Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Па можиш барем да не ги бришиш моите мислења. Или само тие ти бодат очи

Форум = место за расправање (добро постојат форуми каде координаторите очигледано ја форсираат едната страна, примери: кајгана, мтв: канал2,3,... или како и да се вика сега)

После сето ова морам да кажам дека сум повеќе револтиран од однесувањето на администраторите отколку на поетите долу.

Тис, еве едно твое мислење. Не да боде очи, солзи ми навираат:

Jac напиша:
1. Да те известам дека Не планирам понатаму да реплицирам на твоите ниски постови. Исто ниски како и клубот кој го поддржваш
2. Се надевам админите ќе средат нешто за ова понашање
3. Те молаааам немој да јадиш г...... стално. Прво имај некакви факти и базирај се на нешто цврсто пред да тропаш зелени.

* Извинете сите шо морате да читате вакво ѓубре, и вакви реплики. И исто за админите шо ќе мораат да мебришат

Сакаш ова да го оставам на тема италијански фудбал? Ова е приватна порака за Јове. Ова јас шо ти го пишувам е полу-јавна порака која е наменета директно за тебе, а индиректно за сите лесно запаливи супстанци.

Разбери едно - не се форсира никаква страна... Дискусија прават двајца, исто како и кавга. Сепак, јас сум за дискусија :smir:

Доста со ова. Што убаво сега, пенали ќе си анализирате, ќе се дружите... Ммммммм. Во ред?*

*не очекувам одговор.

Шо пост ке беше ова , жити се ???

Кога веќе правите споредба помеѓу двата италијански гиганти (Милан и јуве ) и овие ...како им беше името "internacionale" (знајте од кај потеквите ? а? - од плачковците кои пред едно деведдесетина години си заминаа од Милан затоа што немаа доволно капацитет за така голем клуб па си рекоа ај ке напрајме нешто наше - ова го кажувам исто како да сум живеел во тоа време пошто и сегашниов интернационале е составен од слични такви лузери) , а тоа го докажуваат и резултатите (секогаш бил во сенка на Милан и јуве дури и лани кога Милан беше во најголема криза со ниту едно купено звучно име во летниот пр. рок (за рзлика од другиве) упеа некако на "среќа" да ги победи Баерн , Манчестер, ливерпул..... и да ја освои за ...другиве ... недостизната Лига на ШАМПИОНИ , .................
........... се се ова факти како што е факт дека покрај 7-те освоени титули во лига на шампиони има и подобри резултати и во италијанското ми првенство , па сега проверете ,ако невервите проверетеси нетуку ми пишите овој мамел, оној поткупвел судии зш тоа помина си ја отслужија виновните казната , ако беа само тие..........?:toe:

Нејќам да слушнам појќе коментар за местењето на натпреварите. Беше актуелна едно време ова тема, молчевте сите пред фактите. Ако јас како навивач на Милан успеав да ги преболам двете „украдени“ скудета, кои Милан ги загубе во тесна борба, само 2-3 бода на двапати одлучуваа за титулата, не можам да сфатам како може вие како навивачи на Интер да се мешате во каков и да било разговор кога бевте со 10 до 15 бода зад шампионот.ФАКТ 2005-06 (Јуве 91 бод, Милан 88 бода) ФАКТ 2004-05 (Милан заостанува 7 бода, но го загуби скудетото на 3 кола пред крајот во директен дуел со Јуве, натпреварот е непотребно да се коментира, ама факат е дека имаше судиски грешки, како шо имаше грешки и на многу други натпревари на Јуве и Милан НЕ НА ИНТЕР, се разбира на натпреварите во кои учествуваше Милан грешките беа на штета на Милан)

Милан беше оштетен и згора на тоа казнет за глупост, намерно исфорсирано замешан со намера да се оштети. Не постои снимка од натпревар каде судија намерно и смешно суди во корист на Милан. Едноставно не постои и секој шо ќе проба да го спомне зборот „местење“ во иста реченица со Милан, ќе го замолам да ги поткрепи изливите не нервоза, предизвикана од патетичните дводецениски неуспеси, со видео. Се шо засновано на глупи мафијашки теори, субјективни испрдоци и нискоинтелегентни заклучоци, ќе се смета единствено за очаен обид да се скрие бедата на сопствениот тим.

Досега никој не ме почесте со доказ, со видео каде Милан мести натпревари, само со субјективни пристрасни теори се употребувате. Не можам да ве разберам шо сакате да постигните, кој сакате да го убедите со повторвање на лаги? Себеси? И милион пати да ја повторувате лагата нема да ја претворите во вистина. Вистината е дека Милан во последните 20 години доминира во Европа, а Интер се споредува по успесите со тимови како Сампдорија, Лацио, и Рома кои своевремено освоиле скудето. А вие тешете се дека е до „местењето“.

Ве молам не зборете за минатото а пишуваш цели реферати за титулата 2006 не вика никој дека е заслужена но на пример 1998 и 2002 е богами тие години имаше чудни работи евети пример 2002 година за пенали на пример

favore-за
contro-против
differenza-разлика

I rigori nel 2002
INTER: a favore: 2 -- contro: 6 -- differenza: -4
MILAN: a favore: 14 -- contro: 1 -- differenza: +13
JUVENTUS: a favore: 7 -- contro: 3 -- differenza: +4
ROMA: a favore: 7 -- contro: 9 -- differenza: -2
LAZIO: a favore: 6 -- contro: 2 -- differenza: +4
CHIEVO: a favore: 8 -- contro: 7 -- differenza: +1
BOLOGNA: a favore: 5 -- contro: 4 -- differenza: +1

Било завршило дај да гледаме што се случува сега и еден тим не се само титулите што треба сите да почнеме да навиваме за тимовите со најмногу титули

Ве молам не зборете за минатото а пишуваш цели реферати за титулата 2006 не вика никој дека е заслужена но на пример 1998 и 2002 е богами тие години имаше чудни работи евети пример 2002 година за пенали на пример

favore-за
contro-против
differenza-разлика

I rigori nel 2002

лелеее еве го ајде сега најди доказ дека сите овие favore се наместени и дека немало фаули и игра со рака во ситуациите ??....
или пак ти ке ја разбиваш la kosa nostra sdsd најди сериозен доказ не статистики ми вадиш ко демек да биле скриени тие некаде па ти го дупна пандурот ги најде

favore-за
contro-против
differenza-разлика

I rigori nel 2002

Било завршило дај да гледаме што се случува сега и еден тим не се само титулите што треба сите да почнеме да навиваме за тимовите со најмногу титули

Стварно брат шојма врска постот. Нормално е тимот шо е постојано во напад и игра на победа да биди често во противничкиот шеснаесетник и да добива пенали. Ова нема врска со местење, се работи за тоа колку некоја одбрана е добра и не прави пенали и колку некоја одбрана е лоша и ги прави истите.

И јас не бев тој шо спомна историја, други некој спомнуваја местења тука. Видете го Интер колку далеку на табелите заостануваше па после барајте причина во „местењето“. Милан беше оштетен Интер ја искористе ситуацијата да профитира, кој е паметен ќе сфати, кој не немам намера да му објаснувам.

Некој многу јадеја сончоглед за то шо го напишав дека недвед не го удри којзнај како фиго па еве малку факти да клам овде (конеечно најдов видео)

[media]http://www.dailymotion.com/video/x3ew2p_nedved-foul-figo_sport[/media]
Мислам дека чисто се гледа дека недвед му ја собра топкана на овај неписмениот. Чист старт на топка и прашање е дали имаше некаков старт (мислам онакви контакти се случват нон стоп ама се санкционират само против Јувентус, а нормално дека луѓето ко кје подостарат имаат проблеми со коските па можи и да се пензионира фиго ако очекува на терен да игра балет)

Ај шо беше беше И морати и занети и газета цел гнев го истуриле врз недвед па овај се извинва ако имал нешто лошо од негова страна

http://goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=471881
само накратко еве исечок од изјавата на недвед дека убо си стартувал на топка
(поткрепено со видео)

It was a normal foul: it was obvious Luis was moving the ball to his right and I tried to intercept his move. I touched the ball with my foot (TV footage clearly showed this), even if in doing so I hit Figo's legs with my shin too.
Ваква работа е далеку од фал за жолт (ми е гајле за жолтио) + јасно се гледа која е намерата и колку недвед нее крив за повредата на Фиго.

Ајт сега чао

Случајно ја прескокна оваа реченица?

It was a normal foul: it was obvious Luis was moving the ball to his right and I tried to intercept his move

Случајно ја прескокна оваа реченица?

It was a normal foul: it was obvious Luis was moving the ball to his right and I tried to intercept his move

Аха а то значи дека е нешто којзнај колку страшно и обично луѓето не паѓаат на такви фалој како да поминал чоек со шлепер преку нив :)

фрлите поглед на анкетата :)

lele na anketana povejke sansi mu davaat na juve od ROMA koj juve ce bidi do 5 mesto ni vgodina nema da igra Liga na sampioni abe :nesvest::pos2::smir:

Ne gledajte anketi zasto toa nema da mu donese titula na nieden tim!!!
GLEJTE SAMO TABELA!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom