Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

И во прво имавме добри можности за гол. Фред 2 пати промаши, Рашфорд исто 2 добри прилики прокоцка (првата да влезеше на ВАР мислам дека немаше да суди офсајд). Во споредба со Виљареал далеку подобро изигравме и објективно заслуживме 3 бода.

Само дефанзивно ме загрижува колку сме лоши...Примаме премногу ефтини голови.

И мислам дека Роналдо со Кавани може повеќе да профитира, а помалку со Рашфорд. Од друга страна, Рашфорд може премногу да профитира кога игра со Роналдо затоа што влечи доста играчи за себе и остава многу простор.

Санчо внесе огромна свежина десно и треба да почни таму да го игра Оле.

Спаси газ, ама денеска не беше тој главниот кривец, колку зицери промашивме, плус два гола за кои директен кривец е Шо, што може он тука да направи, играта не беше толку лоша имаше доста комбинирање на противничка половина
Кој ја прави играта и ја гради формацијата ? Бруно ? Роналдо? Факинг Слабхед?
Колку се криви играчите за лошата игра толку е и менаџерот.

Ete videte ja mackava na 0-2 :D
cb76601cfb3de2971b3bf3b166f45981.jpg

Sent from my SM-A325F using Tapatalk

Рашфорд не научи дека не треба да запнува по топката со сета сила. Не ми се верува дека не тренираат технички финиш со него.

Гринвуд тиква. Ги има Кавани и Роналдо на тренинг, и пак не трча на отпадоци и на одбиени. Јунајтед е многу поопасна екипа со Рашфорд, колку и да не нервира неговото финиширање.

Не знам што ке прави во неделата со ваква средина, и ваква раштимана одбрана.

Дечкото со знамето е од Ново Лисиче, голем фан на Јунајтед. Го дадоа и во голем кадар после голот. Му завидувам што е на Олд Трафорд

Зеки на трафорд брао :)

Од многу пријатели добивам инфо дека не се работи за дечко од Ново Лисиче, туку од Охрид. Да не сте ја утнале нешто работата?
tmro-ohrid.png

Треба подобро да се менаџира Роналдо и неговото време на терен. Не се прави распоред од денес за утре во фудбалот па да не се во можност да го направат тоа.

Многу е едноставно, седни пред секој месец и направи план кога ќе игра 90 минути, кога ќе игра прв тим но ќе биде заменет и кога ќе влезе од клупа. Нормално, ова зависи и од резултот на некои утакмици и ќе има по некоја остапка, но Роналдо ќе биде 37 за некој месец и факт е дека неможе да игра по 90+ минути два пати неделно, без притоа да не се штеди на 80% од утакмиците.

Плус го има и Кавани како совршена замена и мора да најде начин убаво да ги искомбинира. :)
Апсолутно се слагам со тебе. Само не е секогаш тренерот (менџерот) тој што го составува тимот. Од кај знаеш шрп се пишува во договорите на играчите, оспбено пославните. Тие договори се дебели ко библија и во нив сигурно стои и минутажата што тој играч треба да ја има, ако не клубот плаќа милионски пенали. И сега газдиве нормално дека им е пофтино да го притиснат тренерот одколку да плаќа пенали. А ние сигурно имаме еден куп такви играчи што на крај тренерот изгледа како почетник.

П.С. Апсолутно не го бранам Оле и мислам дека колку побрзо замине толку подобро за сите.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Друг тим излезе во второ, жар, пожртвуваност, борба.
Се надевам истиот ќе се појави и викендов.
Za toa sepak ke bide potrebno da zavodi Liverpul prv i toa sto porano vo prvo poluvreme se razbira, samo ne so 2 gola razlika. Nema drugo care za da pocnat da igraat kako treba.

Апсолутно се слагам со тебе. Само не е секогаш тренерот (менџерот) тој што го составува тимот. Од кај знаеш шрп се пишува во договорите на играчите, оспбено пославните. Тие договори се дебели ко библија и во нив сигурно стои и минутажата што тој играч треба да ја има, ако не клубот плаќа милионски пенали. И сега газдиве нормално дека им е пофтино да го притиснат тренерот одколку да плаќа пенали. А ние сигурно имаме еден куп такви играчи што на крај тренерот изгледа како почетник.

П.С. Апсолутно не го бранам Оле и мислам дека колку побрзо замине толку подобро за сите.

Ако е така Дони ќе им собереше пола од богатството на ГЕЈзери.
Менаџерот е тој што го бира тимот единствена сугестија што може да му даваат се помошникот и шефот на штабот за дата анализа и тоа да му дадат сугестија.

Треба подобро да се менаџира Роналдо и неговото време на терен. Не се прави распоред од денес за утре во фудбалот па да не се во можност да го направат тоа.

Многу е едноставно, седни пред секој месец и направи план кога ќе игра 90 минути, кога ќе игра прв тим но ќе биде заменет и кога ќе влезе од клупа. Нормално, ова зависи и од резултот на некои утакмици и ќе има по некоја остапка, но Роналдо ќе биде 37 за некој месец и факт е дека неможе да игра по 90+ минути два пати неделно, без притоа да не се штеди на 80% од утакмиците.

Плус го има и Кавани како совршена замена и мора да најде начин убаво да ги искомбинира. :)
Ocigledno samiot se stedi Ronaldo. Celo prvo 1km ne istrca, a se soglasuvam deka treba dobro da se managira so nego.
E sega od druga strana povtorno imas problem dokolku go ostavis na klupa bidejki e gnasno kopile so ego do plafon i se nesto ke se mrsti celo vreme.

Okolu formacijata treba da se proba 4-4-2 vo koja bi se integriral i Cavani od start, da vidime kako ke deluva toa.
Druga mozna kombinacija, Megvaer, Lindelof, Bisaka nazad, Shaw i Dalot krilni bekovi, Bruno so Doni pred protivnicki 16, Rash i Grinvud ili Sanco po strani i Ronaldo ili Cavani spic.

Cudno deluva sto nazad se skroz nestabilni, duri i polosi od izminatata sezona koga igravme so istata ovaa odbrana. Za pravo i srekjata ne gi sluzese denes eden kup cisti sansi promasija, stativa i sto uste ne.

Последно уредено:
Ако е така Дони ќе им собереше пола од богатството на ГЕЈзери.
Менаџерот е тој што го бира тимот единствена сугестија што може да му даваат се помошникот и шефот на штабот за дата анализа и тоа да му дадат сугестија.
А мислиш дека Дони бил во позиција да издејствува таков договор?

А мислиш дека Дони бил во позиција да издејствува таков договор?

Погба не беше седнат на клупа од Мурињо?
Или и он нема позиција?
Де геа лани?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom