови рече дека не се организираат и дека најверојатно не смеат. 2 дена потоа ги изгласаа со 8 пратеници од ДПМНЕ. :icon_lol:
Би ти дал 100 пати да се обидеш да ги смениш тие 8 со некои други. Сигурен сум дека секогаш ќе биде исходот ист. Не знам дали го разбираш доволно значењето на поговорката: страв лозје брани.

Би ти дал 100 пати да се обидеш да ги смениш тие 8 со некои други. Сигурен сум дека секогаш ќе биде исходот ист. Не знам дали го разбираш доволно значењето на поговорката: страв лозје брани.
Мене добро ми е познато дека партијата беше под закана да биде гонена како криминална организација и да биде избришана и заврши само со блокирана сметка. Ама сепак за некој што се декларира патриотска партија тоа немаше да биде проблем ако беа навистина патриоти. Ма да колку и фејк да сте требаше народ да излезе во големи бројки што не се случи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom