Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Едно прашање. Какво е чувството кога знаеш дека жена ти те одбрала само пошто можеш да и дадеш картица да си купи што сака?
Ти тоа никогаш нема да го знаеш! Има еден хормон на слепило кој се лачи во мозокот на мажот и ствара чувство на висока вредност, од кој гревот никогаш не ја гледа реалната слика :toe: :cenzura:

Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Само дискутираме, не си земај при срце.

Еве јас сум радознал дали за мажите важи истата дефиниција како и за жените: дали маж што се буди среќен е реализиран маж и спремен за женачка?

Инаку не ги кудам жените, напротив, јас ги оправдувам дури и спонзорушите.
На крај од денот и со клошар и со чорбаџија, во кревет ќе го прави истото. Само што клошарот нема да може да и купи ни гаќи од 3 за 100ка, а некој со кеш ќе и ја даде картицата да си купи 20 пара bonati/lisca или што ти знам. Клошарот ќе ја однесе во Охрид на одмор да си ги крши нозете во камењата и да пржи пиперки што ги носат од дома во гепек (чунки скапи се во ОхриТ), а овој другиот ќе ја однесе на некој остров со фул аранжман и послуга.
Каде со муабетов друже?
Слободата за секој да прави што сака си е на место ама многу почнаа да се мешаат работите во последно време. Знаеш каква разлика има во нормална врска до ова второто со спонзорот? На крајот од денот има многу повеќе спонзоруши сонуваат да бидат на местото на овие другите, така да не сепак не е се во парите.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Каде со муабетов друже?
Слободата за секој да прави што сака си е на место ама многу почнаа да се мешаат работите во последно време. Знаеш каква разлика има во нормална врска до ова второто со спонзорот? На крајот од денот има многу повеќе спонзоруши сонуваат да бидат на местото на овие другите, така да не сепак не е се во парите.
Има разлика.
Ако се разведе од клошарот, ќе остане со таквата во раце.
Ако се разведе од чорбаџијата, ќе му го лапне пола имот (ако не била глупава да потпише предбрачен договор).
Љубовта ја измислиле комунистите за да не лажат сиромасите дека и нашето постоење има поента ;)

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.026
Има разлика.
Ако се разведе од клошарот, ќе остане со таквата во раце.
Ако се разведе од чорбаџијата, ќе му го лапне пола имот (ако не била глупава да потпише предбрачен договор).
Љубовта ја измислиле комунистите за да не лажат сиромасите дека и нашето постоење има поента ;)
Така е да, љубав не постои, сељак ора једну нив и преџе на другу :icon_mrgr:

Не е се во парите друже, докажано милион пати на тема љубов, за жал веќе полека но сигурно не е така. Така да гласајте за Левица ако сакате повеќе да ебете :D

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Како заклучи дека сум сиромав?
Како ти заклучи дека јас сум алудирал дека ти си сиромав?
Ај да ти нацртам: Кога таа е со него ради картичката и воопшто финансиската комоција, мажот си прави филм дека е мачо мен и дека ради неговите квалитети( к*р, лепота, ум....) таа е со него, капиш?
Ми го упропасти штосот :mad:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Така е да, љубав не постои, сељак ора једну нив и преџе на другу :icon_mrgr:

Не е се во парите друже, докажано милион пати на тема љубов, за жал веќе полека но сигурно не е така. Така да гласајте за Левица ако сакате повеќе да ебете :D
Не е се во парите, има нешто и во: недвижности, крипто, благородни метали, енергетски ресурси, акции и тн :D

Парите се најчестата причина за развод во поново време, а воедно и за семејни расправии.
Далеку побрзо преминуваат луѓето преку неверности, него преку празен стомак и долгови.

Тие што не одиме на гласање целибат?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.012
Поени од реакции
18.827
Како ти заклучи дека јас сум алудирал дека ти си сиромав?
Ај да ти нацртам: Кога таа е со него ради картичката и воопшто финансиската комоција, мажот си прави филм дека е мачо мен и дека ради неговите квалитети( к*р, лепота, ум....) таа е со него, капиш?
Ми го упропасти штосот :mad:
Се прават грешки и си помислив сум истрипал ама не
Ти тоа никогаш нема да го знаеш! Има еден хормон на слепило кој се лачи во мозокот на мажот и ствара чувство на висока вредност, од кој сиромавиот никогаш не ја гледа реалната слика
Јас никогаш тоа нема да го знам и сиромавиот никогаш не ја гледа реалната слика. Може пропуштам нешто...

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Се прават грешки и си помислив сум истрипал ама не

Јас никогаш тоа нема да го знам и сиромавиот никогаш не ја гледа реалната слика. Може пропуштам нешто...
:facepalm: Пропушташ бе Рон еден, секој маЖ, без разлика ти, тој, тие, вие, ние! Сиромав или богат исти миленко, иста бубачка му го јаде мозокот, кога се жени во прашање.
Ај ќе го едитирам постот и место сиромав ќе пишам гревот!

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.261
Ти си најбоље пример за темава.
Доека доброто момче Дамблдор трча(ше) по тебе па дури и квичеше како кутре коа го избриша првиот акаунт, тебе успеа да ти го стопи срцето и (не знам дали) те освои по втор пат истата бараба и сељак поради кои ги замрази мажите или маженцата според тебе. :icon_lol:
А ти не созреа и не созреа :icon_lol:.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.415
Поени од реакции
24.582
Сеир или злоба?
Подразмисли малку, сите коментари му се полни со злоба и навреди, ала Ставро 2.
teto ne sekoj go sfaka forumot tolku seriozno ko tebe i bjons... olabavi malku, vidi na koja niska si i sto se diskutira...

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.721
Поени од реакции
2.237
Едно прашање. Какво е чувството кога знаеш дека жена ти те одбрала само пошто можеш да и дадеш картица да си купи што сака?
Многу едноставен е одговорот: Се чувствуваш мизерно и безвредно.

Член од
6 август 2015
Мислења
464
Поени од реакции
775
И затоа кога ќе прашам некое машко зошто е со таа кучка, он ќе ми одговори дека немал друг избор. Само таа пројавила доволно интерес. Останата опција му е да е сам и иако за мене е поприфатливо да останеш сам отколку со некоја таква, не можам да кажам дека не го разбирам. Ај остави ги туку-така цигарите, благото, не го пиј омиленото кафе 6 месеца и биди сам долго време. Самотијата знае да те утепа емотивно и ментално, да те бутне у заебана депресија.
Многу заебан избор.

Прв личен пример. Знам неколку бракови, што се толку катастрофално лоши, што дури не успеваат ни надворешна фасада на среќа да одржат. А истите луѓе не се у брак повеќе од 5-6 години :) така да не знаеш што е полошо у пм. ...

Инаку не ги кудам жените, напротив, јас ги оправдувам дури и спонзорушите.
На крај од денот и со клошар и со чорбаџија, во кревет ќе го прави истото. Само што клошарот нема да може да и купи ни гаќи од 3 за 100ка, а некој со кеш ќе и ја даде картицата да си купи 20 пара bonati/lisca или што ти знам. Клошарот ќе ја однесе во Охрид на одмор да си ги крши нозете во камењата и да пржи пиперки што ги носат од дома во гепек (чунки скапи се во ОхриТ), а овој другиот ќе ја однесе на некој остров со фул аранжман и послуга.
Уххх, опасна теза пријателе.

Втор личен пример. Две девојки ги имаат изговорено овие зборови во мое присуство. И двете прилично добро ги познавам и делат една иста карактеристика: психопатија :)
Види, сите во себе имаме неверојатна моќ за самозалажување. Луѓето се спремни да отидат во невидени ментални вратоломии за да си го задржат достоинството / менталното здравје / самодовербата итн итн.

Трет личен пример. Познавав роднина на еден хероински зависник. Личноста едноставно не можеше да се помири со тој факт (што беше реалност за сите околу него) и одеше во толкави небулози што самата правеше сценарија во главата каде што познаниците на хероинскиот зависник шират невистини бидејќи се љубоморни на неговиот изглед / успех / карактер ... просто неверојатно :)

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610
Се вртиме во круг, затоа што гледаме од различни агли :icon_mrgr:

Секој си е одговорен за своите постапки. Ако Трајанка отишла на пазар и купила од скапаните патлиџани, при тоа видела дека се скапани, точно нема право да се жали. Доколку пак патлиџаните биле надворешно убави, а внатре скапани, јебига :toe:. Понекогаш се случува да донесеме погрешни одлуки, кои подоцна ќе не однесат на вистинското место. Или во случајов Трајанка ќе си засука ракави и сама ќе почне да си сади патлиџани, за да не мора да ги купува и за да нема право да се жали после.

Да се разбереме, поборник сум на „подобро сам, отколку во врска/брак колку да не си сам“. И никако не можам да ги разберам жените што влегуваат во врска/брак, колку да имаат некој покрај себе, колку да имаат со кого да направат 3 реда муабет, колку да имаат кој да им го закопча патентот на фустанот отпозади, колку да кажат пред околината и семејството „ете јас имам некој, си ја исполнив животната должност, да се омажам, да родам и толку“.

Во принцип мажите се плашливи суштества. Јес да имаат муда, ама само како орган. Од друга страна пак имаш жени кои немаат муда како орган, ама се поголеми мажи од повеќето кои себе си се нарекуваат мажи.
Зошто една жена да биде кралица на еден маж, кој што не е спремен да биде крал? Животот не е шаховска табла. Па цело време кралицата да го штити кралот. Да да, истиот оној крал кој што не е спремен да се носи со нејзините бивши коњи, а при тоа сака да си ги држи под контрола своите бивши пионки.

Реализирана, самостојна, независна жена не паѓа на Станко од Финки, одличниот и посветен ученик со високи оценки и примерно поведение, уште помалку на Перо од погоре, онај нашиот син на транзицискиот богаташ, кој што ебе единствено млади инфлуенсерки, кои припаѓаат во несвест затоа што ќе им обезбедел финансиска стабилна состојба и ништо повеќе. Овие типки не го прават тоа затоа што сакаат, туку затоа што мораат. Немаат што друго да понудат освен тело за надвор и наведната глава за дома. (не вредни за понатамошна дискусија)
Реализирана, самостојна, независна жена е силна жена, а штом е силна жена, таа станува потешка за манипулација. А штом е тешка за манипулација, таа станува одбивна. Ретки се мажите кои знаат и можат да се носат со силните жени. ( Тоа што може да го направи жена со стоење, ѓаволот не може ни со залет)

Тешко е да се биде со жена која е своја, жена која што знае што сака, уште поточно што не сака и зошто. Уште потешко е да бидеш со жена која ќе биде во состојба да знае за што размислуваш додека молчиш. Со поглед да те прочита како албански буквар, навидум скриено, а сепак на тацна.
Најтешко е да бидеш со жена која знае да биде доволно добра и со пенкало во рака и со секира, која не гледа разлика помеѓу ракување со кутлачка или кршење плочки во купатило, жена со долга мисла и уште подолг јазик, жена што ќе ти дува ветар во грбот, да трчаш дури и кога нема да бидеш во состојба да стоиш на нозе. Ептен е тешко да се сака и да се биде со таква жена.
Уште еден гратис женски совет
Мажи, не посакувајте нешто за кое што немате муда:pipi:

Друг ми беше муабетот, секоја жена е приказна сама за себе, до утре сабајле може да си веземе празна слама со 300 примери за вакви или онакви жени, затоа што правопропорционално ќе изнакажеме примери и за 300 вакви или онакви мажи. Мене тоа ми е муабетот, дека мажите и жените се исти, само ги гледаме од различни страни:icon_mrgr:
- Ако Трајанка го земала селскиот фраер Трајче, иако знаела дека трча по сукња, иако цело време се понаша ко сељак и не ја третира како што Трајанка мисли дека треба да биде третирана проблемот е во Трајанка. Е сеа, имаш многу Трајанки што трчаат по многу Трајчевци заради тоа што Трајче им нуди добар провод, со надеж дека кога ќе им стаи прстен ќе го сменат.
Е сеа да не се лажеме, тука може комотно да се сменат улогите на Трајче и на Трајанка и пак ќе биде ист исходот. Има и тон мажи што заслепени од љубов или „мерак“ мислат дека ќе сменат некоја Трајанка што седнува од кол на кол. :)

- На кратко, за една жена да биде третирана како Кралица МОРА и мене да ме третира како КРАЛ. Види како ќе се поставиш ти спрема мене, така и јас спрема тебе. Нормално секој со своите можности. На кратко
Ако ти како жена, дадеш се од себе за да ме направиш твој Крал тогаш и јас како маж ќе направам се што можам за да те направам моја Кралица. Буквално до толку просто е. Не можеш да очекуваш некој да биде твој Крал ако ти се понашаш со него како спрема коњ - и обратно.

- Тука цел дел ти го болдирав. Пред се, јас се водам по едно, „види што имаш да понудиш, па после одлучи што ќе бараш“. Ако некоја жена до толку нема квалитети па едино нешто што може да ми понуди е нејзиното тело, тогаш нормално дека ќе ја гледам само за секс и ништо друго. Истото важи и за вас, ако некој маж може да ви понуди само 25 сантима тврд кур и добро тело, нормално дека ќе го гледате само како вибратор. Или пак може грешам?
Друга работа, силната и реализираната жена не треба да биде одбивна. Буквално силната и реализирана жена не треба да биде кучка! Генерално ниту еден сериозен, силен и реализиран човек не треба да биде некултурно, ладно и одбивно суштество! Комплекси кај силни и реализирани луѓе не треба да има.
Баш напротив, реализираните, силни луѓе се пристапни за комуникација и ти даваат шанса, доволно љубезни и со доволно почит ќе те третираат и како соговорник и како потенцијален пријател/партнер. Иако не може баш толку просто да се каже кој е реализиран кој не, секој човек си има свој планови, свој пат поминат и нормално свој лимити.
Околу Станко од Финки и Перо малце лошо си ја сфатила поентата на Сусаро изгледа. Таму во право е, едноставно голем дел, мнозинството од жените повеќе се летаат по типови како Перо дур се млади, за подоцна да се префрлат на типови како Станко од Финки што ќе им пружи стабилност. Тука доста добро има објаснето Сусаро и не би сакал да му навлагам во теорија.

За советот, капа доле. Реален муабет за се у животот. :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.427
Поени од реакции
11.261
Ама сериозно темата е за мажите, а сите мажи зборат како жените се вакви или такви. Оф топик сте бре :D

Kajgana Shop

На врв Bottom