Анкета: Локални избори 2021 (кандидати, активности и кампањи)

II фаза: За кого ќе гласате на локални избори 2021?

• СДСМ

Гласови: 17 7,2%
  • ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 65 27,4%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 108 45,6%
  • ДУИ

Гласови: 6 2,5%
  • АЛИЈАНСА НА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 2 0,8%
  • БЕСА

Гласови: 2 0,8%
  • ДПА

Гласови: 1 0,4%
  • Друга партија (ќе пишам за која)

Гласови: 13 5,5%
  • Независен кандидат (ќе пишам за кого)

Гласови: 23 9,7%

• Вкупно гласачи
    237
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.836
Поени од реакции
36.874
Има ли број колку гласови доби Левица за советнички листи вкупно?
Официјално е многу рано. Ама ако се водиме според почетните податоци, и ако остане тој тренд, имаат сериозно добри резултати во Аеродром, Карпош, Центар, Кисела Вода, Велес и пар други општини. Ќе имаат советници во 15-20 општини.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Левица е вашиот влажен сон! Али попрво Памелчето ќе ја добиете отколку Димитар ;)
Види, вечерва Мицкоски е многу среќен што Апасиев му рече не. ;)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
По колку гласови собраа овие што ќе го прават Вардар пловен? :D

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.309
Поени од реакции
4.568
Да му го имам умот на овој на љупче шо му го пишал текстот. Го замислувам овој дај пиши нешто да звучам поубедливо. Say no more: Кочи мицко :D имав една пријателка у времето на вмро 2014/15 близок пријател текстови и соопштенија пишувал у палатата. Ми вика 450 евра кој ти ги дава :D Па ќе полуди човек за жолти комбиња и сечени лепени монтирани да пишува. И ко вечерва после дебакл: КОЧИ МИЦКО!!!! Па нема појако :ROFLMAO:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.803
Поени од реакции
10.650
Види, вечерва Мицкоски е многу среќен што Апасиев му рече не. ;)
Мицко е уште во шок! Имате само среќа што народов гласа како овци, или Курто или Мурто! Еднаш ваму, еднаш таму.
Не добивте толку гласови од што бевте добри(ве гледавме 15 години!), туку оти Курто продаде се што можеше да се продаде!
А инаку може да продолжите да фантазирате...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Мицко вика Кочани втор круг, нели втор круг има само таму каде што има повеќе од 2ца кандидати или?
I da ima 2ca kandidati, edniot mora da osvoi 50% + 1 glas.. Odnosno moze da ima situacija edniot kandidat da ima 49% drugiot 48% a 3% da se nevazecki livcinja...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Мицко вика Кочани втор круг, нели втор круг има само таму каде што има повеќе од 2ца кандидати или?
I da ima 2ca kandidati, edniot mora da osvoi 50% + 1 glas.. Odnosno moze da ima situacija edniot kandidat da ima 49% drugiot 48% a 3% da se nevazecki livcinja...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.510
Поени од реакции
37.350
Мицко е уште во шок! Имате само среќа што народов гласа како овци, или Курто или Мурто! Еднаш ваму, еднаш таму.
Не добивте толку гласови од што бевте добри(ве гледавме 15 години!), туку оти Курто продаде се што можеше да се продаде!
А инаку може да продолжите да фантазирате...
...а ти за кого гласаше, за Курто или Мурто или ти не беше овца како народот, па си остана дома? :rolleyes:

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ете го и Димитар се опаметил. Да влезеше во предизборна коалиција сега ќе имаше 5-6 градоначалници, дупло повеќе советници и ќе можеше да се пува дека ВМРО ја свртеле заради него. Ама јебига...
И Сашко Македонски добивал примамливи понуди од Дарие пред да ја освои Персија. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom