Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.360
Поени од реакции
7.558
Дај некако Тен Хааг да го соберат, не можам да го смислам Перикле. Кој ќе се тресе у ситуации кога ќе поведе 1-0 и ќе игра бункер уште од 60та минута или на дербиња ќе игра со 11 играчи во 16ик. Пре би Грејам Потер него Периклево ...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.578
Поени од реакции
6.284
Заебете го Перикле. Тренер за на кратки стази да ти донесе титула е тој, но немаме играчи за неговата филозофија. Уште полошо ќе биде. Нема подобра опција од Зидан во моментов. Или тој или нов кејртејкер а во меѓувреме да договорат некој од Флик или Тен Хаг. Друго нема според мене. Но како се ретардирани нема да ме чуди Гигс и Гери Невил да ги постават, со спортски директор Кин.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.360
Поени од реакции
7.558

Толку од Оле чим искочаат вакви работи. Жал ми е за него и ќе имам голема почит за него и неговото дело што го направи изминативе неполни 3 години (заврши голема работа), но сам си го ископа гробот.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.150
Поени од реакции
23.275
Заебете го Перикле. Тренер за на кратки стази да ти донесе титула е тој, но немаме играчи за неговата филозофија. Уште полошо ќе биде. Нема подобра опција од Зидан во моментов. Или тој или нов кејртејкер а во меѓувреме да договорат некој од Флик или Тен Хаг. Друго нема според мене. Но како се ретардирани нема да ме чуди Гигс и Гери Невил да ги постават, со спортски директор Кин.
Како дојде до заклучок дека Зидан е за на подолги стази од Конте?

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.360
Поени од реакции
7.558

Како дојде до заклучок дека Зидан е за на подолги стази од Конте?
Конте е за кратки стази поради:
- пазарење 30+ годишни пропаднати играчи
- пазарење играчи пред пропаѓање, кои би имале моментален импакт
- не промовира млади играчи
- високо конфликтна личност, која у просек седи по 2 години во клуб.

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.183
Поени од реакции
14.395
Помина приказната за тренер на подолг период, проект, растење заедно и сл.

Сега треба брз успех. Само што конкуренцијата е премногу силна, а Јунајтед има и фаличен ростер. Но, можеби и не толку многу, како што знае да изгледа сега.

Два преодни рока се таман за тренер, кој точно знае што сака.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.446
Поени од реакции
65.710
Толку од Оле чим искочаат вакви работи. Жал ми е за него и ќе имам голема почит за него и неговото дело што го направи изминативе неполни 3 години (заврши голема работа), но сам си го ископа гробот.
Кога нема муда да извади играч во 30-та минута кога очигледно дека заебал формација, кога не смееше да смени голман на минута при крај во финале со некој кој подобро брани пенали, кога не го извади Роналдо веднаш против Јанг Бојс ако идејата беше да се брани.

Сето тоа доаѓа од фактот дека нема репутација, нема ништо зад себе, и ете, тоа и ке му биде крајот. Буквално, тренерот паѓа заради своите одлуки. Не може никој нормален да каже дека не бил поддржан од клубот во поглед на играчи.

Член од
19 октомври 2021
Мислења
42
Поени од реакции
79
Конте го неќиш а го бараш Рој Кин :pos:.

За Конте ви фалат само добри искусни wingback играчи др се е океј. Иако го неќам дефинитвно е најдобар избор за примадоните кои ги имате, инстант буст ќе добие тимот.
Za Konte da go donesat im fali samo ludost i otsustvo na pamet.

Член од
21 март 2015
Мислења
1.267
Поени од реакции
1.144
Лоп фудбал за гледање, је трпи некој да му се меша, ама сепак има инстант успех, е сега да немаме баш на сите позиции играч по негова мерка, ама мислам дека може да извади максимум од примадоните
Де Геа
Варан - Линделоф - Бејли(Шо)
Санчо - Мектоминеј - Матиќ(Дони)- Телес
Бруно - Рашфорд
Роналдо
Ако дојде, моја замисла е дека нешто вака би му изгледал тимот и дека Санчо ке го проба на wing-back

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.531
Поени од реакции
17.342
Лоп фудбал за гледање, је трпи некој да му се меша, ама сепак има инстант успех, е сега да немаме баш на сите позиции играч по негова мерка, ама мислам дека може да извади максимум од примадоните
Де Геа
Варан - Линделоф - Бејли(Шо)
Санчо - Мектоминеј - Матиќ(Дони)- Телес
Бруно - Рашфорд
Роналдо
Ако дојде, моја замисла е дека нешто вака би му изгледал тимот и дека Санчо ке го проба на wing-back
Мене ми мириса дека ќе го проба санчо како втор напаѓач зад Роналдо/Кавани (Конте го обожава Кавани).

или евентуално Бруно ќе го проба таму :)

Член од
21 март 2015
Мислења
1.267
Поени од реакции
1.144
Мене ми мириса дека ќе го проба санчо како втор напаѓач зад Роналдо/Кавани (Конте го обожава Кавани).

или евентуално Бруно ќе го проба таму :)
Тешко таму и Санчо да го стави, ке треба еден од Бруно и Рашфорд да се на клупа, али ајде нека го назначат, па ке видиме што ке бидне, се надевам ви текот на нефелата, бидејќи од наредните 2-3 утакмици зависи исходот на сезоната

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.150
Поени од реакции
23.275

Пазарење на:
- 30+ годишни пропаднати играчи
- играчи пред пропаѓање, кои би имале моментален импакт
- не промовира млади играчи
- високо конфликтна личност, која у просек седи по 2 години во клуб.
Како на толку негативни страни освои титули секакаде каде што беше тренер?

Kajgana Shop

На врв Bottom