Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Проваксерите се убедени дека тоа се измишљотини, али да не ти дојде на врата.
Е ај сега замисли како би изгледало на нашиве простори, со нашево здравство, некој да добие миокардитис. Дај по 2-3 дози 2-3 антибиотика, ај пријатно.

Абе страшно е колку не се информирани. Гледам на Facebook, по темите за ковид искуства, правоверни проваксери што убедуваат луѓе му кажуваат, абе миокардитис од вакцина поминува за една недела :facepalm:

Ќе се појави по некој доктор што е салам и ќе ги подбери малце, ќе му кажи, како бе миокардитис поминува за една недела? Ќе ги снема некој ден и пак после јово на ново. Не знам стварно оти го прават тоа.

Година дена досега дадени 7 милијарди дози вакцини. Кои долготрајни последици се појавиле и колку да чекаме уште дур утврдиме дека нема?
Велиш година дена, 7 милијарди вакцини дадени.
Де кажи краткотрајни,а богами и долгорочни бенефити од тие вакцини.
Ајде да коментираме од спротивна насока.
Дај образложи што се смени со тие 7 милијарди дози.
Дали уопште нешто има на дело, во пракса, од тие вакцини. Се смени ли реториката.
Или пак ќе коментираме бранови, соеви, како оправдување за тоа што у основа ништо не е сменето, па криви се се нешто невакцинираните.

Philosopher Noam Chomsky argued that those who remain unvaccinated should be segregated, saying that obtaining food after they had "the decency to remove themselves from the community" was "their problem."

Ве канцелираше Чомски, кога личност од негова големина ќе ви одржи лекција нема враќање.

Ве канцелираше Чомски, кога личност од негова големина ќе ви одржи лекција нема враќање.
Ме потсети на тебе, примети овој му вика - ама и вакцинирани пренесуваат а Чомски вика Не!

Ме потсети на тебе, примети овој му вика - ама и вакцинирани пренесуваат а Чомски вика Не!

Тие антиваксерски солзи во коментарите ми го разубавија овој досаден ден. Убаво е кога ќе видиш дека некој мислител од рангот на Чомски да удри по антиваксерите, а и општо према цела идиократија во која живееме.

Тие антиваксерски солзи во коментарите ми го разубавија овој досаден ден. Убаво е кога ќе видиш дека некој мислител од рангот на Чомски да удри по антиваксерите, а и општо према цела идиократија во која живееме.
Мене денот ми го разубави ти сега, не очекував дека знаеш кој е Чомски и дека си му поштовач на анархистичката величина.

Мене денот ми го разубави ти сега, не очекував дека знаеш кој е Чомски и дека си му поштовач на анархистичката величина.

го имам учено на факс пред пар години:)

Велиш година дена, 7 милијарди вакцини дадени.
Де кажи краткотрајни,а богами и долгорочни бенефити од тие вакцини.
Ајде да коментираме од спротивна насока.
Дај образложи што се смени со тие 7 милијарди дози.
Дали уопште нешто има на дело, во пракса, од тие вакцини. Се смени ли реториката.
Или пак ќе коментираме бранови, соеви, како оправдување за тоа што у основа ништо не е сменето, па криви се се нешто невакцинираните.

Пак ќе прашам: Најдоцна после 2 недели ништо од вакцината нема повеќе во телото. Покрај познатите тромбози и срцеви воспаленија кои се многу ретки и се појавуваат после неколку дена, кои долгорочни последици се очекуваат?

Инача вакцините досега спасија многу животи во најмала рака за тоа вредеше, иако имаат и други бенефити ама тоа е веќе друго прашање.

Ова беше многу актуелно лани, ама после вакцините слабо се интересираше науката за Витамин Д.

COVID-19 Mortality Risk Correlates Inversely with Vitamin D3 Status, and a Mortality Rate Close to Zero Could Theoretically Be Achieved at 50 ng/mL 25(OH)D3: Results of a Systematic Review and Meta-Analysis

Results: One population study and seven clinical studies were identified, which reported D3 blood levels preinfection or on the day of hospital admission. The two independent datasets showed a negative Pearson correlation of D3 levels and mortality risk (r(17) = -0.4154, p = 0.0770/r(13) = -0.4886, p = 0.0646). For the combined data, median (IQR) D3 levels were 23.2 ng/mL (17.4-26.8), and a significant Pearson correlation was observed (r(32) = -0.3989, p = 0.0194). Regression suggested a theoretical point of zero mortality at approximately 50 ng/mL D3.

Conclusions:The datasets provide strong evidence that low D3 is a predictor rather than just a side effect of the infection. Despite ongoing vaccinations, we recommend raising serum 25(OH)D levels to above 50 ng/mL to prevent or mitigate new outbreaks due to escape mutations or decreasing antibody activity.

Најдоцна после 2 недели ништо од вакцината нема повеќе во телото.
Мислам дека не се наоѓаме во темата хумор, нешто си помешал брзините.

Пак ќе прашам: Најдоцна после 2 недели ништо од вакцината нема повеќе во телото. Покрај познатите тромбози и срцеви воспаленија кои се многу ретки и се појавуваат после неколку дена, кои долгорочни последици се очекуваат?
Ретки оти не ги ни пријавуваат ни бележат. Ни па се знае после колку време може да се јават. И на што се должат.
Како ќе востановиш дали лицето починало ради примена вакцина?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom