- Член од
- 16 октомври 2021
- Мислења
- 663
- Поени од реакции
- 1.479
dobar - maz koj dobro si ja raboti svojata rabota, i se grizi za tie sto zavisat od nego, koj generalno pridonesuva za svoite najbliski i opstestvoto, i ne pravi ozbilni problemi (komar, alkool, i ostali fini raboti)Што претставува добар, а што лош маж, според мажите?
Според кој критериум се водат мажите за да речат ете тој е добар, а тој е лош маж?
Тие се најдобритеСакаш да кажиш дека Хитлер, Сталин и Пол Пот биле добри момци???
По твојава дефиниција во мкд веќе нема добри. Скоро да нема човек што не уплаќа/уплаќал спортска/лото/бингоdobar - maz koj dobro si ja raboti svojata rabota, i se grizi za tie sto zavisat od nego, koj generalno pridonesuva za svoite najbliski i opstestvoto, i ne pravi ozbilni problemi (komar, alkool, i ostali fini raboti)
los - nakratko obratno od dobriot. problematicen, nestabilen, neproduktiven
toa e glavnata logika, ostanato se detali i finesi
dijaspora rules hhhТие се најдобрите
Автоматски споено мислење:
По твојава дефиниција во мкд веќе нема добри. Скоро да нема човек што не уплаќа/уплаќал спортска/лото/бинго
Значи ти си добар момак?dijaspora rules hhh
komar e kockanje povekje od so mozes da si dozvolis. loto bingo e cesanje, day-dreaming, da mu se deshava nesto u zivotot.
jas imam mesecna uplata nad 2000e, nemam nikakov problem so komar.
ne sum zapoznaen so lokal gangsteri i nivni osobini, pa ne komentiram. pridonesuvaat za opstestvoto, na balkanot samo hhhЗначи ти си добар момак?
Инаку по твојата дефиниција секој гангстер е добар момак. Скоро секој од нив се грижи за семејството и придонесува со кеш (небитно како го заработува).
Секаде, не локал.ne sum zapoznaen so lokal gangsteri i nivni osobini, pa ne komentiram. pridonesuvaat za opstestvoto, na balkanot samo hhh
pisav moe viduvanje na prasanje na temava.
jas sum kakov so sum, i za arno i za loso.
delot okolu komar cesto e loso interpretiran - naglasiv ozbilni problemi, znaes na so mislam, ne e za loto
Не ми изгледаш дека си во тек со муабетот
И ти не си во тек со муабетот изгледаМаленко ли го нае за пример бе? Неговите постапки се на ниво дете од 12 години а веќе за пензија стасал. На тој му треба старател, затоа ги жени.
Zaev vaka po servilnost i ponasanje dali e losho momce?Секаде, не локал.
Исто и политичарите, на државата и ја ебаа мамицата, ама кон семејството се одлични, капитал за 50 поколенија. Дали тоа ги прави добри?
Добро момче е. Не коцка, не пие, не тепа жени, не е во депресија!Zaev vaka po servilnost i ponasanje dali e losho momce?
Plus srusi rezim samo so penkalce hahahaДобро момче е. Не коцка, не пие, не тепа жени, не е во депресија!
...кога сонот го тргам настрана и со ајфонот во рака после полноќ читам филозофии тука, нормално МАленко го прочитав како МИленко, па си реков ај на Агда да и' помогнам, а и таа Топлата ме збуни со клецањето на МиленкоНе ми изгледаш дека си во тек со муабетот
И ти не си во тек со муабетот изгледа