Sussaro
Southern comfort, southern sun
- Член од
- 27 декември 2005
- Мислења
- 6.003
- Поени од реакции
- 24.478
Дека е можно да си Профаундли и дека тука треба да привршуваме.Што е друга опција по тебе?
Дека е можно да си Профаундли и дека тука треба да привршуваме.Што е друга опција по тебе?
И јас мислам така, за последното. Среќно.Дека е можно да си Профаундли и дека тука треба да привршуваме.
Фала Суси мајсторски сработено на твој начин ферчина си...Секако, со задоволство.
Верувам (може и да грешам) дека типот е genuine. Под тоа подразбирам дека верува во тоа што го пишува. Значи не фолира, не е фејк и не глуми лудило. Верувам дека е автентично добар човек, дека е човек кој ќе ти помогне, човек кој ќе се радува на твоите успеси и ќе тагува на твоите несреќи. Сметам дека незаслужено добива хејт и дури и пцуење по него како личност, не по пишаното, затоа што луѓето не знаат да го одделат Драган Таневски човекот, од Драган Таневски пишувачот, затоа што навреда е за интелигенцијата на секој што прочитал барем 5 книги во животот да го наречеме писател. Ова сакам од старт да го расчистам.
А сега да се осврнеме на Драган, пишувачот. Значи не како човек, туку само тоа што го пишува. Станува збор за тешки глупости и патетики кои ако се сфатат сериозно од неискусните и добрите момчиња може да наебат дебело. Драган е контра од се јас што пишувам, и тука се поставува главното прашање-Зошто е толку популарен, зошто жените толку го "сакаат" и зошто му се купуваат книгите?
Одговорот е-Драган ги опишува жените како што тие сакаат да бидат опишани. Како што мајка ти тебе те опишува (не твојата мајка, не тебе лично). Најдобар, најубав, најпаметен, најуспешен, најзлатен. А ти едвај со средно, ги мериш улиците, единствена книга што си ја фатил во живот е билтенот во Златна Копачка, а врвно достигнување ти е кога фати 5000 денари на рулетот во Астра.
Драган ги опишува жените како жени, кралици, мајки, чесни, вредни, полни добрина и љубов, убави, паметни, секогаш спремни да помогнат, да подадат рака и слично. Во реалност ако делуваш по неговите описи жени ќе ти се смеат и најмногу што ќе догураш е да бидеш нејзин геј другар. Јас можам да сум апаш и да ти го дрпнам новчаникот додека ти не гледаш, ама кога Трајко ќе ме спомне дека сум најчесен човек секако дека ќе се стопам и ќе му ставам лајк и ќе го сакам многу. Ќе одам во неговата пиљара да купувам краставици и банани, успат ќе му дрпнам некоја додека не гледа.
Затоа е Драган успешен. И јас да пишам тука убав пост за жени сите ќе ми испостават срциња иако тоа тотално може се коси со реалноста. Он пишува, Мијaлков ебе. Мажите на тие што го читаат 90% се повеќе сељаци како Мијалкoв отколку "романтичари" како него. На Трајанка и е убаво кога "геј" другар и Станко ја фали, ама кога ќе дојде ред за ебење сака да биде ебана од Перо, а не од Станко.
А еве една фантастична песна од Елвис Ј. Куртовиќ во која се пее за некој кој прво бил драгантановец за после да сфати колку е саатот. Во реалноста, многумина нема да сфатат колку е саатот.
И жртва да е, секој во одреден момент бил жртва на нешто. Тоа не оправдува мржња спрема спротивниот пол.Не жртва туку последица на нешто, ко шо се и црнците денес, дали така треба - сигурно не. Сусаро е многу во право, ја сум на линија со Анон дека 80% се такви, можеби и повеќе, но да кажеш дека сите се такви, дека тоа е неминовно чим е женско без да се навлезе у анализа зашто се такви не е ок. Има многу расипаност и дисфункции насекаде, или не учевствувај или покажи дека може подобро, помирување и играње на прљавата игра е по мене сигурен пат кон мизеријата.
Не во христијанска смисла, ами во случајот на јамајка нешто многу многу погрешно, таткото ја напушта фамилијата оти треба да ужива во покасните години пред да стане терет, мене не ми е јасно како тоа би изгледало со согласност на двајцата и зашто уопште би биле у брак.
( пробувам со помош на сусаро да ги убедам да не прават деца за да ја спасиме планетата, ако имаш подобра идеа те молам кажувај )
Те фатиле на дело како си помислил.Mene iskreno me interesira kade vide moderatorkata navredi vo moite postovi i prema koj. Ili offtopic. A za humor, nekoj go sfakja, nekoj ne. Toa od covek do covek e, nema tuka nekoe pravilo.
Не помисли, туку напиша за неа - "кокошка, квачка, пиле, што и да е."Те фатиле на дело како си помислил.
Жена бара, сака и треба да биде доминиранаЈамајко бе аман ме умре...
Јас секогаш сум сакала и сум трчала по машки што ако биле со мене биле паралелно и со 10 други, што не се јавувале по месеци додека јас тагував и одев по гатачки да ја заклучам нашата љубов со катанец и олово стопено.
Без лажна скромност, додворувачи сум имала многу. Само за еден ќе коментирам, зошто со него поминав години. Знаев дека е заљубен во мене, се дружевме и толку многу се зближивме што ич не се делевме. Јас го гледав како најдобар другар, тој само за да биде со мене тераше другарство. Толку многу беше добар што кога ќе дојдеше кај мене и ме начекаше да чистам одма ја земаше правосмукалката дај дај јас ќе ти помогнам, па кучето ми го шеташе, одеше до продавница, ми фрлаше ѓубре и искрено грдо од моја страна ама го злоупотребував и користев. Не во смисла за пари, зошто невработен беше и јас купував т.е јас пари му давав да купува за нас јадења, сокови ова она, пијачки по кафана, него онака ќе цивкаше кучето за надвор и јас порака или титка само и одма на врата тој. Ќе ми се пријадеше милка, со трчање до продавница. И тотално како принцеза си живеев. Глупо е сега вака кога ќе се сетам навистина.
Сите тежнееме да имаме маж што ќе не сака, почитува, ќе помага, да има рамноправност, како капка роса да не држи, да не разбира, цени бла бла а таков кога ќе се појави се дешава ова што го пишав малце погоре. Чудна работа.
Комплицирано е и ако навлегуваме малку подлабоко ваљда добрината и тоа што се трудат да угодат се тие дечки ги прави да ги гледаме ко помалце мажествени и привлечни, па оние лошите ги идеализираме, па она без врска мислење дека ќе смениш некого ако е со тебе, а со добринчево нема пеперутки, нема предизвик, нема борба, акција, се на тацна ти е сервирано и досадно е, монотоно, не знам навистина.
Ова 90 посто од жените го доживуваат немој да ме каменувате сега.
Е ајде сега тури го и шлагот на тортата, кажи дека на крајот ти му ја удри клоцата, си најде друг и овој добриов попи отказ.Јамајко бе аман ме умре...
Јас секогаш сум сакала и сум трчала по машки што ако биле со мене биле паралелно и со 10 други, што не се јавувале со месеци додека јас тагував и одев по гатачки да ја заклучам нашата љубов со катанец и олово стопено во вода со која требало да го испрскам.
Без лажна скромност, додворувачи сум имала многу. Само за еден ќе коментирам, зошто со него поминав години. Знаев дека е заљубен во мене, се дружевме и толку многу се зближивме што ич не се делевме. Јас го гледав како најдобар другар, тој само за да биде со мене тераше другарство. Толку многу беше добар што кога ќе дојдеше кај мене и ме начекаше да чистам одма ја земаше правосмукалката дај дај јас ќе ти помогнам, па мети рибај кутриот, па кучето ми го шеташе, одеше до продавница, ми фрлаше ѓубре и искрено грдо од моја страна ама го злоупотребував и користев. Не во смисла за пари, зошто невработен беше и јас купував т.е јас пари му давав да купува за нас јадења, сокови ова она, пијачки по кафана, него онака ќе цивкаше кучето за надвор и јас порака или титка само и одма на врата тој. Ќе ми се пријадеше милка, со трчање до продавница. И тотално како принцеза си живеев. Глупо е сега вака кога ќе се сетам навистина.
Сите тежнееме да имаме маж што ќе не сакал, почитувал, ќе помагал, да имало рамноправност, како капка роса да не држел, да не разбирал, ценел бла бла а таков кога ќе се појави се дешава ова што го пишав малце погоре.
Чудна работа.
Комплицирано е и ако навлегуваме малку подлабоко ваљда добрината и тоа што се трудат да угодат се тие дечки ги прави да ги гледаме ко помалце мажествени и привлечни, па оние лошите ги идеализираме, па она без врска мислење дека ќе смениш некого ако е со тебе, а со добринчево нема пеперутки, нема предизвик, нема борба, акција, се на тацна ти е сервирано и досадно е, монотоно, не знам навистина.
Ова 90 посто од жените го доживуваат немој да ме каменувате сега.
Да, неколку дена се трудев да ги зближам демек, па карти, друштвени игри игравме еден ден тројцата, малце тензично и језиво беше, си ќутевме и толку беше и од пријателството и од убавиот живот.Е ајде сега тури го и шлагот на тортата, кажи дека на крајот ти му ја удри клоцата, си најде друг и овој добриов попи отказ.
, за кој к.... се трудеше да ги зближиш? Па тоа е веќе мазохизам... Ааа, лоша жена, лоша....Да, неколку дена се трудев да ги зближам демек карти, друштвени игри игравме еден ден тројцата и толку беше и од пријателство и од убав живот.
Првиот да осеќа тензија, за кој к.... се трудеше да ги зближиш? Па тоа е веќе мазохизам... Ааа, лоша жена, лоша....
Изгледа сите мешаме добрина со наивност., за кој к.... се трудеше да ги зближиш? Па тоа е веќе мазохизам... Ааа, лоша жена, лоша....