Stand by me (1986)
What is eating Gilbert Grape (1993)
The Basketball Diaries (1995)
Pay it Forward (2000)
Little Manhattan (2005)
The Little Rascals (1994)
Milk Money (1994)
The Boy in Striped Pajamas (2008)
Camp Nowhere (1994)
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
Little Miss Sunshine
Stand By Me
Malena
Central Station
World of Tomorrow
Room
Grave of the Fireflies
The Sixth Sense
Cinema Paradiso
Extremely Loud & Incredibly Close
Бонус:
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Finding Neverland
A.I. Artificial Intelligence
Harry Potter and the Philosopher’s Stone
Up
Pan’s Labyrinth
Sun Children
I’m Not Scared
The Reflecting Skin
Flight of the Navigator
Уште бонус:
Where the Wild Things Are
Boyhood
Song of the Sea
Arthur Christmas
Home
My Neighbor Totoro
Spirited Away
Големата вода
Home Alone
E.T. the Extra-Terrestrial
How to Train Your Dragon
Home Alone 2: Lost in New York
August Rush
Jojo Rabbit
Ај да се само бројки или само цртки, ќе се помачам, ќе ги едитирам (како и што правев сто пати до сега со други луѓе што не ги прочитале правилата), ама за ова твоево пола саат ќе ми треба за да го средам. Те молам напиши ги само насловите на филмовите, без ништо друго, еден под друг.
bijons, сите можни правила ги имаш прекршено во мислењево. Или ете, ај не сите, ама 90% од правилата. Многу е едноставно:
Ај да се само бројки или само цртки, ќе се помачам, ќе ги едитирам (како и што правев сто пати до сега со други луѓе што не ги прочитале правилата), ама за ова твоево пола саат ќе ми треба за да го средам. Те молам напиши ги само насловите на филмовите, без ништо друго, еден под друг.
јас па се намачив, мислев полесно да биде, а ти незадоволен, се трудев да не се повторат филмовите, па си реков еден наш македонски филм, тоа што беше порано сериски филм сега е Потер 1, 2 , 3.
По цели 46 години од снимањето на легендарниот филм „Волшебното самарче“ актерот Игор Џамбазов повторно се сретна со коњот Дорчо. Неговата девојка, Илина Арсова објави фотографии на Инстаграм. -После 46 години повторна средба на Игор и Дорчо. Дорчо денес е сериозен коњ со сериозна работа...., а...
4news.mk
,,легендарен филм,,
..али нема веза, а и да зашто не мачиш да напишеме омилени филмови со дете актер, кога отпосле даде ти куп примери, направи анкета и ќе штиклираме , ете и јас имав замерки па си ги кажав!
...и Да, уште нешто, пола од постираните филмови се со година означени, со загради и без загради, треба или не треба?
....нееее треба! заш нив не ги искара?
јас па се намачив, мислев полесно да биде, а ти незадоволен, се трудев да не се повторат филмовите, па си реков еден наш македонски филм, тоа што беше порано сериски филм сега е Потер 1, 2 , 3...али нема веза, а и да зашто не мачиш да напишеме омилени филмови со дете актер, кога отпосле даде ти куп примери, направи анкета и ќе штиклираме , ете и јас имав замерки па си ги кажав!
...и Да, уште нешто, пола од постираните филмови се со година означени, со загради и без загради, треба или не треба?
....нееее треба! заш нив не ги искара?
Има правила бе бијонсич, во почетно мислење се напишани. Тие правила се поставени баш зашто така ми е полесно - ако се филмовите еден под друг, без бројки пред нив и други глупости по нив, само copy-paste им правам во excel табела и после ги подредувам по азбучен ред. Ако имаш ставено бројка пред филмот, како ќе го подредам по азбучен ред? Годините не се задолжителни, затоа никаде не се спомнати, но во одредени случаи, кога постојат филмови со сличен или ист наслов се пожелни, и во такви случаи напоменато е дека е потребно да се стави и година (така беше со вестерн филмовите). Ама во секој случај, годината не ми прави проблем, и да ја има, и да ја нема. Ми прават проблем бројките пред насловот и било какви коментари за филмовите отпосле. Замерки може да има секој, ама тука јас сум диктатор, и како јас ќе кажам, така треба да биде.
Волшебното самарче не е филм, ТВ серија е. Потер 1, 2, 3, 4, 5 се филмови, и секој од нив си е посебен случај. Ако гласаш за Потер 2, Потер 2 ќе го има во крајната листа.
A Monster Calls
My Life as a Dog
The Song of a Sea
Mary and Max
To Kill a Mockingbird
Baby's Day Out
The Florida Project
Stand by Me
Coraline
Little Miss Sunshine
We Need to Talk About Kevin
The Sixth Sense
Empire of the Sun
Mary and Max
Now and then
Home alone
Flight of the Navigator
Harry Potter and the Philosopher’s Stone
My girl
The Boy in Striped Pajamas
Stand by me (1986)
What is eating Gilbert Grape (1993)
The Basketball Diaries (1995)
Pay it Forward (2000)
Little Manhattan (2005)
Milk Money (1994)
The Boy in Striped Pajamas (2008)
Camp Nowhere (1994)
Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)
To Kill a Mockingbird (1962)
Paper Moon (1973)
The Goonies (1985)
Stand by Me (1986)
Grave of the Fireflies (1988)
My Girl (1991)
What's Eating Gilbert Grape (1993)
Léon: The Professional (1994)
The Sixth Sense (1999)
По прва, груба проверка: October Sky и Primal Fear не можат да бидат вклучени во конкуренција. За October Sky Џејк Гиленхал имал 19 години, во Primal Fear Нортон имал 27 години.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.