Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Кажи друже Џоли у недела какво ќе биде чуството коа ќе заокружиш некој националист кој мрази се што е македонско. Штета што немате свое јас на млади години, поготово ми е жал што млади Македонци од западна Македонија сеуште имаат вакви ставови.
Автоматски споено мислење:

Кажи друже Џоли у недела какво ќе биде чуството коа ќе заокружиш некој националист кој мрази се што е македонско. Штета што немате свое јас на млади години, поготово ми е жал што млади Македонци од западна Македонија сеуште имаат вакви ставови.

Реализацијата не беше идеална, но беше далеку од катастрофална.
Реализацијата беше катастрофална. Во исто школо, во јбт во центар на скопје, во мојата училна не даваа да се препишува, додека во таа карши даваа. Сите извадија бар 2 оцени повеќе од нас. Кога ми кажуваа во другите градови што се случува, дека ги решавале тестовите со професорката заедно...И матурата не беше нова работа, ја коа дојдов веќе беше 5 години во употреба и не покажуваше никакви знаци на подобрување. Така да тие филмови на друго место, дека ќе се оправела работата. Нема да се опраи сама по себе ако не ти целта да ја опраиш.
Екстернто иста прича, со разлика што ги казнуваа професорите за нешто што не беа криви. Буквално добија бонуси едни од најлошите професори и а беа казнети едни од најдобрите во школото..

Причината зашто не успеваат овие проекти, е зашто намената е за гласачите а не за учениците. Затоа и за тебе била одлична, иако у реалност беше тешко срање и ние како ученици и државата не видовме никакво фајде. Целта е постигната, и немаат никаква мотивација да ја реализираат ко што треба.

Последно уредено:
Им ја урнале прославата на Уставен. :vozbud:

Праат повеќе него ли една голема опозициска партија, која личи повеќе на министерство за опозиција во владата на Заев :D

Што е бе стари, пак плачеш по форуми зошто не би отворил ваков муабет со Заев?
Знам дека е глупо коа млади деца имаат повеќе муда од тебе ама тоа е, муда не се купуваат у двете досегашни партии. Ај ти е гајле, барем не го јадеш од некој функционер на Дуи, секогаш има полошо.
Јас сум помлад од сите овие мисириве што му држеа мртва стража на Заев. :D

Јас сум помлад од сите овие мисириве што му држеа мртва стража на Заев. :D
Епа немај гајле тогаш, уште има време да ти пораснат муда.
Автоматски споено мислење:

Проба да го усрами,али образ ѓон не знае за срам
Не можеш Заев да го усрамиш, си видел ли ти Циган некогаш да се засрами или да знае за срам. Убаво е вакви настани коа се случуваат, чисто да се знае кој е вистинска опозиција, убаво е патриотиштата од УМС да гледаат вакви видеа и да дркаат додека пишуваат у коментари дека дечкото бил шарен.

Анал 5 пак анално го примаат,не ги објавија "навредите" кон Заев

Епа немај гајле тогаш, уште има време да ти пораснат муда.
Евнух ми збори за муда. :D
Праат повеќе него ли една голема опозициска партија, која личи повеќе на министерство за опозиција во владата на Заев :D
Прават Заев да изгледа разумно, да. :D

Реализацијата беше катастрофална. Во исто школо, во јбт во центар на скопје, во мојата училна не даваа да се препишува, додека во таа карши даваа. Сите извадија бар 2 оцени повеќе од нас. Кога ми кажуваа во другите градови што се случува, дека ги решавале тестовите со професорката заедно...И матурата не беше нова работа, ја коа дојдов веќе беше 5 години во употреба и не покажуваше никакви знаци на подобрување. Така да тие филмови на друго место, дека ќе се оправела работата. Нема да се опраи сама по себе ако не ти целта да ја опраиш.
Екстернто иста прича, со разлика што ги казнуваа професорите за нешто што не беа криви. Буквално добија бонуси едни од најлошите професори и а беа казнети едни од најдобрите во школото..

Причината зашто не успеваат овие проекти, е зашто намената е за гласачите а не за учениците. Затоа и за тебе била одлична, иако у реалност беше тешко срање и ние како ученици и државата не видовме никакво фајде. Целта е постигната, и немаат никаква мотивација да ја реализираат ко што треба.
Прво да расчистиме, јас не сум гласач ниту на ДПМНЕ, ниту на СДС, ниту на Левица.

Точно, имаше такви ситуации, затоа и нагласив самиот дека јас лично би ставил неколку инспектори, лица вработени во министерство кои што би го надгледувале целиот процес на екстерното тестирање. Не само за екстерното тестирање, туку и за матурата.

Еве, ти ако си имал сите 5-ки во ЈБТ и за истите си се замарал, си бубал и не си излегувал од дома, има уште илјадници низ Македонија на твоја возраст кои што немаа книга фатено, кои што немале појма од предметот и не си ја заслужиле оценката. Да не зборуваме за тоа дека во ЈБТ како училиште е четири пати потешко да имаш солидна оценка отколку што е во некои други училишта во источна и западна Македонија. Затоа и сметам дека екстерното беше правилна одлука.

Екстерното беше единствен обид за контрола на професорите, како и за поставување стандарди во образованието. Со малку труд и надградување на реформите можеше да се постигне нешто на подолг план.

Илија, малку е да кажам дека од тебе не очекував ваков пост, а уште помалку вакви дискретни навреди.

Јас ниту сум гласал од кога сум напунил 18 години, ниту планирам да гласам на овие локални избори, а уште помалку да заокружам некој националист или некој кој што ја мрази оваа држава.

Далеку е мојот став од немање јас, јас само ви ги доведувам ставовите во прашање и она што го добивам како резултат на тоа се само ад хоминем напади, а не дебати и дискусии (со исклучок на одредени поединци).

Македонците од западна Македонија се симбол на македонштината, на непокорот, на зачувување на сопствените корени, како и спремноста за борба за татковината! Тоа што моите политички ставови, или моите ставови у глобала се косат со твоите ставови и твојата заљубеност у Левица и Апасиев, не значи дека си поголем патриот или поголем македонец.

Биди ми поздравен.

Ќе дојде денот коа ќе се види кој што е, вака на форум лесно е да ставаш стикерчиња.
За тебе се виде откако отиде да цимеруваш со тие што ги “мразиш“. :D
Abe ti deluva smesno, ama ako ne mu gi pustat jajcata na micko naskoro kje ve svede na ldp
Што има лошо во тоа? Од историска гледна перспектива најдобро е ВМРО-ДПМНЕ никогаш да не стане власт во Северна Македонија.

Што има лошо во тоа? Од историска гледна перспектива најдобро е ВМРО-ДПМНЕ никогаш да не стане власт во Северна Македонија.
Pa mislam glaven preduslov za da gi gleas rabotite od istoriska prespektiva, e da postois vo idnina :D Inaku koj kje se povika na istorijata ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom