Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дамби, вие сте клучот до окончувањето на кризата, вие ја одоговлекувате работата, затоа факинг вакцинирај се и не замарај со глупости.
Го напиша оваа во еден здив,ти олесна,се качи на креветчето на спрат и го гушна мечето Ушко што го доби за третиот роденден и му се обрати со зборовите-ИМ ПОКАЖАВ НА ФОЛИЈАШИВЕ!

и каква врска има тоа? Сигурно некој научник од фајзер ќе излезе пред омилениот конзервен медиум веритас и ќе кажува што како правеле. Нашле некое детиште му платиле 200 долари и ти тука го постираш како да е нешто реално.

Сега на секој научник во Фајзер му е страв на дејт да излези :D

Ги ловат со женски на тиндер, некој од нив тоа самоиницијативно го прават ...
Автоматски споено мислење:

Муабетов со здравствово ми кажува дека у Шпанија Италија и УК научиле докториве како да лечат Ковид. Вакцината пошто везе нема, побитно било лечењето и ете бројкиве се резултат на едногодишното подобрување на знаењата на докторите во овие земји каде што бројот ма заразени е 10 пати поголем од лани а умрените се во најлош случај исти.

Па, не си далеку од вистината.

Го напиша оваа во еден здив,ти олесна,се качи на креветчето на спрат и ја гушна куклата Сара што ја доби за третиот роденден и ѝ се обрати со зборовите-ИМ ПОКАЖАВ НА ФОЛИЈАШИВЕ!
Поправено! :coffee:

Антиваксањево ви е како единствена победа против системот кој ве 'ебе цел живот' пошто сте неспособни...
... ти дечко, не се контролираш што пишуваш или дебатирај како треба или не ја расипувај темава, лесно е да се спуштиме на твоето ниво, тешко ти да се качиш малку погоре!
зборувај ми како се сметаш за паметен граѓанин... Ама убаво си се опишал DUMBledore...
... Думб сии думб дууу...
...после ќе цикаш како пичица дека си баниран, а нонстоп вреѓаш!

Последно уредено:
Во август беа "само 8%" од починатите биле вакцинирани.

Сега веќе 17% од вакцинираните починале.

Дали некогаш ќе откријат реално колку време држи/функционира една вакцина, а колку прележаност. И зошто не.

Поглупи мерки јас немам видено од овие. Како може во кафана, кафич и диско да забраниш влез за невакцинирани додека во ЈАВЕН ПРЕВОЗ, Т.Е. АВТОБУСИ кадешто сите се еден до друг наредени како стапови, се гужваат, 0 вентилација, е таму да не забраниш исто и во маркети. НУЛА логика бре.

Поглупи мерки јас немам видено од овие. Како може во кафана, кафич и диско да забраниш влез за невакцинирани додека во ЈАВЕН ПРЕВОЗ, Т.Е. АВТОБУСИ кадешто сите се еден до друг наредени како стапови, се гужваат, 0 вентилација, е таму да не забраниш исто и во маркети. НУЛА логика бре.

ти си некој тазе логичар? Или воскреснат логичар?

Во автобуси и теретани само здрави луѓе влегуваат. И вакцинисани.

А шо прајме со резонот во Нептун не фаќа корона, во Сити малл фаќа, најди и го крајот на логиката на "комисијата".

и си некој тазе логичар? Или воскреснат логичар?
Како ова твое прашање ќе го промени тоа што го пишав? Сум за вакцини и се тоа, сите ги имам примено до сега освен оваа за коронавирусот. И очигледно ќе морам да ја примам во блиска иднина, не заради тоа што се безбедни или заради тоа што заштитуваат, туку заради тоа што МОРАМ. Нема да можам една духовно задоволство да си истерам без вакцината. Затворен ко некој клен.
Направив тест за антитела, имам 250 и пак ли вакцина треба да примам? Па имам стекнато имунитет на природен начин. Зошто не ми бараат потврда за антитела на овие места? Да ти се серам на мерките, 0 логика.

Pa si se znae so e kolektiven imunitet, ima definicija za toa, se uci uste vo osnovno. Prilicno konkretna e rabotata.
Ne mozhe sea posto ne rabotat vakcinite da izmisluvame topla voda. Toa ti e ko resis da prais oriz a da naprais sutlijas i da reces, bre perfekcionisiti oriz e ova..
Друже не знам на што се должи тезата дека не функционираат вакцините. Одлично функционираат дури до тој степен што одредени држави укинаа сите мерки поради високата стапка вакцинирани кај нив.

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Последно уредено:
Направив тест за антитела, имам 250 и пак ли вакцина треба да примам? Па имам стекнато имунитет на природен начин.
Ama ne e vazno toa sto imas antitela, nema vrska sto imas steknato priroden imunitet. Ne e vazno toa sto tvojot organizam sam se izboril so virusot.
Vazno e da se vakciniras. Zatoa sto taka tvoeto telo ke napravi antitela koi ke se borat polesno da pomines ako zabolis pak :icon_mrgr:

Во август беа "само 8%" од починатите биле вакцинирани.

Сега веќе 17% од вакцинираните починале.

Дали некогаш ќе откријат реално колку време држи/функционира една вакцина, а колку прележаност. И зошто не.
Ќе ти кажам една тајна. Кога сите ќе бидат вакцинирани, бројот на починати вакцинирани ќе биде дури 100%.

Друже не знам на што се должи тезата дека ме функционираат вакцините. Одлично функционираат дури до тој степен што одредени држави укинаа сите мерки поради високата стапка вакцинирани кај нив.

Некои земји и лани ги укинуваа мерките, без вакцини.

55528462_7.png

Kovid.2020.jpg

Што мислиш, имале вакцини лани Шведска и Европа што им се намалила смртноста, а кај нас во истиот период се зголемила?

Ќе ти кажам една тајна. Кога сите ќе бидат вакцинирани, бројот на починати вакцинирани ќе биде дури 100%.

:confused:

Врз колку од оние кои починале 1 до 3-4 месеци по вакцината им е направена обдукција?

Последно уредено:

Чекај, чекај, чукш Дорчо. Па нели вакцините 100% штитат од смрт, како тоа ако имаме 100%, пак ќе има починати од ковид :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom