а види им човече на овие само камата на потрошувачки кредит http://snfinansii.mk/
Od site online kreditiranja , SN Finansii gi ima najpovolnite uslovi. Jas imam zemeno kredit od tamu i sum mnogu zadovolen.
а види им човече на овие само камата на потрошувачки кредит http://snfinansii.mk/
Od site online kreditiranja , SN Finansii gi ima najpovolnite uslovi. Jas imam zemeno kredit od tamu i sum mnogu zadovolen.
Чоек не зезај кој пресметува вака камата? Камата се пресметува на цела главница, на база на тоа колку долго ќе го враќаш. Ако си земал на 1000 евра на 6 месеци, и по договор имаш 30% камата, тие 30% од 1000та евра ти се распоредуваат низ 6те месеци. Има вакви едноратни кредити по сите микрокредитни организации по утепаниве земји. И 30% не е ништо. Сум видел организации што тераат до 80% камата, со некој месец грејс итн. Цаката е што вакви кредити паметно се трошат ако ги земеш за земјоделие, итн па истите да ги уновчиш, институцииве си имаат рејтинг па знаат кој плаќа кој не, и можеш да си тераш бизнис. Косоварите се утепаа зимајќи вакви кредити.Aко ова што ти го велиш е точно - тогаш тоа е страшно многу
Ако за месец дена, земеш 12000 а вратиш 15579 тоа значи дека си платил камата од 30% ( 15579/12000 =
1,29825). А 30% месечно значи 360% годишно.
Ако ова е точно ова не се дерикожи туку криминалци
Ne im se isplati da te tuzat edino ako ne e vo prasanje nekoja ekstremna suma.Дали некој бил тужен и даден на извршител за не наплатени рати
Искуства?
Чекај вака една работа да те прашам:Чоек не зезај кој пресметува вака камата? Камата се пресметува на цела главница, на база на тоа колку долго ќе го враќаш. Ако си земал на 1000 евра на 6 месеци, и по договор имаш 30% камата, тие 30% од 1000та евра ти се распоредуваат низ 6те месеци. Има вакви едноратни кредити по сите микрокредитни организации по утепаниве земји. И 30% не е ништо. Сум видел организации што тераат до 80% камата, со некој месец грејс итн. Цаката е што вакви кредити паметно се трошат ако ги земеш за земјоделие, итн па истите да ги уновчиш, институцииве си имаат рејтинг па знаат кој плаќа кој не, и можеш да си тераш бизнис. Косоварите се утепаа зимајќи вакви кредити.
Паметни институции се многу претпазливи со давање кредити на коцкари пошто не му е сигурно дека целосно ќе му ги исплати, и затоа и се толку високи каматите. Пошто кога исплаќаш кредит во првите рати поголемиот дел од ратата ти е каматата, а нив им е битно колку толку ти неа да ја покриеш па ако закашка работава и прекинеш да плаќаш тоа што го очекувале како добивка да го имаат земено. Па после дали ќе им се исплати да се тегавите по судови е друга работа.
Samo kredit od banka da zemes da gi zatvoris. Gledam imas zemeno vo iute znaci najvejoratno si osiguran i rabotis. Taka da banka samo ako vekje nemas zemenoLuge imam brz kredit vo credissimo za 6000 denari 12 000 denari na 13 rati tigo za 16 000 32000 na 24 rati i iute 3490 na 42 rati za 74000 zemeni 140 000 vrakanje kazete mi nesum sposoben vekje da gi vrakam se mi odi vo kredit sto da pravam ako ne gi plakam kolku bi bile kamatite t.e ako bi stignalo do izvrsitel? Posle kolku neplateni rati kolku bi platil
Imam i kredit i kreditna vo banka premn sum zadolzen sakav da ne plakam kredito no najgolema suma imam tamu ili 10 000 evra plus 1000 evra kreditna ako stigne izvrsitel 1/3 i mi blokirat smetka kako bi plakal pa brzive i dali bi cekalo za naredno izvrsuvanje so sto bi mi cukale kamata na kamataSamo kredit od banka da zemes da gi zatvoris. Gledam imas zemeno vo iute znaci najvejoratno si osiguran i rabotis. Taka da banka samo ako vekje nemas zemeno
Ne bi znael do tolku. Imav prijatel 8 brzi krediti docnese okolu 3 meseci i ne dojde do izvrsiteli. No imase kamata sekakoImam i kredit i kreditna vo banka premn sum zadolzen sakav da ne plakam kredito no najgolema suma imam tamu ili 10 000 evra plus 1000 evra kreditna ako stigne izvrsitel 1/3 i mi blokirat smetka kako bi plakal pa brzive i dali bi cekalo za naredno izvrsuvanje so sto bi mi cukale kamata na kamata
Vaka da ti kazam imav drugar vo isti gomna kako tebe toj prestana da gi plakja i izleze od rabota mislese ke kurtuli od niv tuka pocna golgotata negova na tie firmi ne mu se isplakja da te tuzat i da gubat vreme so izvsiteli tuku tie imaat sega poseben metod za naplata idat lugje bagabonti doma i ti se zakanvat so kjotek ako ne gi platis i slicno jas bi te sovetuval da najdis lihvar so 5% kako so napraj i drugarot i da se kurtulish pozz i ubav denLuge imam brz kredit vo credissimo za 6000 denari 12 000 denari na 13 rati tigo za 16 000 32000 na 24 rati i iute 3490 na 42 rati za 74000 zemeni 140 000 vrakanje kazete mi nesum sposoben vekje da gi vrakam se mi odi vo kredit sto da pravam ako ne gi plakam kolku bi bile kamatite t.e ako bi stignalo do izvrsitel? Posle kolku neplateni rati kolku bi platil
Dobro me potseti. Prakjaat lugje na vrata da ti predadat pismena opomena za docnenje no nemalo nikakvo usmeno zakanuvanje. Kaj da imase srekja da ima zakanuvanje so kjotek ke gi oderese na sudVaka da ti kazam imav drugar vo isti gomna kako tebe toj prestana da gi plakja i izleze od rabota mislese ke kurtuli od niv tuka pocna golgotata negova na tie firmi ne mu se isplakja da te tuzat i da gubat vreme so izvsiteli tuku tie imaat sega poseben metod za naplata idat lugje bagabonti doma i ti se zakanvat so kjotek ako ne gi platis i slicno jas bi te sovetuval da najdis lihvar so 5% kako so napraj i drugarot i da se kurtulish pozz i ubav den