Skopje East Gate

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Клупите не носат пари, а зафаќаат простор, ако најдат начин да ги рентаат ќе ги има на секои 5 метри.

Баш тие се златни места за со децата, не можеш да отидеш во Градски Парк на отворено, мора да ги дишеш пувежите на уште 5000 души во мол со вентилација која го врти истиот воздух со саати. Пијачка може да пиеш на уште стотици места во градот.

За Кино одиш, се качуваш до киното, гледаш филм, ауфвидерзен, не значи ако си тргнал во кино дека треба да окапиш во молот.

Од сите трговски центри во градов, единствен во кој влегувам на неделно ниво е Веро, мал е, за пазарење во маркетот имам 2 часови паркинг без пари, аптека, дрогерија, плус за играчки и се наоѓа низ Њу Јоркер гардероба. Сите останати се непрактични грдосии во кои ќе го потрошил пола ден, и ќе претплатиш што и да купуваш.

Во молови имам влегувано во други земји, и генерално таму е поисплатливо со тоа што имаат подобри попусти, плус ќе вратиш данок.
Декатлон ми е место за облека која ја носам низ дома/тренинг, ем поефтини се производи со солиден квалитет, ем си враќаш данок.
Но и таму, 1-2 пати во годината ми се денови за такви пазарање, одам, купувам се што ми треба за нареден период, и не помислувам да се ашкам по облека во следните мин 6-12 месеци.
Нормално дека ќе идам во парк кога времето е убаво, но кога врне и е ладно, претендирсм прошетка во моловите, малку низ дуќани, па може нешто и окце да ми фати, но и децата да ги изнесеш од дома..што фали во Капитол, има разни игри за деца, куглана..и некогаш нејќам да седнам у кафич и да пијам било што, едноставно сакам да седнам на клупа..што проблем виде ако ставиле уште по некои штосни седишта во ист гејт..свашта од тебе.

Нормално дека ќе идам во парк кога времето е убаво, но кога врне и е ладно, претендирсм прошетка во моловите, малку низ дуќани, па може нешто и окце да ми фати, но и децата да ги изнесеш од дома..што фали во Капитол, има разни игри за деца, куглана..и некогаш нејќам да седнам у кафич и да пијам било што, едноставно сакам да седнам на клупа..што проблем виде ако ставиле уште по некои штосни седишта во ист гејт..свашта од тебе.

тетке тоа не е кооперација него трговски, целта е да потрошиш пари а не да пиеш кафе на клупите со пријателките. Не ја сфаќате основната функција на тие молови.

...па ако веќе нема седишта надвор, а колку што знам дадов примери сликовито не знам дали требаше да ги именувам тие светски молови и токму тие имаат место за седење, самите продавници внатре треба да имат простор каде човек може да ја провери робата, фискалната, да здивне...а не само спенд спенд, оти ако нема вака при шетање и човек нема да седне ниту да дојде во такви молови, а колку се вака просторни нема да пречи и да се седне под двајца тројца на 50 метри, али кој како размислува, ако не седнам да се преслушам дали све сум купила, а пешачејќи ќе се сетам што сум заборавила, е па не се враќам назад, па тоа спенд спенд малку морген ќе им биде! :toe:

тетке тоа не е кооперација него трговски, целта е да потрошиш пари а не да пиеш кафе на клупите со пријателките
Теткино, колку што јас светски молови имам прошетано, ти немаш толку влакна на глава.
Ти беше ли во новиов мол или ти е страв од коронава ?

За ти да бркнеш нешто плаќаат газдите кирија ;)
Треба да бркнеш во џебот и да истресиш некоја илјадарка, не да се лигавиш со кафето.

тетке тоа не е кооперација него трговски, целта е да потрошиш пари а не да пиеш кафе на клупите со пријателките. Не ја сфаќате основната функција на тие молови.
...молови кои треба најмалку 18 часа да се поминат сите продавници, не значи дека мора да седнам во кафетерија секој саат, оти не ми се исплаќа патот, не е тоа конкретно желзничка станица, па не треба да се седне додека се чека возот, е сега ако конкретно идеш до одредена продавница да разгледаш и си одиш без други продавници да разгледаш, тогаш важи твојот бош мубает „за кооперација“, ама за особи кои имат дијамантска картица интересно им е да влезат во секоја продавница, па сега ако некој го чита форумов од Ист Гејтов некој нека размисли што е позитивна критика, а што „кооперација“ твоја!

...молови кои треба најмалку 18 часа да се поминат сите продавници, не значи дека мора да седнам во кафетерија секој саат, оти не ми се исплаќа патот, не е тоа конкретно желзничка станица, па не треба да се седне додека се чека возот, е сега ако конкретно идеш до одредена продавница да разгледаш и си одиш без други продавници да разгледаш, тогаш важи твојот бош мубает „за кооперација“, ама за особи кои имат дијамантска картица интересно им е да влезат во секоја продавница, па сега ако некој го чита форумов од Ист Гејтов некој нека размисли што е позитивна критика, а што „кооперација“ твоја!

Жени по 50-60 години што цел ден се на нога не се жалат како вие две тука. Нозете ги болеле, морале да седнат, оф леле. Распрдени тетки.

Жени по 50-60 години што цел ден се на нога не се жалат како вие две тука. Нозете ги болеле, морале да седнат, оф леле. Распрдени тетки.
... поправи си го речникот инаку ќе те ставам на игнор, секој си има мислење, ама и ниво, ти го претеруваш!

Не на игнор, него само преку колена да го ставиш и ударај по газот...:sakasuste::lolzz:

На, ке ви треба
c5b6a0b99f19ebe2f77f8f9fea49a973.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мразам молови, посебно Сити мол и сега Ист гејт треба да ми дојде на листа. Немаат шлиф исто како и Космос, напорен мол:(

Ебан кошмар. Колку суво, колку очи биење, колку заморно и конфузно....
Нај фашистичко нешто што може да направиш е да тргнеш/заебеш места за одмарање во трговски центри. На кој да му текнало таа идеја заслужува наредните 20тина генерации потомци да му бидат бело робје.

Не е точно дека нема клупи во странски молови. Еве го Аушанот, Луксембург, си одмориш како човек па наново низ продавници. И Мамут Будимпешта имаше па си одмарав додека други шопингуваа.
Ако си трошаџија, нема една клупа да те спречи, напротив. Веројатно е до нашите што мислат дека ќе трошиш повеќе.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Глупости се тоа дека немало клупи за молот да прави пари. На крај крсева може секој ден да седам и по едно кафе да пијам. Кај пишува дека треба и колку треба да потрошам?

во скоро сите поголеми молови во еу има клупи,
и не сум видел никад некој да седи таму кафе да пие, тие се за да приседнеш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom