Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Значи според тебе за да обезбедиме 100% заштита најдобро би било да се вакцинираме и плус да прележиме или кинез плус бустер вектор за да би можеле да препознаеме што повеќе протеини од вирусот?
Најверојатно ова последново што го спомна е најдобро од вакциналниот имунитет и со најмалце последици, ако веќе сакаш да бидиш безбеден.

И тоа во рок од 3 месеци после фајзер бустер да гледаш да се заразиш на корона парти :)

Или уште подобро после вториот кинeз во рок од месец дена да се заразиш, пак нема ни да ти треба мРНА.

Само ова не е за секого, ова не е добар совет оти не знаеш каков организам/имунитет имаш.
Автоматски споено мислење:

Сеуште во сертификатот се водам како под Спутник, а реално ми е проблем пошто не е признаена од СЗО и ЕМА и не можам да патувам. Дали некој знае кога ќе се водам како под Фајзер, дали можеби по примање на четврта доза по 6 месеци?
Би требало после 4 фајзер, ако не сменат нешто. Можно е да променат дека вакциниран се смета само со 3 дози Фајзер.

Знам во Канада примаа, мешани Фајзер/Модерна/АЗ, па тие што сакаа да патуваат мора да примат уште една Фајзер или Модерна за да бидат 'комплетни' :pos:

Јебига наука е тоа, не е заебанција.

Последно уредено:
Најверојатно ова последново што го спомна е најдобро од вакциналниот имунитет и со најмалце последици, ако веќе сакаш да бидиш безбеден.

И тоа во рок од 3 месеци после фајзер бустер да гледаш да се заразиш на корона парти :)

Или уште подобро после вториот кинeз во рок од месец дена да се заразиш, пак нема ни да ти треба мРНА.

Само ова не е за секого, ова не е добар совет оти не знаеш каков организам/имунитет имаш.

Би требало после 4 фајзер, ако не сменат нешто. Можно е да променат дека вакциниран се смета само со 3 дози Фајзер.

Знам во Канада примаа, мешани Фајзер/Модерна/АЗ, па тие што сакаа да патуваат мора да примат уште една Фајзер или Модерна за да бидат 'комплетни' :pos:

Јебига наука е тоа, не е заебанција.

A sto ima problem so toa posle nekoe vreme da primis druga vakcina? Najkasno dve nedeli po primena vakcina metabolizmot celosno ja izcisti. Od lubopitnost prasuva mozebi imas povekje informacii okolu toa.

Едно прашање до поупатените, само ги молам "експертите по микробиологија, имунологија, вирусологија и сештологија" да одбегнат да ми ги подујат јајцата ко цитрони.

Имам примено три дози на вакцина, од кои првите две се Спутник, а последната (третата) е Фајзер.
Сеуште во сертификатот се водам како под Спутник, а реално ми е проблем пошто не е признаена од СЗО и ЕМА и не можам да патувам. Дали некој знае кога ќе се водам како под Фајзер, дали можеби по примање на четврта доза по 6 месеци?
Каша попара. Ти коа ќе примаш 4та доза, ќе бидеш две со две и вајда нема да си целосно имунизиран ко некој со 4 фајзер :pos:

Mislam deka gore dolu sme bliski so stavot koga ke dojdeme do endemska faza a toa e koga golem del od naselenieto ke stvori opst imunitet protiv virusot. Nie se razlikuvame vo patot kon toa. Ja te interpretiram po toa sto pisuvas, posto gi odbivas vakcinite kako otrov, deka si za toa sekoj da se zarazi pa koj ke prezivee ke tera dalje. Aj long kovid na strana ili dolgorocni posledici od zaraza. Ja pa vikam, deka imame dobri alati so vakcinite i deka moze zastiteno da se soocime so virusot so daleku pomalce zrtvi. Jasno e deka i so treta, cetvrta i petta doza ke ima teski zaboluvanja i zrtvi ama mngou mnogu pomalce nego da ostane golem del od lugjeto nevakciniran.

Јас и ти сме најблиску до ставовите. Јас немам проблем со вакцните, можи и ќе се вакцнирам, посебно ако дојди Новакс тука.

Јас имам проблем со задолжителна вакцинација.

Посебно вакцинирање на деца, е надвор од умот.

Воедно последните студии покажуваат дека вакцината не штити од лонг ковид.

Игорче проблем се екстремните на двете страни, овие со 5г на една страна и овие како овај подолу на друга. Затоа нема наука сега.

1636024090788.png

Тенеќе мене ми изгледа на разумен човек кој не е против вакцините туку е против задолжителна вакцинација, незнам зашто така го етикетиравте како антиваксер. Можеби од револт понекогаш пишува против вакцините дека мисли дека некој го присилува на вакцинација

Он нема проблем со вакцините, па затоа деноноќно спамира тука за неефикасноста и небезбедноста на истите.

Он има проблем со задолжителна вакцинација, која никаде во светот не постои. Постојат само превентивни мерки, кои во нашата банана држава за негова среќа или несреќа е многу лесно да се изманипулираат. Дури не е ни проблем отворено да си кажеш дека имаш фејк сертификат. Мислам дека дури и се глорифицира истото и поената е да се направи некаква сензација од тоа, па и да се привлече внинание, нешто во стилот "еј гледај ме, го заебав законот". И сега треба публиката да му аплаудира и онака да добие approval. Пубертетски мубаети. Абе да, законот го заебавте, но не и вирусот.

Он нема проблем со вакцините, па затоа деноноќно спамира тука за неефикасноста и небезбедноста на истите.

А зошто е проблем да спамирам со тие информации ако се од релевантни извори или научни студии?

А зошто е проблем да спамирам со тие информации ако се од релевантни извори или научни студии?
Ти кажав еднаш.
Затоа што колку и да постираш релевантни студии, заклучот ти е целосно надвор од контекст. Погрешно ги интерпретираш и врз основа на тие твои погрешни интерпретации го обликуваш твојот став и се обидуваш да ни испрезентираш навидум релевантна и вистинска, но всушност целосно погрешна поента.

Пример:
Од 100 души вакцинирани, двајца животот го загубиле заради инфекција со ковидот.

И од 100 души невакцинирани, 20 го загубиле животот зарад инфекција со ковид 19.

И проблемот настанува кога ти првата трагедија ја правиш многу поголема во споредба со втората.
Всушност, неблагодарно е и едното и другото. И двата настани се трагични, но ете, на тој начин ти си манипулираш со релевантните информации.

Он има проблем со задолжителна вакцинација, која никаде во светот не постои. Постојат само превентивни мерки.
Тоа не се превентивни мерки, бидејки не превенираат ништо. Туку мерки за присилување на вакцинација.

Aj nauka na koja del nema doverba tuku kako se glasinite od bolnicite niz svetot? Sekade kazuvaat deka ubedlivo najgolem del od lugjeto koi lezat na intenzivnite stanici se nevakcinirani. Toa se live-vesti od teren kako bi rekle. Nemora mnogu da sledis studii za da nosis zaklucok od sostojbata vo bolnicite.

Тоа не се превентивни мерки, бидејки не превенираат ништо. Туку мерки за присилување на вакцинација.

Тоа е си го кажа Министерот за здравство на Израел во приватен разговор фатен на камера. Зелените пасоши се само за да се зголеми вакцинацијата и немаат никаква врска со ширење на вирусот.

Auu se otruja od vakcini taka li od sega vakcinite se otrov. Tuku oti kazuvas samo slika od pred 3-4 nedeli zemi ja od cel period:

Прегледај го приврзокот 312206
novozarazeni

Прегледај го приврзокот 312207
pocinati

Прегледај го приврзокот 312208
hospitalizirani

Ocigledno Izrael ne e tazna prikazna tuku cetvrtiot bran go nadmina. E sega ostavam otvoreno kako go napravija mozebi ti znajs. I pak mi e cudno odednas go izgubi interesot za Izrael. Me mrzi da proveram, mislam interesot ti opadna bas vo toa vreme koga brojkite odea na dolu.
што ти кажуваат графикониве, дека короната ќе го умре пандемијата како што велеше ЦДЦ и Филипче? Тешко малку. Ене ги и Израел и Германија и ред други високовакцинирани држави растураат со новозаразени во бранови. Германија пријавила рекорд новозаразени од почеток на пандемијата.

што ти кажуваат графикониве, дека короната ќе го умре пандемијата како што велеше ЦДЦ и Филипче? Тешко малку. Ене ги и Израел и Германија и ред други високовакцинирани држави растураат со новозаразени во бранови. Германија пријавила рекорд новозаразени од почеток на пандемијата.

Tocno. Ali Germanija so 67% e daleku od visokuvakcinriana drzava. Za sporedba. Sepak imas uste 25m narod nevakciniran. I skoro nikakvi restrikcii.

Tocno. Ali Germanija so 67% e daleku od visokuvakcinriana drzava. Za sporedba. Sepak imas uste 25m narod nevakciniran. I skoro nikakvi restrikcii.
Па министерот рече со 60% сме добивале колективен имунитет. ЦДЦ рекоа пандемијата ќе биде умрено со вакциниве, а со колку и кога не кажаа. Сега и 67% е малку. И Израел каде скоро сите се вакцинирани е малку.
Не глеате дека ова никогаш нема да престане? Инаку бустер доза е во суштина нова доза, нема никаква разлика. Името и е ради да не се крева паника.

1. Immunity from the vaccine dips over time.
2. The delta variant broke through the vaccine's waning protection.
3. If you get infected, being vaccinated helps.
4. Israel's high vaccination rate isn't high enough.
5. Vaccinations are key, but they are not enough.
6. Booster shots offer more protection — if you are one of the world's lucky few to get them.
Looming question: Will we need COVID-19 vaccines every several months? We don't know.

Ido Hadari, of HMO Maccabi, which led the preliminary booster shot study, questioned whether regular shots will become the norm.
"I don't know of any disease where we are vaccinated every six months, and to be honest, I don't think the public will come to get vaccinated every six months," Hadari said. "But you cannot predict anything with this disease."

A sto ima problem so toa posle nekoe vreme da primis druga vakcina? Najkasno dve nedeli po primena vakcina metabolizmot celosno ja izcisti. Od lubopitnost prasuva mozebi imas povekje informacii okolu toa.
ова е као а што ќе ти биде ако одвреме навреме земаш антиботик со пробиотик. Или повремено кетонал или кафетин. Метаболизмот ќе ги исчисти со време. Зашто не би се боцкале за тетанус или беснило секоја година за секој случај?

Пример:
Од 100 души вакцинирани, двајца животот го загубиле заради инфекција со ковидот.

И од 100 души невакцинирани, 20 го загубиле животот зарад инфекција со ковид 19.

И проблемот настанува кога ти првата трагедија ја правиш многу поголема во споредба со втората.
Всушност, неблагодарно е и едното и другото. И двата настани се трагични, но ете, на тој начин ти си манипулираш со релевантните информации.
Од нашето министерство нема вакви детални информации. Дури и починатите почнаа да ги делат од овде и од онде, башка приватно башка државно што починале. Да погодиме зошто?

Последно уредено:

Ковидов си има правила и тоа уште од почеток е очигледно. И ако се почитуваат ние ќе справиме со Короната.

За жал ние од почеток на епидемијата правиме тотално глупави потези, најчесто базирани на масовен страв и хистерија.

Единствен што треба да излези од оваа пандемија со Нобелова награда е Андерс Тегнел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom